HABERLER>GÜNCEL
3 Mart 2012 Cumartesi - 15:22

Tutuklu yakınlarının 'Cumartesi Eylemleri' sürüyor

Büyükşehir tutuklu yakınları eyleminde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, “Ne yaparsanız yapın İzmir’i vermeyeceğiz” dedi.

Tutuklu yakınlarının  Cumartesi Eylemleri  sürüyor

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyondan sonda tutuklanarak cezaevine gönderilen tutuklu bürokratların yakınları her Cumartesi olduğu gibi belediye önünde bir araya geldi. Yaptıkları basın açıklamalarında iddianameye konu olan malzemelerle birlikte alana gelen tutuklu yakınları bu kez belediye şirketi Grand Plaza üzerinden yerel seçimler öncesinde seçim bürolarına gönderildiği iddia edilen sandviçleri yanlarında getirdi. Tutuklu yakınlarının eylemine CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Erdal Aksünger ve İl Başkanı Tacettin Bayır katıldı. Her açıklamaya gelen Başkan Kocaoğlu bu kez katılmadı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratların kooperatiften süt, üreticiden mandalina aldığı, öğretmenler gününde öğretmenlere şal dağıttığı için cezalandırılmaya çalışıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, “ Bu kadar basit ve mesnetsiz bir uygulama olamaz. Türkiye’de kendi yandaşlarına göz yuman zihniyet buradaki belediyelere müfettişleri gönderiyor. Hiçbir zaman ‘müfettiş gelmesin, inceleme yapmasın’ demedik. Tabi ki gelsin. Bizim her zaman alnımız açık ve başımız dik. Ancak gelen müfettişin yaptığı iş bürokratı taciz boyutuna gelmesin. Tam 35 bin sayfa olan belgelerin fotokopisini istemesin. Biz hemen şimdi adalet istiyor, tutuklu bürokrat ve sendikacıların bırakılmasını istiyoruz. Ama ne yaparsanız yapın İzmir’i size vermeyeceğiz” dedi.
 
İZMİR HALKI GEREKEN CEVABI VERECEK
Milyonların oyunu almış, desteğini arkasında bulmuş bir belediye başkanına gereken cevabın İzmir halkı tarafından en iyi şekilde verileceğini söyleyen Bayır, “İzmir halkı adaletten ve dürüstlükten yanadır. İzmir’de Kuvayi Milliye ruhu var. İzmir Atatürkçü’dür. Belediye başkanlarına operasyon düzenlediniz. Her ay bir belediyeye gittiniz ve orada bürokratlar üzerinde baskı kurdunuz. Ne oldu. Hepsi beraat etti ve dışarı çıktı. Siz ‘CHP’li belediyelerde yolsuzluk yapılıyor’ diyerek İzmir halkı üzerinde yeni bir algı yaratmaya çalışıyorsunuz. İzmir bunun cevabını daha önce verdiği gibi yine verecektir. Sizin ‘CHP’li belediyeler beceriksizdir’ diye yaratmaya çalıştığınız algı gerçekleşmeyecek. İzmir halkı belediyesinin, bürokratlarının ve sendikacıların arkasındadır” diye konuştu.
 
ANNEANNEM YURTDIŞINDA BİLİYOR
Tutuklu yakınları adına bu kez Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri’nin yeğeni Betül Gündüz konuştu. Hafta içinde Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ve Azeri’nin yanına gittiğini ifade eden Gündüz, ikiliden selam getirdiğini söyledi. Gündüz, Azeri’nin 82 yaşındaki annesinin kızını cezaevinde değil yurt dışında zannettiğini dile getirdi. Aylardır gördüğü kötü rüyadan uyanmayı beklerken teyzesi Tülay Azeri’nin cezaevine gönderildiğini kendine bile anlatmakta zorlandığını ifade eden Gündüz, “ Nasıl anlatayım 82 yaşındaki felçli anneanneme canım Tülay teyzemin çöp dağları arasında, deli kırın ortasında gökten düşmüş gibi duran, doğru düzgün yolu olmayan, tozdan kirden görünmeyen camların, buz gibi duvarların ve dev gibi demir parmaklıkların ardında olduğunu?. Nasıl anlatayım o demir parmaklıkları geçmenin saatler aldığını?. Nasıl anlatayım sevgili kızının 95 gündür cezaevinde olduğunu bilmeden yaşayan annesine durumunu?” dedi. 60 yaşına gelen iki bürokratın 20 gündür bir bardak çaya hasret kaldığını, doğru düzgün yemek yiyemediklerini, dünya ile olan bütün iletişimlerinin kesildiğini söyleyen Gündüz, ziyarete gittiklerinde kirli camın arkasından sadece yarım saat görüşebildiklerini ifade etti. Gündüz, tutuklu yakınları olarak adaletin en kısa zamanda yerini bulacağını söyledi. Azeri’nin yeğeni Gündüz’ün yaptığı duygusal konuşma sırasında tutuklu yakınları zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
 
Milletvekilleri ve İl Başkanı Bayır, tutuklu yakınlarının getirdiği sandviçleri katılanlara dağıttı. Öte yandan tutuklulara gönderilmek üzere düşüncelerin yazıldığı bir de defter açıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vahap Güler 3 Mart 2012 Cumartesi 23:42

İzmir istikrar istiyor istikrar devamlılık demektir! İZMİR CHP DE DEVAM EDİYOR KARDEŞİM.İSTİKRAR SA İSTİKRAR CHP' NİN YİNE SEÇİMLERİ KAZANMASIYLA OLUR.KENDİ AĞZINLA SÖYLEMİŞSİN TEBRİK EDERİM YOLA GELİYORSUNUZ.30 İLÇE DE 30 YAPACAĞIZ İNŞALLAH.SİZ ÖNCE ANKARA DA Kİ PROJELERİNİZİ BİTİRİN İZMİR'e NE GEREKİYORSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ YAPIYOR ZATEN KENDİ ÖZ KAYNAKLARIYLA.EXPO YU DA ALINCA İZMİR ANKARA'yı GEÇECEK.BÜYÜME DE GEÇTİ ZATEN...

Yorumu oyla      16      7  
İZMİRLİ NİN SEÇİMİNİ SAYGIYLA KARŞILARIZ. 3 Mart 2012 Cumartesi 21:19

İZMİR, İstikrar istiyor,Sözünü tutan yönetici isti yor. Yatırım istiyor. iş istiyor,iş alanları açılsın istiyor kendini kandıranları iyi biliyor ve unutmuyor artık kavga yapan.yönetici istemiyor. Kurultay kavgaları İzmirlinin derdi digil. 35 mega projenin 9 tanesi başladı bile. BAZILARINI SAYAYIM. ( 2 KAMPÜS HASTANE, 2 STADYUM.MERKEZDE TRAFİGİN YER ALTINA ALIN MASI, İNCİRALTINDAN - BOSTANLIYA METROLU KÖPRÜ, BİLE ŞİM ve TEKNOLOJİ PARKI.İZMİR-İST. OTOBAN YOL. İZMİR -ANKARA HIZLI TREN.......

Yorumu oyla      16      19  
Vahap Güler 3 Mart 2012 Cumartesi 20:09

İZMİRİ 4 MİLYON İZMİRLİDEN İSTİYORUZ.Diyen kardeş havayı alırsınız siz anca ! Daha da bir şey söylemeye gerek yok gölge etmeyin yeter..! Bu arada geçenlerde TBMM de Atatürk'e diktatör diyen Altan Tan'ı senin oy verdiğin akp li vekiller tebrik etti alkışladı! NE YÜZSSÜZSÜNÜZ SİZ BE DÜN DİKTATÖR DİYENLER BUGÜN ATATÜRK VE MUASSIR MEDENİYET DİYOR! NABZA GÖRE ŞERBET DİYARBAKIRA GİT ATATÜRK DİKTATÖR İZMİR'E GEL ATATÜRK BÜYÜK LİDER! ADAMSANIZ EĞER ALTAN TAN'I ALKIŞLAYANLARI ATIN PARTİDEN!

Yorumu oyla      30      8  
yorummm 3 Mart 2012 Cumartesi 19:18

adalet istiyoruz.bizde belediyede calısmak istiyoruz ama olmuyor.Cünkü bir aileden 3 kisi aynı binada calısıyor tören ekibi sefi kendisi kızı oglu.adalet istiyoruz abi abla kardes baba hepsi bi arada calısmalı kamu kurumunda...sayıstaylarımız bunları arastırmalı

Yorumu oyla      15      22  
İZMİRİ 4 MİLYON İZMİRLİDEN İSTİYORUZ. 3 Mart 2012 Cumartesi 17:13

Sn. BAYIR SİZDEN BİRŞEY İSTİYEN YOK. Siz keyfinize bakın biz 4 milyon İZMİRLİDEN istiyoruz. hizmete talibiz diyoruz.Degerli İZMİRLİ HEMŞERİLERİMİZE 2010 lu, 2020 li yılları izmirin ALTIN YILLARI Olarak 35 mega proje ile MUTEŞEM BİR İZMİR SÖZÜ VERiyoruz. Cum huriyetimizin 100. yıl kuruluş marşımızı 2023 te BÜY ÜK ATATÜRKE Muassır medeniyeti yakalamış DÜNYA MARKA SI BİR İZMİR OLARAK ARMAGAN ETMEK İSTİYORUZ. Sn.Bayır BİZ OYUDA,MÜSADEYİDE MİLLETTEN ALIRIZ. Mazbatatı da İL SEÇİM KURULUNDAN.

Yorumu oyla      16      35  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tutuklu gazetecilere 'özgürlük' için yürüdüler
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nedim Şener ve Ahmet Şık ile CHP İzmir ...
960 kişinin alınacağı işe 14 bin kişi başvurdu!
Batman’da kamu kurumlarında dört ay çalıştırılmak için açılan 960 kişilik ...
Sezen Aksu'nun İzmir'deki villasını soydular!
İzmir'de, aralarında ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun villasının da bulunduğu ...
 
İşitme engelli kadın 5’inci kattan düştü
Karşıyaka’da, iddiaya göre eve alkollü geldiği için babasıyla tartışan ...
İlginç iddia: 'Benimki seçildi Başbakan beğenmedi'
TL’nin yeni simgesinden daha çok beğenilen simgenin sahibi ilginç bir ...
Ergenekon Partisi lideri tutuklandı!
İzmir'de, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon ...
 
Türkiye-Yunanistan sınırında kaçakçılar polisle çatıştı
Çatışmada bir Türk kaçakçı yaralandı, diğeri Türkiye’ye geri kaçmayı başardı
Ödemiş’in artık 'Şampiyonu' meşhur!
Yazarımız Mustafa Ali Fırtına üst üste dört kez Türkiye Şampiyonu olan ...
TSK'da iki general bilmecesi: Neden istifa ettiler?
TSK'de iki general sessiz sedasız görevden ayrıldı. Bazı iddialara göre ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva