HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ağustos 2023 Çarşamba - 14:51

Torbalı'da kent meydanı projesi start aldı

Torbalı Belediye tarihinin en büyük ve en bütçeli projesi olan kent meydanı ve katlı otopark projesi için ilk adım atıldı. Altyapı çalışmalarının başladığı proje kapsamında Fore kazık çalışmaları da önümüzdeki günlerde başlayacak

Torbalı da kent meydanı projesi start aldı

Torbalı Belediye tarihinin en büyük ve en bütçeli projesi olan kent meydanı ve katlı otopark projesi için geçtiğimiz haftalarda ihale süreci tamamlanarak yer teslimi yapılmıştı. Bunun üzerine çalışmalarına başlayan yüklenici firma ilk olarak pazaryeri söküm işlemini gerçekleştirerek bölgeyi proje yapımına uygun hale getirdi. Yoğun bir şekilde çalışmaların devam ettiği “Mega Proje” için altyapı çalışmaları da bugün itibariyle başladı. Proje kapsamında bölgede bulunan dükkanların yıkımı ve asfalt kazıma işleminin hemen ardından Fore kazık çalışmaları başlayacak. Torbalı Belediyesi ve yüklenici firmanın koordineli bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü proje alanını bugün Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, belediye başkan yardımcıları ve kurum müdürleri de ziyaret etti.

TEKİN: TORBALI’MIZ TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDİYOR
Çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden de çalışmalar hakkında bilgi alan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Mega Proje’nin Torbalı’ya çok yakışacağını belirtti. Başkan Tekin yaptığı açıklamada “Torbalı’mız tarihi bir ana şahitlik ediyor. İlçemize hem güzellik hem de vizyon katacak, şehir merkezinde yaşanan trafik yoğunluğunu büyük oranda azaltacak, altı iki kat otoparklı meydan projemiz için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kısa süre içerisinde fore kazık çalışmalarına da başlayarak önemli bir aşama kaydetmiş olacağız. Mega projemiz Torbalı’mıza ve ilçemize tekrardan hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

TORBALI’YA ÇOK YAKIŞACAK
Merhum Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un Torbalı'ya kazandırmak istediği kent meydanı ve katlı otopark projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Günün her saatinde farklı kullanıcı gruplarına hitap edebilecek açık sosyal alanlar ve meydan; özellikle park yeri problemlerini çözecek bir otopark düzenlemesi amacıyla yola çıkan Torbalı Belediyesi, kısa süre içerisinde Torbalı’yı değiştirecek projeyi hayata sokmuş olacak. Eski belediye binasının olduğu alana büyük bir kompleks inşa edecek olan Torbalı Belediyesi, böylelikle hem ilçeye çok modern bir meydan kazandıracak, hem de park yeri sorunu da büyük oranda çözülecek.

 
Fenerbahçe’ye oyuncu satışından rekor gelir
 
Milkshake yüzünden hayatları karardı: 3 kişi öldü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet 23 Ağustos 2023 Çarşamba 21:03

Torbalı tamamen kaderine terk edilmiş bir yerleşim. Yollar her bir esnafın koyduğu dubalar, masa sandalyelere işgal edilmiş. Ayrıca her beş veya on metrede yol ya çökmüş veya tümsekler oluşmuş. Araç sahipleri yol kenarlarını işgal eden esnaftan kurtulabilseler de çukur ve tümsekler den kaçamıyor. Ne zabıta denetimi ne polis kontrolü yok. Vatandaşlar trafikte araçları ile ilerlerken tamamen hayatları ile kumar oynuyorlar. Araçların yayalara yada birbirlerine saygısı kalmamış. Kent içinde yol ortasında kalmış elektrik direkleri tarihi anıtlar gibi bırakılmış. Kent içinde trafik lambasının icadından habersiz cadde ve kavşaklar adeta kente ortaçağdan kalmış görüntüsü veriyor. Belediyenin varlığına dair bir işaret bulmak neredeyse imkansız. Gıda denetimi ise dostlar işbaşında görsün kabilinden bir tiyatrodan ibaret. Torbalı da yaşam zor. İşin kötüsü herkes durumun farkında ama buna dur demeyecek kadar vurdumduymaz.

Yorumu oyla      2      3  
“ O mümkün , bu mümkün “ Mümkün değil ! 23 Ağustos 2023 Çarşamba 17:21

Torbalı’da hizmet yok. Ayrancılar mahallesinin toplu ulaşım sorunu var ve İzmir BB’si çözüm içim yeterli çabayı göstermiyor .Otobüsler bakımsız , sık sık arıza yapıyorlar . Saldım çayıra mevlam kayıra . 705 nolu otobüs hattını ESBAŞ aktarmaya ( 2,5 km ) neden uzatmıyorsunuz da ; vatandaşa eziyet çektiriyorsunuz ? Otobüs hattı ESBAŞ’a uzatılsa , vatandaş Gaziemir ‘e giden , gelen otobüs ve dolmuşlara Akçay caddesinde kolayca indi bindi yapar . Hem zamandan , hem paradan tasarruf edilir. Eeee sahiller varken , İzmir BB’si taşra ile neden uğraşsın . “ O kader değil , bu kader değil “ Ayrancılar’da Toplu ulaşım çilesi çekmek ! Kader mi ? .

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli balıkçılara 'bakım' desteği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşan av sezonu öncesi, artan girdi maliyetleri ...
4 yılda 56 bin kişiye hizmet verildi... Bayraklı'da anlamlı dayanışma!
Engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak için projeler üreten Bayraklı ...
Sanathane’de nostalji geçidi
Açık hava sineması nostaljisini yeniden yaşatan Konak Belediyesi Sanathane ...
 
Başkan Vekili Özkan'a ‘delegelik’ şoku!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Menderes ...
Torbalı’dan Çanakkale’ye yardım eli!
Dün öğle saatlerinde Çanakkale Damyeri mevkiinde başlayarak halen devam ...
Sendikadan belediyeye ‘bordro’lu yanıt: Maaşlar ortalama 13-15 bin TL!
DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca Belediyesi’nde ...
 
Karabağlar'da asfalt seferberliği!
Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz sezonunu en iyi ...
Büyükşehir'den 4,5 milyonluk sayaç tasarrufu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kullanılmış su sayaçlarını ...
Narlıdere'de hedef sağlıklı nesiller!
Narlıdere Belediyesi, çocuklarımızın ruh-beden sağlığını geliştirmek ve ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva