HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2022 Salı - 21:41

TİS tartışması... Yüzde 45 önerisine Arda sert çıktı: Sanki kendi cebinizden veriyorsunuz!

Gaziemir'de devam eden TİS süreci ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca'nın, "Bütçeyi yüzde 45 arttırıyorsanız emekçi kardeşlerimizin maaşlarını da aynı oranda artırmanız gerekir" ifadelerini kullanması sonrası, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, "Biz bütçeyi kabul ettiğimizde enflasyon yüzde 10'lardaydı bizde yüzde 20 veririz diye bir pay ayırdık. Yüzde 48 verin demek çok kolay. Kendi cebinizden veriyorsunuz sanki! Bugün Gaziemir Belediyesi'nin işçilere verdiği para 10 milyon TL" dedi.

TİS tartışması... Yüzde 45 önerisine Arda sert çıktı: Sanki kendi cebinizden veriyorsunuz!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediyesi Mart ayı olağan Meclisi'nin ilk oturumu gerçekleştirildi. Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturuma Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda başkanlık yaptı.

Düzenlenen meclis oturumunun gündeminde ise Gaziemir Belediyesi bünyesinde çalışan personellerin maaşlarına gerçekleştirilecek zamların görüşüldüğü TİS süreci tartışmaları ve Aktepe-Emrez'de başlanan kentsel dönüşüm çalışmaları damga vurdu.

ARDA: İLK ETAP START ALDI
Meclis açılışında meclise bilgilendirme yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda Aktepe-Emrez'deki kentsel dönüşüm ile ilgili adımlar atıldığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

Kentsel dönüşüm ile ilgili gelişmeler… Daha önceki süreçleri defalarca dile getirdik. İBB İZBETON ile yaptığı anlaşma sonrası İZBETON kendi çalışmalarını bitirdi ve işverenler kooperatifi ile 275 konutluk ilk bölümün yapımı ile ilgili sözleşme imzalandı. Bugün çalışmaların başlandığını mutluluk ile öğrendik. Kentsel dönüşüm  İZBETON ile start vermesi oradaki gecikmeyi bir nebze rahatlatacaktır. Bu noktaya gelmemiz benim açımdan sevindirici. Sağlık ihalemiz birkaç iptalden ve itirazdan sonra 3 yıllık imzalandı. 23 itiraz vardı ancak bu itirazlardan sonra kamu ihale kurulunda en son aşamada hiçbir firma itiraz etmedi ve mevcut firma ile 3 yıllık sözleşme imzaladık. Sarnıç'taki yapılar ile ile ilgi 5 vatandaşımız müracaatlarını yapıp taksitlerini yaparak ipotekli bir şekilde tapuların aldılar. Oradaki alanların tamamının rezerv alan olarak belirlenmesi talebimizden sonra süreç başladı. Umarız diğer vatandaşlar da bu süreçten faydalanacaklar. Gaziemir'in ulaşımı ile ilgili daha önce Gaziemir Metrosu ile ilgili açıklamaları yaptığımızda ilk biz dile getirmiştik. Kasım 2019'da proje ihalesi yapıldı ve bu süreç devam ediyor. Projesi bitmek üzere. Tüm bu çalışmalar 3 yıllık süreçte takiplerimiz ile şekillenmeye başladı. Önümüzde 3 konu daha var. Birincisi Sarnıç'taki mezarlık projesi. Gaziemir'in sorunları çözümünde üstümüze düşeni yapıyoruz."

ÇAĞLARSU: GAZİEMİR'İN DOĞASINI KORUMAKLA GÖREVLİ DEĞİL MİYİZ?
Gündem maddesine geçmenin öncesi Meclisçe verilecek önergeler bölümünde söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, TİS süreci ile ilgili kulağımıza ve basına yansıyanlar var... Belediye işçilerine yüzde 16 ila 20 arasında zam teklifiniz var diye bir bilgi aldık. Bu doğru mu? Grev kararı alınmaması konusunda müdürlükler ziyaret edilerek mobing uygulandığı ile ilgili bize gelen işçi tepkileri var bu doğru mudur? Kendi eliniz ile getirdiğiniz DİSK sendika yetkililerini bu günlerde yok saydığınız ile ilgili şikâyetler var bunlar doğru mudur? Hazine mülklerine dökülen molozların, Sarnıç veya diğer alanlara dökülme molozlardan sorumlu değil miyiz? Gaziemir'in doğasını korumakla görevli değil miyiz?" diye sordu.

ATMACA: EMEKÇİLERİN MAAŞI DA BÜTÇE KADAR ARTMALI
Söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ise Gaziemir Belediyesi bünyesinde çalışan ve TİS süreci devam eden işçilere verilmek istenen maaş artışına dikkat çekerek, "Belediyemizin 2022 yılı bütçesi 285 milyondur. Öngörülen artış yüzde 45'dir. Emekçi kardeşlerimize neden bu rakamın yarısından az bir teklifte bulundunuz? Bütçe gelir ve giderden oluşur. Bütçeyi yüzde 45 arttırıyorsanız emekçi kardeşlerimizin maaşlarını da aynı oranda artırmanız gerekir. Aktepe-Emre için geçen yıl yapılan protokole davet edilmemiştiniz. Bununla ilgili ifadeleriniz medyada yer almıştı. Bugüne kadar bir inşaat yapılmamıştı. Dünkü protokole yine davet edilmediniz, protokol ile ilgili meclisi bilgilendirir misiniz? Yapılan işin kentsel dönüşüm olarak tanımlıyoruz ancak asla bir kentsel dönüşüm değil. Milli Emlak'tan alınan 80 bin dönüm alanda sadece imar planları yapıldı ancak bütüncül planları 10 yıldır yapılmıyor" dedi.

ŞAHİN:  VATANDAŞA TEKLİF YÜZDE 25'DİR
MHP Grup Başkanvekili Selahattin Şahin ise kentsel dönüşümün yapılması halinde Büyükşehir Belediyesi'nin elde edeceği rant hakkında, "Enflasyon oranına göre artırılan bütçe yüzde 45 yükseltildi. Geçen mecliste yüzde 48 enflasyon diye burada belirtildi.  Süreçte enflasyon var, pahalılıklar var ancak hükümetimiz buna müdahale ediyor.  Bu nedenle işçi kardeşlerimizin artışının enflasyona göre belirlenmesini istiyoruz. Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm alanının toplam büyüklüğü 122 hektar olup, 4 bin 968 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır. Proje alanında yapılması hedeflenen toplam bağımsız bölüm sayısı 10 bin olarak planlanmıştır. 11 yıldır henüz tek bir çivi çakılamaması sebebiyle, İzmir’in orta yerinde mahrum kaldıkları altyapı hizmetleri sebebiyle maddi gücü olan bazı vatandaşlarımız bölgeden taşınmıştır. Ekonomik olarak dezavantajlı vatandaşlarımız ise kaderlerine terk edilmişliğin acısıyla insanca yaşam standartlarının çok altında deprem riskiyle yüz yüze yaşamaktadır. İBB yönetimi 19 Ekim 2018 tarihinde, Milli Emlak’tan emlak beyan değeri üzerinden devir aldığı 80 bin 107 metrekare alanın 39 bin 669 metrekare kısmının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planlarını 18 Aralık 2018 tarihinde jet hızıyla onaylayarak lokal yapılaşmanın önünü açmıştır. Bölgenin en önemli sorunu, bütüncül olarak 1/5000 ve 1/1000 imar planlarının henüz yapılmamış olmasıdır. İmar planı olmayan bölgenin dönüşümü mümkün değildir. Vatandaşlarla yapılan uzlaşı görüşmelerinde, sözleşme yapılan parsel sayısı yüzde 2 - 3 civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Uzlaşı sağlanan vatandaşlarımız farklı adalarda bulunduğu için, onların boşalttığı alanlarda dönüşümün devam etmesi mümkün değildir. İBB yönetimi, Milli Emlak’tan devir aldığı alanda jet hızıyla yaptığı imar planlarında emsal yapılaşma oranı 3 olup, vatandaşa teklif edilen ise emsal yapılaşma oranı 1,5 üzerinden yüzde 50'dir. Yani reel olarak baktığımızda vatandaşa teklif edilen aslında yüzde 25'dir.

1 MİLYAR TL RANT SAĞLANACAK
Milli Emlak’tan alınan toplam alan 80 bin 107 metrekare olup, plan yaptığı sözde 1. Etap alanın iki katı büyüklüğündedir. Yani İBB yönetimi Milli Emlak’tan aldığı arsalardan yaklaşık 1 milyar TL rant sağlayacaktır. Her fırsatta hükümetten yardım alamadığı söylemiyle halkımızı manipüle eden İBB'nin sadece Aktepe Emrez’de Milli Emlak üzerinden elde ettiği rantı gözler önüne serdik. Şimdi vatandaşlarımızı yıllardır mağdur etmesine rağmen onların üzerinden nasıl bir ranta imza attığını inceleyelim. Kentsel dönüşüm alanının tamamı 122 hektar olup toplam 10 bin bağımsız bölüm yapılacaktır. Milli Emlak’tan devir alınan kısımdaki bin 280 konutu düşersek yurttaşlara ait alanda yapılacak kısım 8 bin 720 adet olur. Yukarıda belirttiğimiz gibi bunun yüzde 25‘i (2 bin 180 adet) tapu sahiplerine, geri kalan yüzde 75’i (6540 adet) İBB’ye kalıyor. Bunu da yüzde 50 kat karşılığı verse 3 bin 270 adet daire İBB’nin olacak. Tanesi 1,5 milyondan 4 milyon 905 bin TL yurttaşlarımızın üzerinden rant sağlayacak. Alanın bütününde toplamda 6 milyarlık bir rant söz konusudur. İşte bu yüzden İBB yönetimi bu rantı halk ile paylaşmamak adına bölgenin imar planlarını yapmamakta ısrar ediyor. Sadece eski pazar yerinden elde edeceği 1 MİLYAR ranta rağmen, Aktepe – Emrez halkına bir kapalı Pazar yeri dahi yapmayan İBB yönetimi, bölgenin imar planlarını bütüncül olarak ivedilikle yapmalı, bölge halkının inşaat haklarını eksiksiz olarak vermelidir" ifadelerini kullandı.

ARDA: YÜZDE 48 VERİN DEMEK ÇOK KOLAY
Soru önergeleri ile ilgili söz alarak iddialara ve sorulara yanıt veren Başkan Halil  Arda işçi zamları üzerinden yapılan eleştirilere 'söylemesi kolay' diyerek yanıt verirken şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı bir yasa. 10 yıldır devretmeyen hazine alanlarının Büyükşehir'in ısrarla istemesine rağmen devredilmediği biliyorsunuz. Büyükşehir dava açıyor 6 yıl sürüyor dava. Kendi çıkardığınız yasaya uymadığınız için İBB Milli Emlak'a dava açıyor ve bedeli karşılığı alanları alıyor. Kentsel dönüşümü Büyükşehir yapmıyorsa bir yasa çıkartır TOKİ eli ile yapardınız. Büyükşehir orada dünya kadar yatırım yapacak. Bunun startı verildi. Biliyorum sıkıntı sizi bastı. Kentsel dönüşüm başladığında bütün elinizdeki argümanlar yok olmuş olacak. O mahalleyi komple dönüştüreceğiz. Gaziemir işçilerini düşündüğünüz için teşekkür ediyoruz. Enflasyon yüzde 18 iken biz yüzde 20 zam verdiğimizde hiçbir şey söylemediniz. Kendi ellerimizle getirmedik özgürlük ortamı yarattık ve işçilerimiz sendikalarını kendileri seçti. Bizim yok sayma gibi bir durumumuz yok görüşmelerimiz sürüyor. Biz bütçeyi kabul ettiğimizde enflasyon yüzde 10'lardaydı bizde yüzde 20 veririz diye bir pay ayırdık. Yüzde 48 verin demek çok kolay. Kendi cebinizden veriyorsunuz sanki. Bugün Gaziemir Belediyesi'nin işçilere verdiği para 10 milyon TL. Gelen para 4,5 milyon TL. Bu gelirlerle bir gün olsun maaşları geciktirmedik. Kimseye mobbing veya grev kırıcılığı yapmıyoruz. Sadece sendikanın anlatamadığı konuları… O kadar farklı ücretler var ki. 50'ye yakın sosyal yardım talepleri var. Ortalama yüzde 20'lerde zam vereceğiz. Bu kimin de yüzde 16'lara kimilerinde yüzde 28'lere çıkacak. Bunlar bütçeye göre yapıyoruz. Bugüne kadar bir tek yerimizi bile satmadık. Gaziemir Belediyesi'nin işçisini en çok düşünenlerden biri benim. Bizim teklif ettiğimiz oranla en düşük işçi aylığı 7 bin TL'ye geliyor. Daha fazlasını hak ediyorlar tabii ki. Kaymakamlıktan yeni bir yazı geldi. 6 saatlik elektrik kesintilerini hazırlanın diye. Kamu kurumlarına bu yazılar gelmeye başladı. Bu ülke savruluyor, idare edilemiyor. Bunu işçilerimize gerçekleri anlatarak uygulamak istiyoruz. Onlar da bu kurumun menfaatini düşünmeli. Yüzde 48 verin demek çok kolay. Verin İller Bankası'ndan her ay 15 milyon bende yüzde 48 değil 58 vereyim. Sosyal medyadan bir açıklama yapmış bir meclis üyesi 96 bin TL'lik bir alandan alım yapılmış diye. AKP grubuna sesleniyorum başka Denetim Komisyonuna seçecek adam yok mu? Bu adam algılamıyor. Daha önce de bir günde 55 bin TL'lik börek yendi demişti. Sizi temsil eden adam burada iftira atıyor sıkılmıyor musunuz? Bu bir yıllık tutar. Ya bilmeden birini Denetim Komisyonu'na seçiyorsunuz ya da bile bile iftira atıyor. Burada kuruşumuzun hesabını yaptığımız bütün Gaziemirliler biliyor. Bunları ancak size inanan 3-5 kişiye inandırabilirsiniz."

ÖZKARA: BÜTÇE SİZLERİN HAYIR OYUNA KARŞI KABUL EDİLDİ
Gündem dışı konuşmalarda söz alan CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Özkara Cumhur İttifakı'nın maaş artışı önerisine tepki gösterirken, "Cumhurbaşkanının yaptıkların görmüyorsunuz ancak şimdi kalkıp Gaziemir'deki işçileri ile ilgili şu kadar zam yapsanız diye konuşuyorsunuz... Ancak o bütçe CHP'li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. Sizlerin hayır oyuna karşı kabul edildi. O bütçe zaten enflasyona yenildi. Siz işçiyi ağzınıza almaz ve onları konuşmazsınız. İşçi, çalışan ve emekli için yaptıklarınız ortada. Fahiş fiyatlar ile mücadeleyi kimin yaptığını biliyorsunuzdur mutlaka. Fiyatların denetimi Ticaret İl Müdürlüğüne aittir. Bizim zabıta personelimize ait değildir. Bizim zabıtamız görevi ne? Marketlere gidiyorlar, raftaki fiyat duruma bakıyorlar, kasadaki fiyat durumuna bakıyorlar ve dengesizlik varsa gerekli işlemi yapıyorlar. Ben bu konuda özenle çalışma yaptıkları için başta başkanımıza, zabıta personelimize teşekkür ederim" dedi. 

ATMACA: SEFERİHİSAR'DAN BİLİYORUZ BİZ BUNU
Kendisine yönelik eleştirilere gündem dışı konuşmalarda cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Gaziemir'deki esnaftan alışveriş yapılması gerektiğini vurgularken şunları söyledi:

"Baya rahatsız olmuşsunuz. Denetim komisyonuna ben zorunluluktan giriyorum 3 yıldır. Benim meclis üyeliği müracaatım da yok. Davet edilmedim ve şartlarımı koydum. Ben seçilseydim ilk şartım emekçi kardeşlerimizin TİS sürecine karışılmayacak, kimsenin aşı ve işi ile uğraşılmayacak, teknik konularda muhalefet ile hareket edeceği ve komisyonlarda encümene de muhalefetten birini alacağız diye... Bunları konuşarak ben bu meclise geldim. Grup Başkanvekilliği talebim de olmadı. Komisyonlarda zaten mesleğim gereği imar komisyonundayım. Denetim Komsiyonu'nda da ben muhasebeci değilim ancak arkadaşlarımızın ısrarı doğrultusunda bu görevi üstlenmek zorunda kalıyorum. Kendi güncel yaşamımdan fedakârlık ederek buraya geliyorum. Ben 55 bin TL'lik börek için doğrudan temin yapıldı mı yapılmadı mı diye sordum.  96 bin TL'lik doğrudan temin için de soruyorum. Doğrudan teminat yapıldı mı yapılmadı mı? Gaziemir esnafı varken Gaziemir esnafından alışveriş yapın diyoruz biz sadece. Hukukçu Başkan Yardımcısının her konuda fikri var. Dışarıdan 2 yıldır avukatlık işi alınıyor. Siz barı buralarda hukuki mütalaa veriyorsunuz. Mezarlık, kavşağı konuşuyorsunuz… Hukuki konularda belediyenin önünü açık.  Büyükşehir Belediyesi Aktepe-Emrez'de boyunu aşan bir işe girmiş. Bu alanı asla ve asla Büyükşehir Belediyesi yapamayacak. 2024 seçimlerine kadar kentsel dönüşüm yapılıyor -muş gibi yapılacak. Kentsel dönüşüm yapılamama nedeni uzlaşma sağlanan vatandaşların alanı farklı farklı parsellerde... Ada bazlı uzlaşma sağlanamadığı için dönüşümü yapamazsınız. Diğer belediyeleri örnek gösteriyorsunuz satarak yatırım yapıyorsunuz diye. Seferihisar'dan biliyoruz biz bunu. Gelen para 4 milyon 800 bin giden para 10 milyon diyorsun. Siz belediye başkanlığı değil müdürlük istiyorsunuz. Belediye başkanlığı mazeret üretme yeri değildir. Kafecilik mi belediyecilik? Sizin vizyonunuz bu mu? Bana da 10 yıl verin bende yapayım dediniz. Adam olacak çocuk yürüyüşünden belli olur. 3 yıl geçti biz bir şey göremedik."

ARDA: BİZ TASARRUFLARI YERİNE GETİRMESEK BATMIŞTIK
Söz alarak AK Partili Atmaca'nın eleştirilerine yanıt veren Başkan Arda,  kendi boğazından haram lokma geçmediğini vurgularken, "Büyükşehir boyundan büyük işe karışmış… Büyükşehir'e o işi veren kim? Vermeseydiniz. Büyükşehir yapar yapmaz… Büyükşehir Belediye yazılar yazıyor çıkardığınız yasalara göre hazine arazilerini satın diye. Dünya kadar davalar var. 6 yılda  Büyükşehir Belediyesi oradaki hazine arazilerini almak için mücadele ediyor. 3 yılda bir şey yapmadığımız söylüyorsunuz bunu Gaziemirlilerin takdirine bırakıyorum. Şunu herkes biliyor ki Halil Arda'nın boğazından haram geçmez. Ortak akılla yöneteceğinizi söylüyorsunuz ancak Türkiye'yi nasıl yönettiğini görüyoruz. Ortak aklı bırakın akıl bile yok. Emekliye 2 bin 500 TL veriyorsunuz biz 7 bin 500 TL verince eleştiriyorsunuz. İnsan biraz utanır. Siz bir dönüp kendinize baksanıza. 15 milyon verilirse tabii ki iyi yönetirim. Ben mucize yaratıyorum burada. Gönderdiğiniz 4 milyon 800 bin TL'lerle mucize yaratıyoruz. Biz tasarrufları yerine getirmesek batmıştık. Gaziemir Belediyesi hizmetini yaparken tasarrufu elden bırakmamış. Bizim vizyonumuz doğru" açıklamasında bulundu.

IŞIK: CHP'Lİ BELEDİYELER DE ÇIKMAZA GİRİYOR
CHP Grup Başkanvekili Ünal Işık ise kendilerinin de işçilerin en iyi ücretleri almasını istediklerini belirterek, "İmar yasasını 300'e yakın değiştiren hükümet bu konuda yeteri kadar atik davranmıyor. Özellikle CHP'li belediyelerin olduğu illerde bu işler daha çıkmaza giriyor. Bu yasaları birleştirerek belki hükümet bir gecede her şeyi çözebilir. Yıllardır çözülemeyen yasa ile ilgili devletin hükümetin bir tek katkısı yok. İşçi ücretler ile ilgili de konuşmalar oldu. Hepimiz istiyoruz çalışan arkadaşların en iyi ücretleri almasını. Ülke koşullarında bunu kim yapıyorum derse de yalan söylüyordur. 4 bin 250 TL'ye mahkum dilen asgari ücretliler ilk günkü kazanımlarının altına düşmüş durumda" dedi.

KIRMAZ: ÖNCE KENDİ RİSKLİ ALANLARINIZA BAKIN
Son olarak söz alan CHP'li Meclis Üyesi Necati Kırmaz, "Belediyelerin görevi var ama hükümetlerin de görevi var. Mezarlık konusunda talep edilen yeri gezdiniz mi? Orman Bakanlığı tarafından verilmeyen yeri gezdiniz mi? Yanan ağaçlardan fışkıran ağaçlar var... Tam mezarlık alanı. Gidip görebilirisiniz. İzmir'i AK Parti yönetse Gaziemir'in fidanlığı ya Ensar Vakfı'na devredilirdi yada başka bir vakfa peşkeş çekilirdi. Aktepe-Emrez'de bal gibi kentsel dönüşü yapılıyor. Karabağlar'da riskli alanda siz yıllardır ne yaptınız? Büyükşehir belediyesi pekala yapıyor siz önce kendi riskli alanlarınıza bakın. Uğur Bey Aktepe-Emrez ile ilgili 'kentsel dönüşüm değil' dedi. Karabağlar'da riskli alan ile ilgili tek bir çivi çakılmazken, yapılacak  konutta sadece Emrez halkı oturacak. Önümüzdeki süreçte imar barışını tekrar çıkacağı söylemleri var. Eğer bu olursa AK Partililerin bu mecliste benden çekeceği var. Gaziemir'in tek devlet hastanesinin üstüne kaçak kat yapılmış. Devlet eliyle kaçak yapı yapılmış. İhtiyaç ise gerçek bina yapacaksınız. Yüreğiniz yetiyorsa buna itiraz edin" diye konuştu.

 
Muğla'da zehir taciri tutuklandı
 
HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nuran 4 Mart 2022 Cuma 16:07

Arda demek cebinden verecek tebrikler

Yorumu oyla      10      3  
Belediye Personeli 2 Mart 2022 Çarşamba 16:16

1 kg peynir olmuş 100 TL pazara gidiyoruz en az 300 TL alabildiğimiz sırf ot ve sebze, Balığın yanından geçemiyoruz. Elektrik, Doğal gaz, Su, Çocuklarımıza çikolata alırken bile düşünüyoruz Sayın başkan bende şimdi size soruyorum sizde bize vereceğiniz zam mı cebinizden mi veriyorsunuz.. Ayıptır günahtır İzmirin diğer belediyelerine dönün de bir bakın işçisine ne kadar zam yapmış.. Başkan en düşük maaş 7000 TL olacak dedi.. inşallah bakalım göreceğiz aldığımız zaman Arda başkan şanına yakışır bir zam yap da güldür yüzümüzü mahçup et çar çar konuşan akp li meclis üyelerini Saygılar.

Yorumu oyla      27      3  
Haydar haydar 2 Mart 2022 Çarşamba 12:54

herkes seydaş yk üyesi ve oğlu kadar imtiyazlı değil...

Yorumu oyla      22      3  
GAZİEMİR 2 Mart 2022 Çarşamba 00:00

Yine bir meclis toplantısı ve yine Neredeyse tüm Gaziemir'i kendinden nefret ettirmeyi başardın Halil Arda.

Yorumu oyla      22      4  
ezilen 1 Mart 2022 Salı 23:22

ezilen yine işçiiii yine işçiiiiiiiiii… hükümetide alkışlıyorum, yerel iktidarıda alkışlıyorum… el birliğiyle çalışanlarınızı açlığa sürükleyin…???

Yorumu oyla      22      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinlik katliamına Başkan Soyer'den tepki: Büyükşehir olarak dava açacağız!
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle beraber zeytinliklerin olduğu ...
Çiğli'de Kuş Cenneti gerginliği!
Çiğli Meclisi’nde gündeme Kuş Cenneti Birliği’nin faaliyetlerini sürdürmediği ...
Başkan Selvitopu'ndan 41 milyonluk kredi açıklaması: Acil ihtiyaç değil!
Karabağlar Belediye Meclisi'nde komisyonlara gönderilen 41 milyonluk borçlanma ...
 
Kızılay planlarına 'şerh'li evet!
Belediye Başkanı Mustafa İduğ'un yönetiminde gerçekleşen oturumda oylamaya ...
Menemen'de önce birlik sonra gerilim!
Uzun bir aranın ardından Menemen Belediye Meclisi'nde önergeler, raporlar, ...
Bayraklı'da belediye hizmetleri zamlanacak!
Bayraklı Belediye Meclisi, yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle bünyesinde ...
 
Konak'tan üniversiteli gençlere büyük destek!
Konak Belediye Meclisi'nde gündem öğrenci evlerinde kalan üniversiteli ...
100 filmden oluşan sergi kapılarını açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli koleksiyoner Şerif Antepli’nin “Yüzyirmiyedi ...
Koştu, Alevilerle buluştu: Sıkıntılarının takipçisi olacağız
Bergama'da bulunan Alevi vatandaşların yaşadığı sorunların tespit edilmesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva