HABERLER>DÜNYADAN
15 Ocak 2013 Salı - 14:13

‘Türkiye'ye vetomuz devam edecek!’

Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakerelerinde "engel yaratmaya yönelik veto hakkını" kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

‘Türkiye ye vetomuz devam edecek!’

İSTANBUL - Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakerelerini engellemeye yönelik tavırda değişikliğin söz konusu olmayacağını belirterek “Veto ettiğimiz enerji de dahil 6 başlıkta tavır değişikliği ihtimal dışıdır” dedi.
 
Basın toplantısı düzenleyen Markulli, Avrupa Birliği dönem başkanlığını Rum kesiminden devralan İrlanda’nın Türkiye ile en az 1 yeni müzakere başlığı açılmasını hedeflediğini, Fransa’nın engellediği 4 başlıktan 1 veya 2'sinin de açılmasının gündemde olduğunu söyledi.
 
Türkiye’yi veto etmelerinin ardında Ankara’nın Kıbrıs politikasının yattığını ileri süren Rum Dışişleri Bakanı Markulli, Türk tarafının adada 2 devletli çözüm için ilerlediğini kaydetti.
 
Dışişleri Bakanı Markulli, gerek KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun müzakerelerde sunduğu önerilerden, gerekse müzakerelerin durmasının ardından KKTC ve Türkiye’den yapılan açıklamalarda 2 devletli çözüm politikasının net şekilde görüldüğünü söyledi.
 
KKTC'NİN SİYASİ DÜZEYİ
Türkiye’nin Avrupa Birliği müzakerelerindeki 6 başlığı veto ettiklerini ve bu tavrı değiştirmeyeceklerini açıklayan Rum bakan, buna gerekçe olarak Türkiye’nin KKTC’nin siyasi düzeyini yükseltme çabalarını da gösterdi.
 

Markulli, Türkiye’nin KKTC’nin tanınması ve adada 2 devlet esasına dayalı bir çözüme ulaşılması için İslam Konferansı Örgütü nezdinde girişimler yaptığını da sözlerine ekledi. (Ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 15 Ocak 2013 Salı 17:03

Türkiye'ye vetomuz devam edecek!’....RUMLARIN KÜÇÜLE KÜÇÜLE NEDEN BİR ADANIN İKİ TEPESİ ARASINA SIKIŞTIRILDIĞINI ANLAYAMAMIŞ DAHA DEMEK Kİ....NOT DOSTUNU DÜŞMANINI AYIRT EDEMEYEN YÖNETİCİLERE DERS OLSUN RUMLARIN DURUMU.

Yorumu oyla      13      5  
Tolga Karanlık 15 Ocak 2013 Salı 17:02

Eşrefpaşalı, babam memleketi ABD'ye BOP'a peşkeş çektiler, sen ne icraatından bahsediyorsun halen? Önünüze attıkları makarna kömür bu kadar değerli mi sizin için? Atalarımızın kanıyla kazandığımız toprakları masa başında önüne gelene dağıtıyorlar menfaatleri için siz halen nelerin derdindesiniz...

Yorumu oyla      14      5  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2013 Salı 16:44

ÜNLÜ TÜRK BÜYÜĞÜMÜZÜN BİR SÖZÜ HİÇ HAFIZAMDAN ÇIKMIYOR. 23 NİSAN 'DA BİR ÇOCUK BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNA OTURDU . "SEN ARTIK BAŞBAKANSIN ASARSIN DA KESERSİN DE "DEDİ. SONRA GÖRÜŞEN NAMUSSUZDUR ŞEREFSİZDİR DEDİ . SONRA ÇEVİR KAZI YANMASIN BİZ GÖRÜŞMÜYORUZ DEVLET GÖRÜŞÜYOR DEDİ. DAHA HAKAN FİDAN MİT BAŞKANI BİLE DEĞİLDİ.SONRA ONUN YARGILANMASINI İSTEYENLERE DÖNDÜ ONU SORUŞTURMAK BENİ SORUŞTURMAKTIR DEDİ İZİN VERMEDİ.AMA BALIK HAFIZALI VE BİAT KÜLTÜRÜNE MERAKLI BİR ORTADOĞU ÜLKESİ OLMA YOLUNDA HIZLA

Yorumu oyla      13      5  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2013 Salı 16:36

VAR TABİ AKP NİN İCRAATLARI, TÜRKİYE YE KÜRDÜN BİR KEDİSİNİ BİLE VERMEM DİYEN PKK YANDAŞI BARZANİ Yİ AKP KONGRESİNE DAVET ETMEK AZ ŞEY Mİ? OBAMA İLK SEÇİLDİĞİNDE MECLİSE GETİRMEK ORADA KONUŞTURMAK AZ ŞEY Mİ? BÜYÜK OYNUYOR İŞTE. GELMİŞ GEÇMİŞ EN KÜLTÜRLÜ EN PAZARLAMACI BAŞBAKAN , HEM DE ÇOK VEFA LI BÜTÜN YANDAŞLAR SÜPER ZENGİN OLDU.

Yorumu oyla      13      6  
EŞREFPAŞALI YA 15 Ocak 2013 Salı 16:30

SAYIN İSMİNİ YAZMAKTAN ÇEKİNEN ARKADAŞIM. TÜRKİYE ÇOK HÜKÜMETLER GÖRDÜ DE, REJİMLE UĞRAŞAN HÜKÜMET AZ GÖRDÜ. İŞBİRLİKÇİ HÜKÜMETLERDE GÖRDÜ DAMAT FERİT HÜKÜMETİ GİBİ. EVET YAPTIĞI EN GÜZEL İCRAAT BOP EŞBAŞKANLIĞI İDİ. KIBRIS SAVAŞINDA KADDAFİ Yİ DEVİRMEK İÇİN VERDİĞİ DESTEK, VAR, SADDAM'I YIKIP BARZANİ Yİ YÜKSELTTİĞİ DESTEK VAR. İSRAİL LE DÜŞMANMIŞ GİBİ YAPIP, NATO İLE ORTAK TATBİKATA İZİN VEREN HÜKÜMETİMİZ VAR. ÇOK ÇOK SAYMAKLA BİTMEZ. BİR KAÇ BİN KİTAP YAZILIR.

Yorumu oyla      13      7  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2013 Salı 16:24

BEN EMİNE ERDOĞANIN ORTAK OLDUĞU HASTANENİN PSİKAYATRİ SERVİSİNE GİDİYORUM.

Yorumu oyla      14      5  
EŞREFPAŞALI 15 Ocak 2013 Salı 15:49

SAYIN DİKİCİ devamlı yorumlarınızı okuyorum fakat bu "akp" hükümetinin yaptığı hiçmi iyibir icraatı yok,hükümetin yaptıkları okadar içinizde kalmış yer etmiş çıkaracak gücü kendinizde bulamıyorsunuz sanırım ama izmirde iyi pisikolaglar var birde 45 km ilerimizde 45 nci ilimizde iyibir tedavi merkezimiz var el insaf yahu..............

Yorumu oyla      13      10  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2013 Salı 15:12

DEVLETLİM , GÖNDER ŞU PİRİ REİS'İ DE AKILLARI BAŞLARINA GELSİN. SAHİ O VEFAT ETMİŞTİ SENİN DEDENLERİN ZAMANINDA. SEN ONUN ADI İLE ANDIĞIMIZ GEMİSİNİ GÖNDER.

Yorumu oyla      17      7  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2013 Salı 14:28

VALLAHA DÜNYA LİDERİ, DÜNYANIN GİDİŞİNE ŞEKİL VE YÖN VEREN, YÜCE HÜNKARIMIZ, HAŞMETLİ CİHAN PADİŞAHIMIZ. SİZE BİR YÖN VERİR Kİ. .. HANİ SİZ İSRAİL LE KIBRISTA MÜNHASIR EKONOMİK BÖLGE TABİR ETTİĞİNİZ TÜRKİYENİN EGEMENLİK HAKLARINI ÇİĞNEYEREK PETROL VE DOĞAL GAZ ARARKEN SÖYLEDİĞİ GİBİ "SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ " DER YA DA ONE MİNUTE DER. FELEĞİNİZİ ŞAŞIRIRSINIZ. PADİŞAHIMIZ EFENDİMİZİ KIZDIRMAYIN. ONUN ARKASINDA DAĞ GİBİ OBAMA KANKİSİ VAR.

Yorumu oyla      18      8  
Işık Dikicigil 15 Ocak 2013 Salı 14:21

BİZDE İSRAİLİN NATONUN PASİF ÜYESİ OLMASINI VE RASMUSSEN'İN NATO GENEL SEKRETERİ OLMASINI VETO EDECEKTİK DE. ZOR OYUNU BOZUYOR. ZATEN AB TÜRKİYE DEN ÖNCE, KÜRDİSTAN'I ÜYE YAPACAK. :))))

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pakistan'dan yargı hükümeti düşürdü!
Pakistan'ın başkenti İslamabad hükümet karşıtı dev bir gösteriye sahne ...
Babama sevgili olur musun?
İngiltere'de geçen ay açılan bir web sitesi anne ve babalarına sevgili ...
Kurşun yağmurundan önce son kare!
ABD’de sabaha karşı taksiye binen bir adam şoförle konuşmaya başladı. ...
 
Putin'in Türk bakanından ‘çorap’ devrimi
Rusya'da 2 ay önce göreve gelen Tuva Türklerinden Savunma Bakanı Sergey ...
Fransız Polisi'nden 3 tetikçi iddiası!
3 PKK'lı kadının Fransa'nın başkenti Paris'te nasıl öldürüldükleriyle ...
Samaras'ın bürosuna Kalaşnikoflu saldırı
Yunanistan'ın başkenti Atina'da iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi'nin ...
 
Birbirlerini görmemektense ölümü seçtiler!
Belçika'da sağır olan tek yumurta ikizleri kör olacaklarına dair teşhis ...
Esad Rus savaş gemisinde mi kalıyor?
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve ailesinin, Suriye açıklarındaki Rus ...
Plajda timsah kafası!
Güney Afrika’da plajda yürüyüş yapan turist çift dalgaların sahile sürüklediği ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva