HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2012 Perşembe - 08:43

Türkiye'nin ilk organik tekstil fuarı İzmir'de açılacak

Ege Giyim Sanayicileri Derneği, organik tekstil üretimi yapan firmaları 12-15 Nisan tarihleri arasında Kültürpark'ta bir araya getirecek

Türkiye nin ilk organik tekstil fuarı İzmir de açılacak

İZMİR - İzmir'e Gelinlik Damatlık ve Abiye Fuarı'nı kazandıran Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) şimdi de Türkiye'nin ilk organik giyim fuarını gerçekleştiriyor. 12-15 Nisan tarihleri arasında Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenecek fuarda organik tekstil üretimi gerçekleştiren İzmirli 40'a yakın firma ile Adidas, H&M, Puma, Otto, Nike, Marks&Spencer ve GAP gibi dünyanın önde gelen firmalarının temsilcileri buluşacak. İlk fuarda 10 milyon doların üzerinde iş bağlantısının yapılması bekleniyor. EGSD, her yıl İZFAŞ ile birlikte gerçekleştirmek istediği fuarla, kent ekonomisine hareketlilik getirirken, İzmirli tekstil üreticilerinin de organik giyim pazarındaki payını artırmayı amaçlıyor. Fuarın hazırlıklarının sürdüğünü ve büyük bir ilginin olduğunu dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Torun, Türkiye'de ilk kez organik giyim fuarını İzmir'de gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.
 
DEVLER GELİYOR
Sarnıç Divan Restoran'da Gaziemir ve Sarnıç'ta faaliyet gösteren tekstil firmalarının temsilcileri ile bir araya gelen EGSD yönetimi, yeni projeleri hakkında bilgi verdi. IF Wedding Gelinlik Damatlık Abiye Fuarı'nı bu yıl 6. kez düzenleyeceklerini ve bu fuarın artık dünyada bir marka olduğunu söyleyen Torun, "Gelinlik Fuarı ile bu alanda üretim yapan üyelerimizin sayısı arttı. Fuar, kentin tanıtımına da büyük katkı sağladı. Artık gelinlik denince akla İzmir de geliyor. Gelinlik ve abiye ihracatı da katlandı. Organik Fashion İzmir Fuarı'nı da bu yıl kente kazandırıyoruz. 12-15 Nisan tarihlerinde Ekoloji Fuarı ile birlikte Kültürpark'ta İZFAŞ organizasyonunda düzenlenecek olan fuara 40'a yakın organik tekstil üretimi yapan firma katılacak. Yurtdışından da konfeksiyon ve hazır giyim alımlarının dünyada yarısından fazlasını gerçekleştiren Adidas, H&M, Puma, Otto, Nike, Li-Fung, Marks&Spencer ve GAP gibi uluslararası firmaların temsilcileri gelerek iş bağlantıları yapacak" diye konuştu. EGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlhan Kuloğlu da, "İzmirli tekstilciler olarak kent ekonomisinin gelişmesi için projelere devam edeceğiz. Organik giyim pazarı sürekli büyüyor. Bu pazarda üyelerimizin payını artırmak için çalışıyoruz" dedi.
 
Katma değeri yüksek ürünler
Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan sıkıntılara rağmen 2012 yılından hala umutlu olduklarını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Torun, Mart ayındaki siparişleri beklediklerini söyledi. Siparişlerde çok büyük düşüşler olmaması halinde ihracatın 2011 yılına göre daha da artmasını öngördüklerini anlatan Torun, "Biz geçen yıl miktar olarak daha az iş yaptık ama ciromuzu artırdık. Demek ki katma değeri daha yüksek ürünler üretiyoruz. Biz AB'ye en yakın ülkeyiz, kaliteli üretimimiz var. Bundan sonraki süreçte de az sayıda ama yüksek kalitede üretim için siparişler alacağımızı düşünüyorum. Şu anda biraz fiyat tutturmakta zorlanıyoruz. Ancak çok olağanüstü bir durum olmazsa 2012 yılı çok kötü geçmez" dedi. (Yeni Asır – Murat Şahin)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eskinazi: İzmir Dünya kenti olma yolunda ilerliyor
İzmir Ticaret Odası olağan Meclis Toplantı'sında konuşan Başkan Vekili ...
5 aileden 4'ü gelir testinde 'sıfır' çekti
Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Aziz Yıldırım, Genel Sağlık Sigortası kapsamında ...
İhaleye şikayet sistemi kurumsallaştırılıyor
Kamu İhale Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Aydın, 2011 yılında gerçekleşen ...
 
TOBB Genç Girişimciler Kurulu’ndan EGİAD’a ziyaret
TOBB İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu, Ege Genç İşadamları Derneği’ni (EGİAD) ziyaret etti.
F-35'leri İzmir ucuzlatacak
Kale ve ABD'li ortağı Pratt & Whitney'in İzmir'deki Ege Serbest Bölgesi'nde ...
31 0cak 2012! Bu tarihi unutmayın!
MTV ödemelerinizi sakın unutmayın. Motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ...
 
12 bin Bağ-Kur emeklisine zam geliyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 12 bin Bağ-Kur emeklisinin ...
Bu bir Ege-Koop mucizesi!
Karşıyaka-Bayraklı’nın cazibe merkezi olmaya aday yeni yerleşim alanında ...
Son dakika! Gelir testi yaptırma süresi uzatıldı
Gelir testi yaptırmayanlar için kurum içi gerekli düzenlemelerin yapılacağını ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva