HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2022 Salı - 19:28

Menemen'de önce birlik sonra gerilim!

Uzun bir aranın ardından Menemen Belediye Meclisi'nde önergeler, raporlar, oybirliğiyle kabul edilirken, dilek ve temenniler kısmında gerginlik yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu'nun 28 Şubat ile ilgili konuşmasında Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunması, ortamı gerdi. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, eleştirileri tek tek cevapladı, "28 Şubat'ta mağdur edilmiş insanlar vardır. Bir daha böyle şeylerin yaşanmaması için siyaset üretelim" çağrısında bulundu.

Menemen de önce birlik sonra gerilim!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Meclisi'nin Mart ayı oturumu, Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan yönetiminde gerçekleştirildi. Başkanlıktan gelen önergeler, komisyonlardan gelen raporların tamamı oybirliğiyle Meclis'ten geçerken, bir anda meclisin atmosferi gerildi. AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu'nun 28 Şubat ile ilgili söylemlerine yanıt veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, "Yusuf Beyi esefle kınıyorum. Bir topçunun söylemleriyle yalan söylüyor" diye çıkışınca tansiyon yükseldi.

TÜM ÖNERGELER VE RAPORLAR OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ
Muhtarlara aylık 400 lira ayni yardım konusu, Plan, Bütçe ve Hukuk komisyonlarına oybirliğiyle gönderildi. Ulucak'taki 6166 metrekarelik alanın okul yapılması şartıyla tahsisi konusu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut ve CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz'ın önerileriyle İmar ve Hukuk komisyonlarına oybirliğiyle gönderildi. İmar Komisyonu Başkanı AK Partili Hanifi Can, 1/1000 ölçekliMenemen bütünü Uygulama İmar Planı değişikliği için istenen süreyle ilgili kararın oybirliğiyle alınması üzerine, "1/1000'lik planlarımız belediyemize geldi. İki sunum gerçekleştirdik. Menemen için önemli bir karar veriyoruz. Tüm meclis üyelerimizi bilgilendireceğiz. Doğru bir karar vereceğiz, tüm arkadaşları davet edeceğiz" açıklamasında bulundu. Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan da planı nisan ayı içinde oybirliğiyle sonuçlandırmayı amaçladıklarını bildirdi.

KARAKURT: BARİ KALAN İKİ YIL İÇİNDE YASA VE YÖNETMELİĞE UYGUN MECLİSLER YAPALIM.
Meclisteki olumlu hava, "Aman nazar değmesin" temennileriyle devam ederken, dilek ve temennilere gelindiğinde hava bozuldu. Dilek ve temennilerde söz alan CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt, "Mecliste üç yılı dolduruyoruz. Zor bir dönem geçirdik. Önümüzde iki yılımız var. Bundan sonraki oturumları, Meclis çalışma yönetmeliğine ve yasalara uygun geçirelim. Yasa ve yönetmeliklere aykırı toplantılar yapıldı, aykırı kararlar alındı. Özellikle iki kararı gözden geçirmek istiyorum. Birincisi kredi borçlanmaları. 13-14 aylık dönemde iki kere yasaya aykırı kredi talebi oldu. Borçlanma talebinin, Plan Bütçe komisyonunda görüşülmesi gerekirdi ancak görüşülmeden meclisten geçirildi. Hem yasa hem yönetmelik çiğnendi. Bunun anlamı, görevi kötüye kullanmaktır. Bugünkü mecliste olduğu gibi yasaya, yönetmeliğe uyalım. kasıtlı bir kusuru olmadığı halde 170 dosyayla yargılanıyor arkadaşlar. Seyrek'te de aynı olayı yaşadık. Projeleri tek tek değerlendirelim dedik, bir torbaya konuldu, meclisten geçirildi. Projelere, kredi çekilmesine karşı değiliz. Bizim tek istediğimiz, yasaya, yönetmeliğe uygun olmasıdır. Bu esas ve usul çerçevesinde karar almamız lazım. Bizim dönemimizde de hatalar oldu. Ek önergeyle geldi. O hatamızı fark edip geri aldık. Geri almak da bir erdemdir. Aynı anlayışı yeniden sergilememizi istiyoruz. Madem iki büyük kredi çektik, borçların azalması gerekirken, artıyor. Sürekli belediyeyi borçlandırma yoluna gidiyoruz. Yeni kaynaklar yaratmak zorundayız. İşçi alımları hala devam ediyor. İşçi düşmanı değiliz ama yönetmeliğe de uymak zorundayız. İhtiyacınızın beş katı işçi mi çalıştırıyorsunuz kendi işyerlerinizde? Bu borç, bu yük, Menemen'e kalacak. İki yıl sonra bizler buradan gideceğiz, borçlar Menemen'e kalacak" diye konuştu.

YILMAZ: SABAH VE AKŞAM SAATLERİ KAMYONLAR KUZEY ÇEVRE YOLUNDAN ÜCRETSİZ GEÇSİN
CHP Grup Başkanvekili Ali Yılmaz ise, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa dikkat çekerek, savaşın bir an önce bitmesini ve bundan sonra silahlanma ve savaşa ayrılan paranın sağlığa, insanlığa ayrılması temennisinde bulundu ve şunları söyledi:

"İki sorunu dile getireceğim. Birincisi Çanakkale asfaltında sabah akşam saatlerinde trafik çok yoğunlaşıyor. Araçlar şehir içine yönleniyor. Ücretlerinin yüksek olması nedeniyle Kuzey Çevre Yolunu kullanmıyorlar, şehir içinden geçiyor kamyonlar. İktidar partisi olarak bu işe el atarsanız, kamyonların Kuzey Çevre Yolundan o saatlerde ücretsiz geçmesini sağlarsanız, yoğun trafikten kurtuluruz. İkincisi; İsmet Snönü mahallesinde doğalgaz çalışmaları başlatılmadı. Fltyapının bir an önce hazırlanması, İzmirgaz ile görüşülüp buraya getirilmesi konusunda çaba göstermenizi bekliyoruz."

ÜNAL: TAHİR ŞAHİN BENİM ADIMI KULLANARAK CHP'YE ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞMASIN
Bağımsız üye Hasan Ünal, geçmiş dönem Belediye Başkanı, Memleket Partisi'nde siyaset yapan Tahir Şahin'e göndermede bulundu:

"Tahir Bey, bir televizyon konuşmasında, belediyeyi devrettiğinde, belediyenin 18 milyon lira borcu olduğunu söyledi. Kamuoyunun önümüzde mecliste detaylı paylaşımda bulunacağım. CHP, kendisini ihraç etmiştir. Memleket Partisi'ne geçmiştir. Benim içimde altı ok vardır, diyor her yerde. CHP'ye göz kırpmaya başladı. Kendisine tavsiyem, benim adımı kullanarak CHP'ye şirin çocuk olarak görünmeye çalışmasın. Beni ihanetle suçlayanlar, kendi ihanetlerine bakmalı. Kendisini moralsiz gördüm. Zübük adında bir film var. keyiflidir. bu filmi izlemesini tavsiye ediyorum."

DEMİRCİOĞLU, KARAKURT'UN ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ
AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Demircioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutlayarak, Necmettin Erbakan'ı ölüm yıldönümünde anarak başladığı konuşmasında, "Cumhurbaşkanımıza hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Milletimize lider olarak uzun yıllar hizmetler vermesini temenni ediyorum" dedi ve 28 Şubat olaylarıyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözler sarf etti, "28 Şubat'ın kahramanlarından Meral hanım ile 28 Şubat mağduru olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bugün kol kola!" ifadesini kullandı. Deniz Karakurt'un eleştirilerine de yanıt veren Demircioğlu, "Çekilen kredilerin hepsi, İller bankasından çekiliyor, taksitler halinde ödeniyor, gelirlerimizden kesiliyor. Kredilerle ikramiyeler, maaşlar ödendi, esnafın borcu ödendi" diye konuştu.

AKBULUT: MERAL HANIM ASKERE SELAM ÇAKMADI, ASKERE KARŞI DURDU
İYİ Parti Grup Başkanvekili Halil Akbulut, Yusuf Demircioğlu'nun sözlerine sert çıktı. Demircioğlu, "Bir topçunun söylemiyle yalan söylüyor Yusuf bey. Yusuf Bey'in konuşmasını konuşmasını esefle dinledim. Esefle kınıyorum kendisini. 1997'de oldu 28 Şubat. muktedir askerlerle bir grup siyasetçinin işbirliğiyle oldu. Birileri askere selam dururken, Meral hanım, onlara karşı durdu. selam çakmadı, Emniyet Genel Müdürünü görevden aldı. Meral hanımı darbe yanlısı gibi göstermenizi kınıyorum" dedi. Yusuf Demircioğlu, "Beni yalancılıkla suçlayan Halil Akbulut, meclisin önünde özür dilemeli" diye çıkıştı.

PEHLİVAN: İŞÇİLERLE ARAMIZA GİRMEYİN
Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, borçlar ve işçi meselelerinin sık sık gündeme getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi:

"Dilimde tüy bitti, bu tür tartışmalara girmeyelim diye. Borçlanmaydı falan, o diyorsunuz, bu diyorsunuz. 44 milyon liralık ihaleyi iptal ettik. Sizin yaptığınız ihaleyi iptal ettik. Evet, 400 işçi aldık. 400 aileye ekmek verdik. Kameralar için ödenen paralar davalık oldu. Ben sekreterimi bile değiştirmedim. Burada konuşmuş olmak için boş boş konuşmayın. Bu konuları burada her ay gündeme getirmeyin artık. Önümüzdeki oturumda faaliyet raporları çıkacak, onları konuşacağız. Hepsini sizlerle paylaşacağız. İşçi kardeşlerimizle aramıza girmeyin. Bu adamlar maaşlarını alıyor, çalışıyorlar. Çalışmayan varsa, bize bildirin, gereğini yapalım. Önerilerinizi de getirin, gündeme alalım."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI
Başkanvekili Aydın Pehlivan, önergelerdeki talepleri tek tek not aldı. Kuzey çevre yolu ile ilgili talebi değerlendireceklerini, UKOME kararını uygulayarak kamyonların şehre girişini yasaklayabileceklerini söyledi. Başkanvekili Pehlivan ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü kutladı, Necmettin Erbakan'ı rahmetle andı. Aynı zamanda 8 Mart dünya Kadınlar Günü nedeniyle başta Meclis'teki kadın üyeler olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Tartışmalara sebep olan 28 Şubat süreciyle ilgili olarak da "28 Şubat'ta mağdur edilmiş insanlar vardır tabii ki. Bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için siyaset üretmeliyiz" temennisinde bulundu.

 
Damatlarıyla tartıştıktan sonra yaşlı çift el ele denize atladı!
 
Kızılay planlarına 'şerh'li evet!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da belediye hizmetleri zamlanacak!
Bayraklı Belediye Meclisi, yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle bünyesinde ...
Konak'tan üniversiteli gençlere büyük destek!
Konak Belediye Meclisi'nde gündem öğrenci evlerinde kalan üniversiteli ...
100 filmden oluşan sergi kapılarını açıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirli koleksiyoner Şerif Antepli’nin “Yüzyirmiyedi ...
 
Koştu, Alevilerle buluştu: Sıkıntılarının takipçisi olacağız
Bergama'da bulunan Alevi vatandaşların yaşadığı sorunların tespit edilmesi ...
Sanayicilerden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Yeni kurulan Efeler Sanayici ve İş İnsanları Derneği (EFESİAD) Başkanı ...
Kemalpaşa'da eğitim atağı sürüyor
Kemalpaşa Belediyesi bünyesinde, yoğun şekilde faaliyet gösteren kurs ...
 
Millet İttifakı köşk heyetinden Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti Köşk ilçe yönetimleri ve Köşklü muhtarlar, ...
Dev satış yargıya taşınıyor… Oran'dan 'Sit alanı' vurgusu
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Merhum Doktor Binbaşı Halis Temel Vakfı'nın ...
Çiğlili kadınlara yaşam merkezi açılıyor
Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kadınların aile, toplum ve iş hayatında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Hapse girer ama eve dönmezler!’
Ahmet Aydın AKANSU
Ahmet Aydın AKANSU
Çevreci insanların varlığı; umut verici
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva