HABERLER>GÜNCEL
1 Şubat 2012 Çarşamba - 15:16

Torbalı halkı kötü yollardan şikayetçi!

Kış aylarını çamur içerisinde geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki Torbalı’ya bağlı Göllüce Mahallesi’nin sakinleri sokakları saran çamur yüzünden hastalarını bile hastaneye götürmekte zorlandıklarını, yaşadıkları çilenin yetkililerce sonlandırılmasını istedi.

Torbalı halkı kötü yollardan şikayetçi!

İZMİR - Tek bir asfalt yolu dahi bulunmayan Torbalı’nın Göllüce Mahallesi’nde vatandaşlar isyan ediyor. Özellikle kış aylarında yağmurun başlaması ile birlikte mahallenin yollarının çamurdan geçilmediğini söyleyen vatandaşlar, hastaların ve cenazelerin bile evden çıkarılamaz duruma geldiğini söylediler. Hastaneye gitmek için zorlu bir yoldan geçilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yollarının bir an önce asfaltlanmasını istediler. Yollardaki durumdan en çok da kadınlar şikâyetçi. Bütün bir hayatlarını hemen hemen mahalle sınırları içerisinde geçiren kadınlar, kış aylarında evlerinden dışarı çıkmadıkları için mağdur olduklarını söylediler. Torbalı’nın Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisine dahil edilmesi ve metropol ilçe olmasıyla birlikte köy statüsünde olan Göllüce de mahalle haline getirilerek Torbalı’ya, dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra çilelerinin başlamaya başladığını ifade eden Göllüce Mahallesi sakinleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan yardım istediler.
 
‘EVDEN ÇIKAMIYORUZ’
Evlerinin bahçesinin tamamen suyla dolu olduğunu ve hasta olan eşini hastaneye götürmekte zorlandığını ifade eden Nazmiye Acar, “Eşim Mustafa Acar böbrek yetmezliği nedeniyle haftanın 3 günü diyalize girmek zorunda. Kış aylarında eşimi evden çıkarıp diyaliz merkezine götürmekte zorlanıyoruz. Bahçemiz sular içinde, sokaklar ise tamamen çamur durumda. Araçlar da evimizin önüne kadar giremiyor. Eşim zaman zaman sular içinden yürüyerek diyaliz merkezine gitmek zorunda kalıyor. Bu da zaten zayıf olan vücut direncinin tamamen çökerek hasta olması anlamına geliyor.” dedi. Kış aylarında Göllüce’de yaşamanın tamamen bir çile olduğunu belirten Nazmiye Acar, “Defalarca durumumuzu muhtara ve belediyeye bildirdik. Ancak hiç kimse gelip de bu çilemizi bitirmek için bir girişim yapmadı. Kışın hastalarımızı hastaneye götüremiyoruz. Cenazelerimiz oluyor çamur içinde rezil oluyoruz. Mahallemizde tek bir sokakta dahi asfalt yok. Bu durumdan fazlasıyla rahatsızız. Bütün bir evin işini yüklenen kadınlar olarak çok zor günler geçiriyoruz. Çocuklarımız aynı durumda. Okula gitmek bu mahallede tam bir çile. Okuldan gelen çocuklarımızın üstü tamamen çamur ve ıslak. Hastalıktan kurtulamıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
‘ACİL HİZMET GEREKİYOR’
Torbalı’ya bağlı Göllüce Mahallesi’nin sorunlarını değerlendiren AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Adnan Yaşar Görmez, mahalleye hizmet gitmeyişine bir anlam veremediğini söyledi. Gerek Torbalı Belediyesi gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin seçim döneminde bu mahalleden çıkardığı oyların karşılığında Göllüce’nin kaderine terk edilmiş görüntüleri karşısında şaşkınlık yaşadığını dile getiren Başkan Adnan Yaşar Görmez, Göllüce sakinlerinin bir an önce gerekli hizmetlere kavuşturulması gerektiğini savundu. Göllüce Mahallesi’nin merkeze uzak kalmasına rağmen kalabalık bir yaşam alanı olduğunu ifade eden Başkan Adnan Yaşar Görmez, “Bu mahallemiz şu an itibariyle hizmet noktasında aksatılmıştır. Oy verdikleri belediyelerden gerekli hizmeti alamayışlarına şaşırdım doğrusu.” şeklinde konuştu. Göllüce halkının oy verdikleri belediyelerden yardım görememelerini yadırgadığını söyleyen Adnan Yaşar Görmez, “Bu mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız oylarını blok olarak şu andaki belediye yöneticilerine verdiler. Buna rağmen hizmet göremiyorlar. Oy vermeseler ayrım var diyebiliriz. Ancak bu noktada mahalleye neden hizmet gitmediği belirsiz. Sonuç itibariyle orada yaşanlar da bizim insanlarımız. Bugün Torbalı’nın merkez mahallelerinde nasıl ki asfalt, altyapı gibi sorunlar çözülmeye çalışılıyorsa, Göllüce için da aynı çözümler üretilmeli. Bunu sadece Göllüce ile sınırlamak da doğru değil. Bu çevre mahalleler için geçerli bir durum. Buralara acilen yatırım ve hizmet gerekiyor.” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALEX 1 Şubat 2012 Çarşamba 17:31

TORBALI DERĞİŞYOR GÜZELLEŞİYOR BAŞKANIMIZIN SÖZÜ BUNUN ÜSTÜNE SÖZMÜ OLUR

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuaförde bıçaklı gasp dehşeti!
Karşıyaka’da, bir arkadaşlarını gözcü olarak dışarıda bıraktıktan sonra ...
1 liralık totoya 234 bin liralık ikramiye
Spor Toto'da bu hafta 15 bilerek 234 bin 647 liralık ikramiye kazanan ...
Eğer uçuşunuz rötar yaptıysa bunlara dikkat edin!
Kış nedeniyle yaşanan uçuş iptallerinde yolcuların birçok hakkı bulunuyor. ...
 
Görmeyen gözler Yazgan için ağladı
İzmir’de yaşamını yitiren, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığını Kurma ve ...
Soğuktan Fuar'daki süs havuzları dondu!
Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İzmir'de de etkisini sürdüren soğuk ...
Bu da oldu: Baba kızını sözleşmeyle sattı!
Antalya’da 6 yıl önce 12 yaşında olan E.Y. adlı kızı babası Osman Y.’den ...
 
Yeni yönetmelikte 'Gençliğe Hitabe kaldırılıyor' iddiası
Yeni ‘özel okullar yönetmeliği’ Atatürk ve ‘Gençliğe Hitabe’ tartışması ...
Düşük kalorili kömür İzmirli öğrencileri dondurdu
Okullar ikinci yarı yıl için gün sayarken, İzmir'de yakıt sorunu korkutuyor. ...
Dev-Yol davasına 30 yıl sonra zaman aşımı kararı
Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 30 yıldır devam eden Dev-Yol davasının zaman ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva