HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:00

Torbalı’’da gerginlik: Düğünden okul baskınına!

Torbalı’’da son günlerdir güneydoğudan göç ederek gelen bazı aileler ile ilçenin yerli vatandaşları arasında gerginlik yaşanıyor. ’

Torbalı’’da gerginlik: Düğünden okul baskınına!

Torbalı’’da son günlerdir güneydoğudan göç ederek gelen bazı aileler ile ilçenin yerli vatandaşları arasında gerginlik yaşanıyor. ’Mahallede yapılan bir düğünde çalınan halay müziği ile başlayan tartışma; işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar vardı. Çıkan olaylarda 6 kişi hafif şekilde yaralandı.
 
İZMİR - Torbalı ilçesi Yazıbaşı İstiklal Mahallesi'nde Güneydoğu'dan mahalleye göç etmiş bazı vatandaşlar ile ilçenin yerli halkı arasında düğünde çalınan halay müziği nedeni ile başlayan tartışma işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar vardı. Geçtiğimiz hafta sonu bir düğünde halay müziğinin çalınması ile taşlı sopalı başlayan kavga işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar gitti. Yaşanan tatsız olaya müdahale eden jandarma ekipleri 8 kişiyi gözaltına aldı.
 
ARABA VE EVLERİN CAMLARI KIRILDI
İstiklal Mahallesi'nde Erdinç Bulut isimli vatandaş çocuklarını sünnet ettirmek için geçtiğimiz hafta Yazıbaşı Yazlık Düğün Salonu'nu kiraladı.
 
Düğün neşeli bir şekilde sürerken İstiklal Mahallesi'nde ikamet eden bir grup Güneydoğulu genç düğüne gelip orkestradan halay müziği çalmasını istedi. Orkestra gençlere, oyun havasını kapatıp halay müziği çalamayacağını biraz beklemesini istedi. Ancak bu sırada Güneydoğulu gençler ile davetliler arasında tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve taşlar, sandalyeler havada uçtu. Atılan taşlar düğün salonu yakınındaki ev ve arabalara zarar verdi. Çıkan taşlı sopalı kavga sonucu düğün saat 22.30 sularında sona erdi.



Tatsız olaylar ertesi gün de devam etti. Güneydoğulu gençler bu kez düğünde kendilerine müdahale eden Erdinç Bulut'un ağabeyi Yazıbaşı Uluğbey İlköğretim Okulu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Erdoğan Bulut'la ters düştü. Düğünden bir gün sonra Erdoğan Bulut'un eşi Nurdan Bulut'a ait Cemal Gürsel Caddesi'ndeki işyerinin camları kırıldı. Olaylar bununla da bitmedi. Önceki gün gençler güvenlik görevlisi olan Erdoğan Bulut'un çalıştığı Uluğbey İlköğretim Okulu'na giderek Bulut'a sopalarla saldırdı. Bulut kafasına aldığı sopa darbesi ile yaralandı.

Yaşanan olaylar sonrası yaralanan Erdoğan Bulut'un kayınpederi Memduh Kor huzurlarının kalmadığını belirtip tatsızlığın sona ermesini istedi.
 
Küçük bir olayın neden bu kadar büyütüldüğüne anlam veremediğini söyleyen Memduh Kor, "Mahallede yaşanan olaylardan herkes tedirgin. Bu olaylar devam edecek gibi gözüküyor. Bu anlamsız kavga kimseye bir şey kazandırmaz. Bu olayların sona ermesi için yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Damadım huzuru kalmadığı için hafta sonu İzmir'deki yakının yanına gitti. Yazıbaşı'da huzur istiyoruz" dedi.



Olaylarda 6 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Olaylara müdahale eden Torbalı Jandarma Komutanlığı ekipleri 8 kişiyi gözaltına alırken gözaltındaki 8 kişi Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (İHA)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
’‘Rus karun’’ Çeşme’’de tatilde
Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan, NBA takımı New Jersey ...
Şırnak ve Cizre karıştı, kepenkler kapandı
Güneydoğu’’daki olaylarda son 3 gün içerisinde güvenlik güçleri ile çatışmaya ...
Selçuk’’ta feci kaza: Otomobille traktör çarpıştı!
İzmir-Aydın Otoyolu Zeytinköy kavşağında, bir otomobil bir traktöre ...
 
Anıtkabir'de skandal
Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir'deki incelemede, ...
Karşıyaka’’da fuhuş operasyonu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 18 yaşından küçük erkeklerle para karşılığında ...
Pippa Bacca'nın annesi Dikili’’de’…
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüz edildikten sonra öldürülen ...
 
İzmir hayalet şehir gibi’…
Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan hava sıcaklığı İzmir'de yaşayan ...
Proje birincisine ’‘Gereksiz işlerle uğraşma’’ önerisi!
Nevvar - Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Tuğberk ...
Gümüldür dolmuşunda ölümüne yolculuk!
İzmir'den Gümüldür istikametine gitmek olan bir yolcu minibüsü trafikte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva