HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Ağustos 2009 Cumartesi - 00:00

Tesisi açtı, Kocaoğlu'nu övdü...

CHP Genel Başkanı, İzmir ziyareti çerçevesinde Bayındır’’da kurulan Biyolojik Arıtma Tesisi’’nin kurdelesini kesti. ’

Tesisi açtı, Kocaoğlu'nu övdü...




İZMİR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bayındır Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışını yaptı.
Torbalı ilçesinde halka seslendikten sonra Bayındır ilçesine geçen Baykal, Biyolojik Arıtma Tesisinin açılış törenine katılarak bir konuşma yaptı.
    
İzmir Büyükşehir Belediyesinin kent, ilçe ve belde ayrımı yapmadan yatırım yaptığını, bu dönemde beldelere çok güzel hizmetlerin götürüldüğünü kaydeden Baykal, ''Böyle bir anlayış Türkiye'de iş başında olsaydı 'Yok o Kürt kökenli, yok o Gürcü kökenli' tartışmaları olur muydu? Parçalamak istiyorlar. Bunlara birlikte izin vermeyeceğiz'' dedi.
    
Bayındır'daki arıtma tesisinin Türkiye'deki bir çok ilde örneğinin görülemediğini kaydeden Baykal, arıtma tesisinin bölgenin toprağı, insanı ve coğrafyası için çok önemli olduğunu, Büyükşehir Belediyesinin ileri görüşlü bir projeyi hayata geçirdiğini kaydetti.
    
Konuşmanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında 2010 yılı için İzmir'de kullanılacak mevsimlik ağaç alımına yönelik protokol de imzalandı.
    
İmza töreni sonrası Baykal, tesisin açılışını yaptı. Yaklaşık 5 milyon liraya mal olduğu belirtilen arıtma tesisinin Bayındır merkezi ile Canlı, Çırpı, Karaveliler, Yakapınar, Eskiçıplakköy, Elifli, Yeni Mahalle, Karahalilli ve Furullu beldelerine hizmet vereceği bildirildi.

 
Baykal: Bu zihniyet ülkeyi uçurur!
 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ’“Bu tesis, bu bölge için, tarım için, insanlık için en önemlisi gelecek için önemli’” diye konuştu. Baykal sözlerini şöyle sürdürdü: Yapılış tarzı daha da güzel. Bayındır Belediye Başkanı, Kaymakamı, milletvekillerimiz burada. En önemlisi Bayındır halkı burada. Halk yapılan işi alkışlıyor, sen -ben kavgası, parti ayrımı unutulmuş, hep beraber el ele bir hizmeti devreye alıyoruz. Peki bu güzellikleri organize eden bu projeyi kim düşünmüş?.  Aziz Kocaoğlu. Sayın Kocaoğlu, ’‘bu kadar hizmet verdik oy alamadık’’ deyip başladığı işi yarım bıraksa bu iş olur muydu?. Olmazdı. Ama bu iş yürek işi. Halka hizmet aşkı. ’‘Ben onu bunu bilmem. Ayrım yapmam. Halkın kime oy verdiği önemli değil’’ diyor ve hizmete devam ediyor.  İşte işin özü bu. Önemli olan da bu. Sayın Kocaoğlu belediyenin tüm gücünü ortaya koymuş AKP’’li belediyeydi şuydu buydu dememiş üstelik 5 yıl önce hazır olmadığı bir göreve gelmesine rağmen projesini yapmış, işe başlamış seçimden sonra da devam etmiş. Bu zihniyetin Türkiye’’yi yönettiğini düşünün bu zihniyet bu anlayış Türkiye’’yi uçurur...’”
 
Kocaoğlu: Aynı kararlılıkla çalışıyoruz
 
Kürsüye ’“çiftçi dostu büyük başkan’” tezahüratları arasında çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Başkan Kocaoğlu, göreve geldiğinde yeni bağlanan hiçbir yerde arıtma ve kanalizasyon olmadığını, tarımı terkedilmiş, pamuğun ölmüş olduğunu belirterek, ’“ Bayındır ise hayvancılık ve çiçekçilik arasında gidip geliyordu. İlk olarak muhtarla ilçenin sorunlarını belirlemek için yaptığımız toplantıdan sonra sorunların altından nasıl kalkacağım diye üç gün kendime gelemedim. Ama bugün Bayındır’’ın sorunlarının yüzde 90’’nı çözdük’” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; ’“ Bayındır’’da  ova yollarını asfaltladık. Caddelerini, meydanlarını düzenledik. Türkiye’’de ilk kez çiçekçilik organize bölgesi kurulması için 1500 dönüm alan üzerinde haritalama çalışmalarına başladık. Besicilik yapılabilmesi için imar planında değişiklik yaptık. Küçük Menderes Havzası’’nda 4 tane arıtma tesisi kuruyoruz’”.
 
Bayındırlı üreticilerle çiçek alımı sözleşmesi yapıldı
 
Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’’nin açılışının ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’’ın  tanıklığında açılışın yapıldığı alanda Bayındır  İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatif ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında 2010 yılı için çiçek alımı protokolü imzalandı. Protokol ile İzmir Büyükşehir Belediyesi gelecek yıl Bayındırlı üreticiden toplam 5.375.000 adet bitki alacak ve karşılığında 3 milyon 900 bin TL ödeyecek.
 
Küçük Menderes havzası kurtuluyor
 
Küçük Menderes Havzası’’nda yer alan Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Bayındır, Canlı, Çırpı, Karaveliler, Yakapınar, Eskiçıplakköy, Elifli, Yenimahalle, Karahalilli, Furunlu, Yeniçıplakköy yerleşim bölgelerinin atıksularını toplayıp arıtacak. Yaklaşık 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen arıtma tesisi 40 bin nüfusa göre günde 6 bin 912 metreküp su arıtacak şekilde planlandı. İhtiyaca göre ileriki yıllarda kapasitesi iki kat artırılabilecek. İnşaatına 18 Nisan 2008 tarihinde başlanan tesis 11 Ağustos 2009 tarihinde işletmeye alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tesis için 4 milyon 975 bin TL.’’lik yatırım yaptı. Bayındır Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte, Küçük Menderes havzasında önemi bir kirlilik kaynağı arıtılmış ve ortadan kaldırılmış olacak.
 
Yeni arıtmalar geliyor
 
İzmir Yüksek Teknoloji, Urla ve Bayındır olmak üzere 3 arıtma tesisini işletmeye alan İzmir Büyükşehir Belediyesi yapımını sürdürdüğü 6 arıtma tesisini devreye almak için gün sayıyor. Seferihisar, Menemen, Torbalı, Aliağa, Ayrancılar-Yazıbaşı ve Kemalpaşa Atıksu Arıtma Tesisleri önümüzdeki süreçte işletmeye alınacak tesisler arasında yer alıyor. 892 bin kişi kapasiteli bu 9 atıksu arıtma tesisi için İzmir Büyükşehir Belediyesi 48 milyon TL’’lik yatırım yapıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan’’ın ’‘yolu’’ İzmir’’den geçiyor!
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ’“İstanbul otoyolu’”nun İzmir’’den başlaması ...
Karşıyaka’’da 8 yıkım’…
Karşıyaka belediyesi yıkım ekiplerince tehlikeli ve kaçak yapı oldukları ...
Konak’’tan fuarda stant!
İlçe Belediyesi 78. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda çeşitli etkinlikleri ...
 
Genel Başkan’’la iftar
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Büyükşehir Belediyesi’’nin Havagazı Fabrikası’’nda ...
Kürüm’’den ucuz ekmek teklifi
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm halkın ucuz ekmek alabilmesi ve ...
Krizde komşu dayanışması şart!
Başkan Kocaoğlu’’nu ziyaret eden Romen Bakan Yardımcısı, ekonomik kriz ...
 
Bangladeş yatırımcı bekliyor
78. İEF’’ye katılmak üzere İzmir’’e gelen Bangladeş Halk Cumhuriyeti Sanayi ...
İzmirgaz’’dan Bulut’’a teşekkür’…
İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata ile Genel Koordinatörü Halil Tataş, ...
Bu yurtta Atatürkçü gençler yetişecek!
Karşıyaka Belediyesi Zübeyde Hanım Mahallesi’’nde Türkan Saylan Kız Öğrenci ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva