HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2009 Cuma - 00:00

Tüm kent spor yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe ve beldelerde yaptırdığı çok amaçlı spor salonları, kentteki sosyal ve sportif imkanları kırsal kesime ulaştırıyor. ’

Tüm kent spor yapacak!



 
İZMİR - Bir çok ilçe ve beldede, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra düğün gibi organizasyonların da yapılacağı bir mekan bulunmaması sorunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe ve beldelere yaptırdığı çok amaçlı spor salonları ile aşılıyor.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı bilgiye göre, bugüne kadar İzmir genelinde Bayındır, Foça, Kemalpaşa, Menderes, Menemen ve Torbalı ilçelerine bağlı 13 belde ve mahallede yaptırılan çok amaçlı spor salonları hizmete girerken, Torbalı'da Ayrancılar ve Çaybaşı beldeleri ile Foça'ya bağlı Yeni Foça'daki salonlar ise hizmete açılmayı bekliyor.
    
Kemalpaşa'nın Ulucak ve Ören, Menemen'in Asarlık beldeleri ile Güzelbahçe'ye bağlı Yelki Köyü'nde de ise yapım aşamasında olan salonlar ile Menderes'in Tekeli beldesinde ihale aşamasında olan çok amaçlı spor salonlarının da hizmete girmesiyle, İzmir'deki 22 küçük yerleşim çok amaçlı spor salonuna kavuşmuş olacak.
    
Tek tip olarak prefabrik teknikle inşa edilen salonlar, her türlü salon sporunun yanı sıra sosyal ve kültürel organizasyonların yapılabilmesine olanak sağlıyor.
    
Toplam bin 345 metre karelik kapalı alana sahip olan salonlarda, spor sahası olarak ayrılan 700 metre karelik alanın bir yüzü açılıp kapanabilen teleskobik tribünle donatılmış durumda bulunuyor. Bir cephesinde ise 170 metrekarelik sahnenin yer aldığı salonlar var. Burada tiyatro, sinema gösterimi ya da konser gibi etkinlikler yapılabiliyor.

    
BELDE SAKİNLERİ SPORLA TANIŞTI
Belde ve daha önce bu statüdeki mahallelerde yaptırılan çok amaçlı spor salonları, başta kadınlar olmak üzere yöre halkına spor yapma imkanı sağladı. Salon sporlarının yanında koşu bandından bisiklete, ağırlık aletlerinden pilates ve cimnastik ekipmanlarına kadar her türlü imkana sahip olan spor salonları, gün boyu spor yapanlarla dolup taşıyor.
 
Hizmete giren salonlardan biri olan Kemalpaşa ilçesi Armutlu Çok Amaçlı Spor Salonu da yöre sakini kadınlardan yoğun ilgi görüyor.
 
Beldede yaşayan çocukların, Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi spor kulüpleri bünyesinde ve antrenörler nezaretinde basketbol, hentbol, voleybol, karate gibi spor branşlarında eğitim gördüğü salonda, yetişkinler de fitness bölümünde beden eğitimi öğretmenlerinin eşliğinde sportif derslere devam ederek sağlıklı bir yaşama adım atıyor.
 
Salonda haftada 3 gün ve 2'şer saat düzenlenen derslerde pilates, cimnastik ve çeşitli aletlerle spor yapan kadınlar, açılan salonlarla kent merkezlerinde olduğu gibi spor yapma imkanına kavuşmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.
 

 
Armutlu Çok Amaçlı Spor Salonu'na devam edenlerden Hülya Demir, düzenli olarak spor yapmaya ancak bu salon açıldıktan sonra başladığına işaret ederek, ''Daha önce spor yapmıyordum, Armutlu'da zaten öyle bir şansımız da yoktu. Burada koşu bandı, bisiklet, pilates, aerobik her türlü sporu yapıyoruz. Hocalarımız da çok iyi. Çok memnunuz'' dedi.
    
'OKULLARIN SPOR BAŞARISI DA ARTTI'
 
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı salonların, sporun yaygınlaşması ile kültürel ve sosyal yaşama büyük bir ivme kazandırdığını söyledi.
 
Salonlarda çocukların hentbol, voleybol, basketbol, karate gibi sporları yapma imkanı bulurken, yetişkinlerin de fitness bölümlerinden yararlanabildiğini, ayrıca düğün, tiyatro, sinema gösterileri gibi sosyal ve kültürel etkinlikler yapılabildiğini vurgulayan Karakayalı, şunları kaydetti: ''Mesela bir tiyatro gösterimiz oldu, her beldede oynattık. Tiyatromuza halkımız müthiş ilgi gösterdi. Bunun yanında hakikaten bütün okul takımlarımız, İzmir'de büyük başarılara imza atmaya başladı. Bu da salonlarımız sayesinde oldu. Yüzlerce kadınımız buralarda, beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde sabah ve akşam olmak üzere günde iki seans fitness salonunda çalışmalar yapıyorlar, salonlarımız tıklım tıklım doluyor.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de Gaziler’’in günü’…
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında, İzmir'deki ...
Dinler, Bayraklı iftarında buluştu...
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Tepekule’’de verdiği iftar yemeğinde ...
Cevat Durak’’tan veryansın!
Bakan Durak, Kent A.Ş krizi üzerine konuştu : Bu yaşanılanlar bizim suçumuz ...
 
Başkan Bulut işçilerle bayramlaştı’…
Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, belediye meclis üyeleri ile birlikte ...
Buca’’da 34 çift dünya evine girdi
Buca Belediyesi tarafından resmi nikahları olmayan 34 çift için resmi nikah töreni düzenlendi. ’
Konak’’ta ertelenen Dokuz Eylül kutlandı’…
Marmara’’da yaşanan sel felaketi ve Güneydoğu’’da verilen şehitler nedeniyle ...
 
’“Huzur’”lu bir gece
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir’’de bulunan huzurevleri ...
Büyükşehir’’den bayram önlemleri
Ramazan Bayramı boyunca vatandaşların ziyaretlerini rahat koşullarda gerçekleştirmesi ...
Miniklerden teşekkür öpücüğü!
Karşıyaka Hasan Pınarçalı İlköğretim Okulu öğrencileri, okulları yenileyen ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva