HABERLER>GÜNCEL
8 Nisan 2011 Cuma - 11:30

TEMA Eğitim Tır'ı Urla'da

4-11 Nisan arası çeşitli etkinliklerle doğayı koruma ve erozyona karşı mücadele derneği olarak hayata geçen TEMA Urla’da topraklarımızla ve doğamızla ilgili tehlikeyi gözler önüne sermek için bir dizi etkinlik düzenledi.

TEMA Eğitim Tır ı Urla da

İZMİR- Urla TEMA Gönüllüleri 6 Nisan Çarşamba günü TEMA Eğitim Tırı’nın açılışını yapmak üzere Urla Spor Kompleksi içinde bir açılış kokteyli düzenlediler.

Urla Tema Eğitim Sorumlusu Sezin Ulamışlı’nın sunumu ile başlayan etkinlikte Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın, Urla Aktif Gönüllüler Sorumlusu Ayşen Kaya, İzmir Temsilcisi Alaettin Hacımüezin, Tema Temsilci yardımcısı ve eğitim sorumlusu Merih Akın Yücel ve Kozak Yaylası Aktif Gönüllü Sorumlusu Gülden Karabudak konuşmalarıyla dünyayı, ülkemizi ve yöremizi bekleyen tehlikeler konusunda hatırlatmalar yaptılar.

Doğa tehlike sinyalleri gönderiyor
Ayşen Kaya konuşmasında, “Türkiye erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal kaynakları koruma vakfı 12 Ekim 1992 yılında, Birleşmiş Milletler Çevre Ödülü sahibi Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit tarafından kurulmuştur. 556 gönüllü temsilciliği, 500 bini aşan gönüllü üyesi vardır. Vakfın ana hedefi duyarlı toplum oluşturmaktır. Toprağın bu vatanın en değerli unsuru olduğunu bilerek, ormanların, meraların, tarım alanlarının ve doğanın korunması, erozyonun önlenmesi hedeflerinin, Milli savunma gibi saptırılamaz bir devlet politikası haline getirilmesidir. Doğa bize sinyaller gönderiyor. Son yıllarda boyutları daha da artan, bu nedenle de inananların duygularında karamsarlığa neden olup sanki çözümsüzlüğe doğru gidiyormuş gibi görünen sorunların başında küresel ısınma, kuraklık, çölleşme, toprak erozyonu, orman varlıklarının azalması gibi konular gelmektedir. Topyekûn insanlığın bu konuda duyarlılığının artırılması, doğru bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi oldukça önemlidir” dedi.

Urla Belediyesi Tiyatro gurubunun doğanın yok edilişini anlatan kısa gösterisinin ardından Romen Kültür Derneği’nin dans gurubunun gösterileri etkinliğe güzellik kattı.

Etkinliğe Urla Kaymakamı Şehmuz Günaydın ve eşi Aysel Günaydın, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Urla Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve doğa dostları katıldılar.

TEMA yaptıkları etkinlikler süresince kendilerine destek veren Urla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Kozak Yaylası’nın yok edilmemesi için yapılan çalışmaların anlatıldığı etkinlikte konuya ilişkin afişler ve katılım yapan öğrencilere çam fidanları hediye edildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de trafik kazası: 1 ölü
İzmir'in Menemen ilçesinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti.
Darbecilere zaman aşımı geçerli değil
Soruşturmayı açan Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, zamanaşımının ...
10 soruda YGS hata kılavuzu
Günlerdir Türkiye’nin kafasını karıştıran YGS bilmecesinin iyi anlaşılabilmesi ...
 
Cihaner: İmamın Ordusu saldırıyor
CNN TÜRK'e konuşan İlhan Cihaner, gözaltına alınmasına ilişkin görüntülerin ...
İmamlar BDP'yi özür dilemeye çağırdı
Diyanet Sen Şube Başkanları, dini itaatsizliğe çağrı yapan BDP lideri ...
Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı
İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Bergama ilçesinin kültürü ve tarihi ...
 
Esra Kaptan Çeşme'ye yaralı taşıyor
Libya’dan yaralı taşıyan ve insani yardım amaçlı Ankara Feribotu’nun üçüncü ...
Bekir Çoşkun Erdoğan’a tazminat ödeyecek
Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve gazeteci Bekir ...
Konak taşeron işçileri CHP'yi bastı
Konak Belediyesi önünde çadır kurarak 45 gündür eylem yapan işçiler, CHP ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva