HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2011 Perşembe - 20:30

İmamlar BDP'yi özür dilemeye çağırdı

Diyanet Sen Şube Başkanları, dini itaatsizliğe çağrı yapan BDP lideri Demirtaş'ı imamlardan özür dilemeye çağırdı.

İmamlar BDP yi özür dilemeye çağırdı

ANKARA - Mardin, Diyarbakır, Siirt, Muş, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Van, Adıyaman, Hakkari, Şırnak ve Batman Diyanet Sen şube başkanları, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın imamlarla ilgili sözlerine karşı ortak açıklama yaptı.
 
Bölgedeki Diyanet Sen şube başkanları tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, son günlerde imamlar üzerinden haksız, yersiz ve anlamsız beyanat ve ithamların medyada yer alması nedeniyle Doğu ve Güneydoğu illerinde hizmet veren Diyanet Sen şubeleri olarak bu açıklamayı gerekli gördükleri belirtildi.
 
İslam’ın inançta tevhidi, bireysel yaşamda ahlakı ve toplumsal ilişkilerde adaleti esas aldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
 
"Yüce dinimiz İslam’ın bu ana prensiplerini esas alarak hukuk ve meşruiyet içerisinde dini hizmetleri ifa eden imamlar; ne hiçbir partinin ne de hiçbir örgütün hizmetkarıdır. Sadece ve sadece son ilahi din olan İslam’ın ve Müslümanların hizmetkarıdır. İmamlar hiçbir ırk, dil, cinsiyet ve bölge ayrımcılığına İslam’ın cevaz vermediğinin bilinci içinde tüm müminlere eşit mesafede hizmet eder. Tarih boyunca zalim idarecilerden, çetelerden, şakilerden ve sıkıntılardan kaçan insanların sığınağı, ilim ve irfan sahibi ulema olmuştur.
 
Adalet ve hakkaniyet duygusunun zedelenmesi, sefalet ve cehaletin yaygınlaşması, fitne ve fesadın artması karşısında imamlar; iman, merhamet, adalet, şefkat ve huzurun oluşmasına katkıda bulunmuşlardır. İmamlar hiçbir politik ve ideolojik kampın adamı değildir. İmamlar yıkıcı, bölücü, ayrıştırıcı, çatıştırıcı, inkarcı, ırkçı ve ideolojik tartışmaların üzerinde ve dışındadır. Hiç kimse diyanet mensuplarını, kendi kısır tartışmalarının bir parçası haline getiremez. Hiç kimse, siyasi rant sağlamak için bu büyük ve nezih camiayı istismar malzemesi olarak gündeme getirme hakkına da haddine de sahip değildir. Şunu bir kere daha ve açıkça ifade ediyoruz: İmamlar ne şu, ya da bu partinin, ne de şu ya da bu örgütün payandası olarak görülür. ’Partilerin imamı’ tabiri ne kadar yanlışsa, ’örgütün imamı’ tabiri de o kadar yanlıştır. İslam, bölge, il, zaman ve şartlara göre ya da grup ve çevrelere göre eğilip bükülemez."
 
Bin bir meşakkat ve riski hiçe sayarak dini hizmetleri layıkıyla ifa etmek için didinen imamları hiçbir tehdit ve ithamın bundan alıkoyamayacağı ifade edilen açıklamada, "Hayatın her alanında ve yaşamın tüm evrelerinde dil, ırk, cinsiyet ve bölge ayırımı yapmadan dün olduğu gibi bugün de ve yarınlarda da bu hizmeti sürdürme kararlılığı içindeyiz. Camiamız için kastı ve haddi aşan, asılsız, haksız ve yersiz beyanlarda bulunanları daha dikkatli, insaflı olmaya ve özür dilemeye davet ediyoruz" denildi.
 
Demirtaş, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Cuma hutbesi verirken imam belli olur. Diyanetin gönderdiği metin dışında metin okuyan, konuşmalar yapan, AKP’nin siyasi faaliyetlerini yürüten, örgütleme çalışmasını yürüten, cemaati örgütleyen, ev ev dolaşıp AK Parti’nin propagandasını yapan imamlar var, bütün bunlar bilinmeyen şeyler değil" demişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı
İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Bergama ilçesinin kültürü ve tarihi ...
Esra Kaptan Çeşme'ye yaralı taşıyor
Libya’dan yaralı taşıyan ve insani yardım amaçlı Ankara Feribotu’nun üçüncü ...
Bekir Çoşkun Erdoğan’a tazminat ödeyecek
Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve gazeteci Bekir ...
 
Konak taşeron işçileri CHP'yi bastı
Konak Belediyesi önünde çadır kurarak 45 gündür eylem yapan işçiler, CHP ...
Kahraman şoför
Bornova girişinde freni patlayan kamyonun şöförü 155'i arayarak haber ...
Özcan: En güvenilir sınavdı
YGS'deki şifre iddialarını yorumlayan YÖK Başkanı Özcan, "En güvenilir ...
 
Hükümetten TSK’ya 'Balyoz' tepkisi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Grup Başkanvekili Kılıç ve TBMM ...
Kıraç'tan polis teşkilatına teşekkür
İzmir Valisi Cahit Kıraç polis teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü nedeniyle ...
Böyle barışma şartı görülmedi!
CHP'li Sevda Erdayan, boşandığı ve kendisiyle yeniden evlenmek isteyen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva