HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Şubat 2012 Çarşamba - 10:57

Turgut Oğuz'dan termik santrale iki imza daha

Aliağa Belediye Başkanı, İzmir Demirçelik’in inşa edeceği termik santral için iki yeni inşaat izni daha verdi. Oğuz, İzmir Demirçelik'e izin vermeye devam ederken, Aliağa Kent Konseyi, cumartesi günü toplanarak firmanın doğayı kirleten uygulamalarına tepki gösterecek.

Turgut Oğuz dan termik santrale iki imza daha

İZMİR - Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İzmir Demirçelik firmasının termik santral projesi kapsamında ikinci inşaat ruhsat istemini de geri çevirmedi. Geçen ay baca için inşaat ruhsatını onaylayan Oğuz, şimdi de termik santralin idari binası ve tribün inşaatı için talep edilen ruhsatlara da olur verdi. Firmanın 4 farklı inşaat için daha belediyenin kapısını çalacağı belirtildi.
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un, İzmir Demirçelik firmasının ilk ruhsat talebinin ardından verdiği onay tepkilere neden olmuştu. Bölge halkının tepkileri üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Oğuz, AKP'nin yerel yönetimleri devre dışı bıraktığını, bakanlıkların “resen” onay yetkisi veren yasal düzenlemeleri nedeniyle ellerinin ve kollarının bağlandığını öne sürmüştü.

'Termik santralde Başkan Oğuz'un suçu yok'....haberi için tıklayın

İLK TEPKİ…
İkinci inşaat ruhsatını da onaylayan Oğuz'a ilk tepki yazar çevreci Hüseyin Yurttaş'dan geldi. Yurttaş, Turgut Oğuz'un “mecbur kaldım” sözlerine gönderme yaparak, “Herhalde buna da mecbur kaldı. Turgut Bey ateş oldu, cürmünden fazla yer yakıyor. Aliağa'nın yanı sıra Foça, Menemen, Bergama, Dikili, İzmir'in tamamını İzmir Körfezi'nin güneyi ve Yamanlar'ı tümden olumsuz etkiyecek bu santrale onay verilmemelidir. Toprak, deniz, hava, yeraltı ve yerüstü suları, deniz, tüm insanlar, tüm canlılar, tarım, balıkçılık, hayvancılık, turizm yok olacak. Termik santral cinayet gibi bir şey. Turgut Oğuz attığı her imzayla onları azmettirmiş oluyor” diye konuştu.

İzmir Demirçelik Firması'nın önceki haftalarda basın toplantısı yaparak açıkladığı “çevreci santral yapacağız” söyleminin de gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü. Aliağa Kent Konseyi üyeleri firmanın demir fabrikası önünde toplanarak bugüne kadar doğaya bıraktığı cürufları kamuoyuna gösterecek. Aliağa Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, “İzmir Demir Çelik firmasının ve diğer fabrikalarının cürufları dağlar gibi ortada duruyor” diye konuştu.

‘İZİNLER AKP’DEN’
Öztürk, cumartesi günü saat 11.00'de Demokrasi Alanı'nda basın açıklaması yapacaklarını ve daha sonra İzmir Demirçelik firmasının fabrikası önüne giderek bugüne kadar doğayı kirleten uygulamalarına tepki göstereceklerini açıkladı. Öztürk, “Çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerle belediyelerin yetkileri ellerinden alındı. Birçok alanda belediyeler 'ya ruhsat verirsiniz ya da çok büyük ceza alırsınız' tehdidiyle karşı karşıyalar. Karar verme şansları kalmadı. Böyle olunca da halkın hedefinde belediyeler olmuş oldu. Ancak burada bu santralin yapılmasını AKP hükümeti istiyor. İzinleri onlar veriyor. Biz hükümetin enerji politikalarını nedeniyle büyük sorunların yaşandığını vurgulayacağız” dedi. İzmir Demirçelik firmasının demir fabrikalarından çıkan cürufları tarım alanlarına attığını dile getiren Öztürk, “Kozbeyli Ulupınar arası Gölyüzü mevkiinde cürüf dağları var. Buraya gideceğiz ve 'çevreci santral yapacağız' diyen İDÇ'nin şuana kadar Aliağa'ya yaptığı görüntüyü paylaşacağız” diye konuştu.(Emre Döker/İzmir-Cumhuriyet)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aydın 29 Şubat 2012 Çarşamba 19:13

önümüzdeki yerel seçimlerde aliağa akp ye teslim edilecek bunda tereddüt yok ancak,anlaşılan aziz kocaoğlu da izmir i vermeye hazırlanıyor

Yorumu oyla      12      6  
Cemil Kavaklı 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:26

yok efendim izmirli çağdaşmış. yok efendim izmirli yaşam biçimine önem verirmiş. bu geyiklerin hepsinin boş olduğunu termik santral işinde görüyoruz. ne oluyor diyen chp li ortada olmadığı gibi chp li idareciler neredeyse konak meydanına termik santral yapılsa iyi olur diyecekler. İzmir in sosyal demokratı böyle oluyor demek. sermaye ile kol kola gir çevre katliamına sırtını dön. aziz kocaoğlu dan daha insan merkezli bir duruş beklerdim.

Yorumu oyla      13      7  
Mehmet Ali Aydın 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:16

İster CHP ister AKP olsun mahalle delegesi birbirinin kulağını çekse milet sayıp döküyor. Bu santral işi bizim geleceğim açısından önemli. Duyarlı yurttaş demek sadece kimin milletvekili kimin mahalle delegesi olacağı ile ilgilenmek değildir. Yanı başımıza termik santral yapılıyor. Kimsenin sesi çıkmıyor. Halk sağlığına zararı nedir? Gerekli tedbirler alındı mı? Bilmiyoruz. Bu sadece bizim değil çocukların da geleceği ile ilgili. Gençliğe hitabe eyvallah da, bu gençliğe hitabeden önemli bir şey.

Yorumu oyla      13      7  
bülent ışık 29 Şubat 2012 Çarşamba 14:06

Yıllar önce tren yolu Menemen den Aliağa ya uzatılırken amaç yolcu taşımak değil vagonlarla kömür getirmekti.Bir vatandaş, daha önce termik santral eylemi yapılırken sen eylemin neresindeydin.

Yorumu oyla      12      7  
Bir vatandaş 29 Şubat 2012 Çarşamba 12:38

CHP'yi yakından takip ediyorum. CHP'li yöneticilere sesleniyorum. Başta CHP'nin anlayışına aykırı olan termik santral faciasına çanak tutan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz olmak üzere başarısız olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, KArabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ı bir daha aday göstermeyin. Hatta gerekirse ihraç edin. Yoksa bunlar size oy kaybettirecekler.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Termik santral işinde Başkan Oğuz’un suçu yok’
Selçuk’ta düzenlenen İzmir Ziraat Odaları toplantısına katılan Başkan ...
İş dünyasından Kıraç’a İnciraltı desteği
İş dünyası, Vali Kıraç'ın İnciraltı'nın tavuk, biber, domates yetiştirmeye ...
Geleceğin futbol yıldızları bu sahada yetişecek
Ömer Zeybek Ticaret Meslek Lisesi’nin yıllardır süren futbol sahası özlemine ...
 
Tartan’a Balkanlardan sevgi mesajı
Üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu ve 22 yıldır Bulgaristan’da ...
Ödemiş Belediyesi’nden tesis atağı
Katı atıkların geri dönüşüme tabi tutulması, biyogazlaştırılması, kompostlaştırılması ...
Batur’dan belediyelere engelli uyarısı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, birlik bünyesinde bulunan ...
 
Bornova'lı kadınlardan 8 Mart'a özel tiyatro oyunu
Ev hanımlarından oluşan Bornova Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tiyatro ...
Büyükşehir'den Ballıkuyu'ya yeni bir yol ve iki duvar
Yağmurlar nedeniyle zeminin yumuşaması sonucunda yol çökmesi yaşanan Ballıkuyu ...
Kupalarını Başkan Tartan’a getirdiler
Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 16 yaş altı Kros Takımı kupalarını Başkan Tartan’a getirdi.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva