HABERLER>EKONOMİ
10 Mayıs 2011 Salı - 14:03

Türk balık ihracatçıları krizi fırsata çevirdi

Komşumuz Yunanistan’daki kriz, Türk su ürünleri ihracatçılarına fırsat oldu. Yunanistan’da aradıklarını bulamayan su ürünleri ithalatçıları Türk su ürünlerini ithal etmeye başladı.

Türk balık ihracatçıları krizi fırsata çevirdi

İZMİR - Brüksel’de düzenlenen dünyanın en büyük su ürünleri fuarı, European Seafood Exposition-ESE’de Türk su ürünleri ihracatçılarının şovu vardı.
 
Fuar süresince 5 bin kişiye Türk balığı pişirip ikram eden Türk su ürünleri sektörü, Avrupa Birliği’nden Sorumlu ve Başmüzakereci Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın fuarı ziyareti ile moral buldu. Ziyaret sırasında, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne ihracat yapabildiği tek hayvansal ürünün su ürünleri olduğuna işaret eden Bağış, Türk su ürünleri sektörü ile gurur duyduklarını söyledi. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Devlet Bakanı Bağış’a teşekkür plaketi verdi.
 
Türk balığının kalitesiyle Avrupa’da ciddi bir talep gördüğüne işaret eden Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, “Yunanistan’daki kriz sonrasında Türk balığına talep daha da arttı. Türk su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü olarak Nisan ayında ihracatımızı yüzde 42’lik artışla 109 milyon 581 bin dolara çıkardık. Yıllık ihracatımız ise 1 milyar 66 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.
 
STG İLK KEZ KATILDI
Bu yıl 19. Kez düzenlenen ve alanında dünyanın en büyük fuarı olan Brüksel Su Ürünleri Fuarı’na Su Ürünleri Tanıtım Grubu ilk kez katıldı ve her gün Türk balıkları pişirilerek ziyaretçilere tattırıldı. İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin Milli Katılım Organizasyonu’nu gerçekleştirdiği fuara Türkiye’den 17 su ürünleri üreticisi firma katıldı.
 
ESA Fuarı’na 140 ülkeden 1582 firmanın katılım gösterdiğini ve fuarın 7 holde gerçekleştirildiğini anlatan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Türkiye’nin su ürünleri ihracatında 2000 yılı sonrasında ciddi bir gelişme gösterdiğini hedeflerinin yakın gelecekte sektör olarak 1 milyar dolar ihracatı geçmek olduğunu söyledi.
 
Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun standında uzun yıllardır Türk Turizmine ve yurt dışı gıda fuarlarında ülkemiz mutfağının tanıtımına hizmet veren Başaşçı Özkan Koç tarafından pişirilen Türk balıklarının ziyaretçilere sunulduğunu ve ziyaretçilerin beğenilerinin ölçüldüğünü anlatan İşliel, “Ziyaretçiler Türk balıklarını çok beğendiklerini ifade ettiler. Türk su ürünleri sektörü olarak başarılı bir fuara imza attık” diyerek sözlerine son verdi.
 
ESE Fuarı’na Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, STG Başkan Yardımcısı Vehbi Merzeci, STG Yönetim Kurulu Üyeleri Yurdakul Sözeri, Mustafa Bağcı, EİB Uzmanı Serap Ünal ve EİB Uzman Yardımcısı Gökay Çelikli katıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzin ve motorin fiyatı düşürüldü
Ham petrol fiyatlarındaki düşüş yurtiçindeki pompa fiyatlarına da yansıdı. ...
Egekobider’den Bakan Ergün’e “farklı” bir öneri
Ege Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Derneği, Sanayi ve Ticaret Bakanı ...
Bankaların karı yüzde 13.2 azaldı
Bankacılık dönem net kârı Mart ayında yüzde 13.2 azalarak 5.47 milyar TL'ye geriledi.
 
Dinçer: İşsizlik yüzde 11’in altına inebilir
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, NTV yayınında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.
‘Gündemde vergi artışı ve zam yok’
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, seçimden sonra gündemlerinde vergi artışı ...
Sanayide çarklar dönüyor
Türkiye'de, sanayi üretimi bu yılın mart ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10,4 arttı.
 
Yunanistan’da durum kritik!
Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da devlet ödemeleri durdurdu, 1000'in ...
En sağlıklı fuar kapılarını açıyor
Organik sektörünün İzmir buluşması Ekoloji İzmir 2011 – İzmir Organik ...
'Türkiye uçak gemisi yapabilecek güçte'
Savunma Sanayii Müstaşarı Bayar, denizcilik sektöründeki kazanımlar sonucu ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva