HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2024 Çarşamba - 21:52

TİP’ten ABD’nin savaş gemisine karşı eylem!

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İzmir İl Örgütü, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD)'ye ait savaş gemisinin İzmir Limanı’na demirlemesini protesto etmek üzere İzmir Limanı’nda eylem düzenledi. Eylemde düzenlenen basın açıklamasında, “Memleketimizin kapıları bu katliamcılara kapalıdır. Kabul etmiyoruz, reddediyoruz!” ifadelerine yer verildi

TİP’ten ABD’nin savaş gemisine karşı eylem!

ABD savaş gemisinin İzmir Limanı'na demirlemesi, TİP İzmir İl Örgütü tarafından protesto edildi. Alsancak Garı önünde bir araya gelen TİP üyeleri, İzmir Limanı’na yürüyerek burada bir basın açıklaması düzenledi.

TİP Parti Meclisi Üyesi Orhan Kiper’in okuduğu açıklamada, ABD’nin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirme çabalarına dikkat çekilerek, hükümetin politikaları da eleştirildi.

Basın açıklamasının ardından limandan TİP İzmir İl Örgütü binasına doğru yürümek isteyen TİP üyelerine polis engel olmak istedi. TİP üyeleri, polisin tüm engelleme girişimlerine karşın sloganlar ve Filistin bayrağı eşliğinde yürüyüş düzenledi.

‘BU GEMİ, İSRAİL’İN KATLİAMLARINI TÜRKİYE KAMUOYUNA ZORLA KABUL ETTİRME NİYETİ TAŞIYOR’

“Memleketimizin kapıları katliamcılara kapalıdır” ifadelerine yer verilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ayak bastığı her ülkeyi kan gölüne çeviren ABD emperyalizmi ve ordusu, Ortadoğu’yu kan gölüne çevirmeye devam etmektedir. İsrail siyonizmi yıllardır Filistin topraklarında işgal, asimilasyon ve soykırım politikalarını sürdürmektedir. Tüm dünyanın gözleri önünde, binlerce Filistinliyi katleden İsrail devletinin bir numaralı destekçisi ABD emperyalizmidir. İzmir’e demirleyen Amerikan savaş gemisi de İsrail devletini desteklemek için bulunmaktadır. Tam da 1 Eylül Dünya Barış gününde İzmir limanına demir atmıştır. Bu gemi, sadece İsrail’e yapacağı yardımlar ve bölgede gerçekleştirileceği tatbikatlardan ibaret değildir. Aynı zamanda İsrail’in katliamlarını Türkiye kamuoyuna zorla kabul ettirmek niyeti taşımaktadır.

Savaşlar geçmişten bugüne tüm insanlığa büyük acılar bırakmıştır. Filistin halkına yapılacak saldırılara destek verecek hiçbir eylemin, dolaylı veya doğrudan ülkemiz üzerinden gerçekleşmesi kabul edilebilir değildir. Siyonizm karşısında, on yıllardır direnen Filistin halkı onurumuzdur. Denizlerden bugünlere Filistin halkıyla dayanışmak, biz devrimcilerin en büyük sorumluluğudur. İsrail’e desteğe gelen ABD savaş gemisinin rahatça ülkemiz sınırlarında gezebilmesinin sebebi, emperyalizmin ülkemizdeki işbirlikçi iktidarları çok iyi bilmesidir. ABD savaş gemisinin İzmir Limanı’na açıkça demir atması, sahtekar ve riyakar politikalarda sınır tanımayan AKP ve Saray rejimidir.

‘EMPERYALİSTLERİN DÖKTÜĞÜ BU KAN İNSANLIK TARİHİNDE UTANÇLA HATIRLANACAK’

Sahtekar politikalarını sürdüren AKP, bir yandan Filistin için mitingler düzenleyip çağrılarda bulunurken, diğer yandan da İsrail ile ticari anlaşmalarını tam gaz devam ettirmekten çekinmemiştir. İsrail’in savaş ekonomisine ticari destek sağlamıştır. Bu ticari ilişkilerle kendi yandaşlarını zenginleştirmeyi tercih eden AKP ve Saray rejimi, binlerce masum Filistinlinin, çocukların, kadınların, yaşlıların vahşice öldürülmesine dolaylı destek sağlamıştır. Türkiye’de halkın kamuoyu baskısıyla, AKP hükümeti İsrail ile ticaretin kesildiğini ifade etmiş fakat perde arkasından ticareti tam gaz sürdürdüğü de hepimizin malumudur. Bugün Filistin meselesinde etrafına had bildirmeye çalışan AKP, öncelikle İsrail ile ticari anlaşmalarını tamamen sonlandırmalıdır. Bu uygulanan iki yüzlü politikalar, her gün yüzlerce masum insanın ölümüne sebep hizmet etmektedir. Bu noktada en az İsrail siyonizmi, Amerikan emperyalizmi ve NATO kadar, AKP iktidarı da savaş suçlusudur.

İnsanlık düşmanı NATO’nun öncüsü buradadır. ABD’nin kanlı savaş gemisi insanlık suçlarıyla İzmir Limanı’na demir atmıştır. Memleketimizin kapıları bu katliamcılara kapalıdır. Kabul etmiyoruz, reddediyoruz!

Dünyanın en büyük terör organizasyonu olan NATO’cu ABD askerleri, küçük ortağı İsrail ile birlikte, katlettikleri binlerce Filistinlinin kanı ellerine bulaşmışken, hiç utanmadan limanlarımızda, sokaklarımızda özgürce dolaşacağını sanmıştır. Emperyalistlerin döktüğü bu kan insanlık tarihinde utançla hatırlanacaktır.

‘MEMLEKETİMİZDEKİ TÜM EMPERYALİST KURUM VE ÜSLERİ DEFEDECEĞİZ’

O ülkelerin ezilenleri ve emekçilerinin, eşitlik ve özgürlük için, barış için mücadele etmekten başka hiçbir şansı yoktur. Emperyalizme ve siyonizme karşı, en başta Türkiye ve Ortadoğu’da savaşların ve gözyaşının mimarlarından olan AKP ve sahte Filistin dostlarına karşı da mücadelemiz sürmektedir.

Dünyaya ölüm ve göz yaşı getiren ABD ve NATO üslerini, karargahlarını, gemilerini bir daha geri dönmemek üzere dağıtacağız. Memleketimizdeki tüm emperyalist kurum ve üsleri defedeceğiz. Filistin ve Ortadoğu’nun bütün ezilen halklarının zaferi, insanlığın zaferi olacaktır.

Tüm dünya halklarının barış ve kardeşlik mücadelesi kurtuluş reçetemizdir.”

 
YRP'den istifa eden Gülpınar: CHP'den de teklif geldi!
 
İşgücü Uyum Programı'na başvurular başladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 5 Eylül 2024 Perşembe 13:44

Jeton geç düştü herhalde...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YRP'den istifa eden Gülpınar: CHP'den de teklif geldi!
YRP'den istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, ...
CHP'den AK Parti'ye erken seçim yanıtı
CHP milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in 'erken seçim ...
Kurultay başladı: Özel'den 'iktidar yürüyüşü' vurgusu!
CHP, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nı Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde ...
 
Abdüllatif Şener'in oğluna müebbet hapis istemi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı anneannesini öldüren, eski bakanlardan ...
İYİ Partili Belediye Başkanı partisinden istifa etti
Konya'nın Ahırlı ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde ...
'Çuval’ tutuklamalarına tepki: Yargı ABD’ye boyun eğdi!
İzmir-Alsancak’ta ABD askerinin başına çuval geçiren ve mahkeme tarafından ...
 
Araştırmacı Yaldız’dan ‘SGK borcu’ yorumu: Enkaz edebiyatını doğru bulmuyorum!
İntegral Araştırma Şirketi Genel Koordinatörü Gazeteci Yazar Ümit Yaldız ...
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Ankara'da
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
CHP'li Kılıç'tan Zabıta Haftası mesajı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva