HABERLER>POLİTİKA
26 Ekim 2014 Pazar - 11:56

Türker seçim startını İzmir'den verdi CHP'ye sert çıktı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, İzmir İl Örgütünü ziyaret etti. Türker, ülke siyaseti ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. CHP’nin yerel seçimlerde kaybettiği ilçeler için DSP’yi suçlamasına sert yanıt veren Türker, 2015 yılındaki genel seçimin startı İzmir’den verdi.

Türker seçim startını İzmir den verdi CHP ye sert çıktı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker İzmir İl Örgütünü ziyaret etti. DSP İzmir İl Başkanlığı’nda gündeme dair önemli açıklamalar yapan Masum Türker 2015’te gerçekleşecek genel seçim çalışmalarının startını verdi.
 
2023 İÇİN SON DÖNÜM NOKTASI
DSP Genel Başkanı Türker, genel seçim çalışmalarını diğer partilerden erken başlatmalarının nedenini açıkladı. Türker, önümüzdeki genel seçimlerin erkene alınacağını öngördüğünü, seçimin olası 1 Mayıs olaylarından önce yapılacağını ifade ederek, “ 2015 seçimlerinden sonra 2019’a kadar seçim yok.  Eğer iktidar partisi devam ederse 2023’e farklı bir Türkiye olarak gireceğiz.  Yeni kurulacak Türkiye’nin adı Türkiye İslam Cumhuriyeti olacaktır. Bu nedenle önümüzdeki 6 aylık süreci çok iyi değerlendireceğiz” dedi.
 
Hhalkın DSP’ye ihtiyacı olduğunu belirten Türker, “İzmir DSP için önemli bir şehirdir.  Geçtiğimiz yerel yönetimlerle partimiz başarılı çalışmalar yaptı. Türkiye’de adeta tarikata verir gibi oy veriliyor. Sonra vatandaş seçim sonrası pişmanlıklarını dile getiriyor. Halk aynı partilere oy vermekten yoruldu. Bugünden halka gerçeği geleceği anlatmak için bu seçim süreci önemlidir. Direniş için son şansımız bu seçimdir” diye konuştu
 


CHP’NİN YEREL SEÇİM ÇIKIŞINA SERT YANIT
Türker, Türkiye siyasetinin bugününün sorumlusu olarak muhalefeti gösterdi. Muhalefeti sessiz kalmakla suçlayan Türker,  CHP’nin yerel seçimlerde kaybettiği ilçelerde DSP’den gösterilen CHP kökenli adayları hedef göstermesine yanıt verdi. Türker “Bizim CHP yüzünden kaybettiğimiz ilçelerimiz var. CHP seçime giderken 58 başkanımızı transfer ederken bu soruyu kimse onlara sormadı. CHP, DSP düşüncesini ve anlayışını yok etme anlayışında devam ettikçe her yerde kaybetmeye mahkumdur. Bizimle uğraşacağına AK Parti’yle uğraşsınlar. Türkiye’de toplam bize geçmiş belediye sayısı 6’dır. Bizden CHP’ye  geçen 58’dir. Yılmaz Büyükerşen’i transfer ederken, Ahmet Priştina’yı transfer ederken kimse bu soruyu sormadı. Atatürkçülüğün içi boşaltıldı kimse onlara sormadı. Sağa kayan DSP değildir. Biz onların dayattığı Cumhurbaşkanı adayı için çalıştık onların içindekiler oy vermedi” dedi
 
BİZ SÖYLEMİŞTİK
Masım Türker  PKK ile yapılan görüşmeleri ve Rusya tarafından düşürülen uçağı daha önceden söylediklerini ifade etti. Türker, “Vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. 2010’dan bu yana bugün yaşadıklarımızı biz dile getirdik. Türkiye siyasetinde şimdiye kadar söylediklerimizin hepsi çıkıyor. Biz halka gerçeği anlatıyoruz. Türkiye’nin bölünmesini engelleyecek tek parti DSP’dir” açıklaması yaptı.
 
EN BÜYÜK BAŞSAĞLIĞI GENEL KURMAY’A
DSP Genel Başkanı Türker, önceki gün Hakkari’de şehit edilen 3 askerimizin ailesine ve Türkiye’ye başsağlığı diledi. “Asıl başsağlığı Genel Kurmay Başkanlığı’nındır. Genel Kurmay’ın  eli kolu bağlı çaresizdir” diyen Masum Türker sözlerine şöyle devam etti: “Çözüm  diye  diye Güneydoğu’da devlet otoritesi yok edilirken ve kan akmayacak denilirken son bir ayda akan kanın ve özellikle dün şehit olan askerlerimizin durumlarının muhakkak göz önünde bulundurulması gerekir. Anlaşma yapılmış. Bu anlaşma gereği peşmergelerin Türkiye’den bir koridor açılarak geçeceğini Cumhurbaşkanı son yurtdışı seyahatinde  övünerek Obama’ya ben teklif ettim diye söyledi. Madem böyle bir durum olacaktı 38 vatandaşın ölmesine, polislerin şehit olmasına emniyet müdürünün ağır yaralanmasına, ve nihayetinde de dünkü 3 şehidimizin acısını yaşatacak bir duruma neden sebep oldunuz? Aslına bakarsanız bu yaşananlardan çözüm adı altında hükümetle pazarlık edenlerin de bilgisi vardır. Ama onlar sonradan yapılacak şeyi söke söke aldık demek için hükümete karşı bunu yapıyorlar. İşte bir tarafın söke söke aldık, diğer tarafın biz akıllıyız mantığı Türkiye’yi bu noktaya getirmiştir.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
haklı 26 Ekim 2014 Pazar 22:17

adam haklı beyler

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler'den AYYÖŞ çıkışı: Etnik milliyetçiliğin...
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Atatürkçü Düşünce Derneği İzmit ...
'Çözüm sürecinin mahiyeti Türk milleti için karanlıktır'
CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Aytun Çıray 6-7 Ekim olaylarını meclise taşıdı:
Erdoğan'ın özel danışmanı Yıldırım: Önceliğim İzmir
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir’in ihtiyaçları ve İzmirlilerin ...
 
'PYD'nin tezgahı, tuzağı bozulacak
Türkiye'nin sınırlarında bir oyun oynandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Başkan Soyer'den AK Partili Nişancıya sert yanıt!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı’nın ...
Erdoğan'ın HSYK'ya atadığı isimler belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HSYK'ya 4 ismi atadı.
 
Başbakan Davutoğlu’ndan ‘Milli aşı’ açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Aşı geliştirmeyle yüzde 100 milli bir aşı sektörü, ...
AK Parti İzmir’de ‘koordinatör’ mesaisi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, Ege Bölge Koordinatörü, ...
Mahçupyan Başbakan Davutoğlu'nun A Takımı'nda
Akil İnsanlar Heyeti'nde de yer alan gazeteci-yazar Etyen Mahçupyan, Başbakan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva