HABERLER>GÜNCEL
30 Kasım 2011 Çarşamba - 10:23

Topkapı'daki çatışma bitti: Saldırgan öldürüldü!

İstanbul’da Topkapı Sarayı’na gelen bir kişinin silahla ateş açması sonucu 1'i asker 2 kişi yaralandı. Polis ekipleri ile bir saatten fazla çatışan saldırgan öldürüldü. Saldırganın yabancı uyruklu olduğu tahmin ediliyor.

Topkapı daki çatışma bitti: Saldırgan öldürüldü!

İSTANBUL - İstanbul'un turistik bölgesi Sultanahmet’ten bu sabah silah sesleri yükseldi. 

Topkapı Sarayı’na gelen akli dengesinin bozuk olduğu öne sürülen bir kişi, ateş açmaya başladı. Elinde tüfek, boynunda fişek, sırtında çanta olan zanlının üzerinde bir silah daha olduğu görüldü.
 
Saray'ın içine giren zanlının açtığı ateş sonucu bir asker ile bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
 
Görgü tanıkları, zanlının “Allahu Ekber” diyerek etrafa ateş açtığını ifade ettiler. Zanlının hedefinin Topkapı Sarayı'nın önünde bekleyen askerler olduğu iddia ediliyor.
 
Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Özel Harekat polisleri de Saray'ın çatısına çıktı.
 
Zanlı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken zanlının teslim olmayı kabul ettiği yönünde haberler geldi. Silah seslerinin kesilmesi "Saldırgan yakalandı" yorumlarına neden oldu.
 
SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ
Ancak saldırgan, teslim olmaktan vazgeçerek tekrar ateş açmaya başladı. Bunun üzerine yeniden çatışma yaşandı. Bir saaten fazla süren çatışmanın ardından saldırgan öldürüldü.
 
Zanlının etkisiz hale getirilmesi için polis helikopteri de havadan destek verdi.
 
ÇAPKIN: YABANCI UYRUKLU OLABİLİR
Operasyonu yöneten İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın operasyonun bitmesi sonrası kısa bir açıklama yaptı. Çapkın, "Operasyon sona erdi. Saldırganın yabancı uyruklu olduğu tahmin ediliyor, etkisiz hale getirilmiştir. İki yaralı var" dedi.
 
SURİYELİ Mİ?
Görgü tanıklarının deri ceketli, kot pantalonlu ve top sakallı olduğunu söylediği zanlının, Suriyeli olduğu öne sürülüyor. Arapça "Ben Suriyeliyim" diye bağırdığı iddia ediliyor.
 
'ASKERİN SİLAHINI ALDI' İDDİASI
Saldırganın yayımlanan ilk fotoğrafında Saray'a girmeden önce iki silahı olduğu görülüyor. Saray'a giren saldırganın askerlerden birinin silahını da aldığı iddia ediliyor.
 
VALİ MUTLU: KİŞİSEL BİR OLAY
Olayı takip ettiklerini belirten İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, “Kişisel bir olay. Saldırganın Suriyeli olduğuna dair bilgi yok. Daha sonra açıklama yapacağız” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 30 Kasım 2011 Çarşamba 15:48

ERGENEKON GİBİ BİR TERTİP. PLANLIYORLAR. AKLIMA 11 EYLÜL'Ü BAHANE EDİP AFGANİSTANI İŞGAL EDENLER GELİYOR. AKLIMA I.DÜNYA SAVAŞINDA AVUSTURYA VELİAHTINI SIRPLARIN ÖLDÜRDÜĞÜ GELİYOR. AKLIMA IRAK TA KİTLE İMHA SİLAHLARI VAR DEYİP, IRAK'I İŞGAL EDENLER GELİYOR. HER ŞEYİN ALT YAPSINI HAZIRLAYIP SAVAŞI HAKLI GİBİ GÖSTERİP, TÜRKİYE Yİ BATAKLIĞA ÇEKMEK GELİYOR. IRAK PARÇALADILAR SURİYE Yİ BÖLECEKLER SIRA TÜRKİYE VE İRAN DA. KÜRT DEVLETİ YARATMAK İSTEYENLER İHANET İÇİNDEDİRLER. ONLARIN EŞBAŞKANLAR

Yorumu oyla      12      7  
AHMET NEVZAT GÜVEN 30 Kasım 2011 Çarşamba 13:59

HÜKUMETİN SURİYEYİ KARIŞTIRSINLAR DİYE LİBYADAN MİLİTAN GETİRDİĞİ SÖYLENİYORDU.BU OLAY BUNU DOĞRULUYOR MU?ÜLKEMİZDE N'OLUYOR? BURA YOL GEÇEN HANIMI? ÖNÜNE GELEN BURAYA SİLAH SOKABİLİR Mİ?SİLAHI NEREDEN ALMIŞ VE İSTANBUL’UN TARİHİ BÖLGESİNE NASIL GİREBİLMİŞ.TOPKAPI SARAYININ AZ İLERİSİNDE İSTANBUL VALİLİĞİ VE ETRAFINDA BİR ALAY POLİS VAR.HEMEN YANI BAŞINDA EMİNÖNÜ EMNİYET AMİRLİĞİ VAR İÇİ POLİS DOLU.SULTANAHMET MEYDANINDA POLİS DOLU. PEKİ NASIL OLURDA BİR MİLİTAN TEPEDEN TIRNAĞA SİLAHLI OLARAK TOPKAPI SARAYINA GİRİP EYLEM YAPABİLİR?.BU OLAY AKP HÜKUMETİNİN ÇÖKÜŞÜDÜR. DEVLLETİN İSTİHBARATI VATANDAŞI VE KENDİ ORDUSUNU DİNLEMEKTEN FIRSAT BULUP,ÜLKEYE KİM GİRİYOR,KİM ÇIKIYOR? BU ÜLKEDE KİMLER CİRİT ATIYOR BU KONULARLA HİÇ İLGİLENMİYOR.DEVLET TAMAMEN LAÇKA HALE GETİRİLDİ.İÇİŞLERİ BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİDİR.

Yorumu oyla      13      6  
Hasan 30 Kasım 2011 Çarşamba 13:56

Kesin Suriyelir bu düşman hatta devleti hükümeti falan tehditte etmiştir. amerikanın ve israilin istediği savaş zeminini yaratmak için hertürlü gaz mevcut gözüküyor. Saldıralım gitsin, natoda gelsin(abd) barışı! tesis etsin. Bu kadar ahmakız zaten biz...

Yorumu oyla      13      7  
Işık Dikicigil 30 Kasım 2011 Çarşamba 11:14

ZORLA DÜŞMAN YARATMAK BUNA DENİR. TÜRKİYE YILLARDIR İNSAN HAKLARI İHLALİ YAPAN GUANTANOMO İÇİN ABD YE BİR ŞEY DEDİ Mİ? SURİYE ARAP BİRLİĞİ İÇİNDE EN DOMAKRAT OLAN ÜLKEDİR. SUUDİ ARABİSTAN, KATAR, YEMEN ÇOK MU? DEMOKRAT YILLAR ÖNCE DE SURİYE YE BÖYLE HASMANE TUTUM İZLENDİ. ONLAR DA PKK YA KUCAK AÇTILAR. BİZ AMERKANIN STRATEJİK MÜTTEFİKİ DEĞİL EMİR KULUYUZ.

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşadamının şeytani oyununu dayak bozdu
Kocasından dayak yiyen genç kadın boşandığını karakolda tesadüfen öğrendi
Ali Kaptan: Varsa görüntü yayınlasınlar
‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’nin ‘Ali Kaptan’ı Erkan Petekkaya, bir çete operasyonu ...
Bin gündür tutuklu Balbay'ın eşinden mutluluk tanımı!
Ergenekon Davası'ndan tutuklu CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın ...
 
'Hayata Dönüş' operasyonu kayıt dışı çıktı!
'Hayata Dönüş Operasyonu' davasında açıklanması beklenen belgelere göre; ...
Bedelliyi kaçıranlara yeni bir müjde daha!
TBMM Genel Kurulu’nda, Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair ...
Van’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden ...
 
Van'da yardım deposunda yangın çıktı
Depremin vurduğu Van'da depremzedelere dağıtılmak üzere getirilen yardım ...
Hırsız sanarak komşusunu vuran sanığa 15 yıl hapis
Konak’ta hırsız sandığı komşusu 34 yaşındaki Metin Sepetçi'yi pompalı ...
Bedelli'den kimler yararlanacak?
AK Parti bedelli askerlikle ilgili yeni önerge verdi.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva