HABERLER>GÜNCEL
7 Nisan 2011 Perşembe - 16:17

Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı

İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Bergama ilçesinin kültürü ve tarihi ile önemli bir merkez olduğunu ancak turizmden hak ettiği payı alamadığını belirtti.

Uluslararası Bergama Sempozyumu başladı

İZMİR - Ege Üniversitesi (EÜ) ve Bergama Belediyesi'nce düzenlenen ''Uluslararası Bergama Sempozyumu'' başladı. EÜ Bergama Meslek Yüksek Okulu Toplantı Salonu'ndaki açılışta konuşan Tunçsu, ilçenin bir kültür ve tarih başkenti olduğunu, tarım ve enerjide önemli potansiyeli bulunduğunu belirterek, ''Her şey var ama niye olması gereken yerde değil? Bunun cevabı, İzmir'in en öncelikli konusu durumunda'' dedi.

Tunçsu, sempozyumda bu sorunun cevabının bulunacağına inandığını belirterek, şunları söyledi: ''Bergama'nın varlıklarının yeterince ortaya konulamadığını görüyoruz. Dünyada Bergama'daki değerlerin 20'de birine sahip yerler turizmden daha fazla pay alıyor. Demek ki tanıtım çok önemli. Tanıtım stratejisinin yapılması gerek. Valilik olarak buradan çıkacak sonuçların takipçisi olacağız. 2023 hedefinde, Bergama'nın termal turizmin başkenti olması var. Bunun gerçekleşeceğine inanıyorum.''

Tunçsu, Bergama'nın yurt dışına çıkarılan tarihi değerlerinin geri alınması için hukuki mücadelenin sürdüğünü de sözlerine ekledi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da Bergama'da yaklaşık 2 bin 500 yıldır kesintisiz yaşamın sürdüğünü, ilçenin mutlaka değerlendirilmesi gereken özelliklerinin bulunduğunu anlattı. Parşömen kağıdının Bergama'da doğduğunu, antik dönemin en görkemli kütüphanesinin ilçede kurulduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle konuştu: ''İlçe bilimsel anlamda temel olma niteliği taşıyor. Ar-ge ve inovasyonun gerçekten yaşandığı 2500 yıllık antik bir kent. Bir şeyler yapmak için tarihi satır satır ezberlemek zorundayız. Ekonomide en önemli girdi hedefi turizm ise işte size Bergama. EXPO'da kültür, turizm, sağlık deniyorsa işte Bergama. İnsan haklarından özgürlüğe, yönetmekten, yönetilmekten özerkliğe doğru büyük yaşanmışlıkların örneği Bergama. Buradan çıkacak raporun sürekliliğini kazandırmak için heyecanımız var. Bu rapor üzerine yeni çalışmalar, projeler yapma heyecanımız var.''
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise ilçenin dünya için çok önemli değerlere sahip bulunduğunu, en önemli eksikliğin de markalaşma olduğunu söyledi.
    
İSRAİL'İN BÜYÜKELÇİ YARDIMCISI APHEK
Sempozyumun açılışına Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Haroula Skolarikou ile İsrail'in Ankara Büyükelçi Yardımcısı Ella Aphek de katıldı. Aphek, gazetecilerin, programa katılacağı duyurulan İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'nin neden sempozyuma gelmediğini sorması üzerine, ''Bergama doğumlu olması açısından onun için önemli bir programdı fakat daha önceden belirlenmiş ve aksatamayacağı bir programdan dolayı katılamadı. Atama süreci var ama görev süresi daha bitmedi. Süre dolduğunda atama yapılacak. Bu konu aktarıldığı, abartıldığı şekilde değil. Görevden çekilip yerine başka birinin atanması söz konusu değil. Görev süresi bittiğinde yerine birisi atanacak'' yanıtını verdi. Sempozyum 9 Nisanda sona erecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esra Kaptan Çeşme'ye yaralı taşıyor
Libya’dan yaralı taşıyan ve insani yardım amaçlı Ankara Feribotu’nun üçüncü ...
Bekir Çoşkun Erdoğan’a tazminat ödeyecek
Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ve gazeteci Bekir ...
Konak taşeron işçileri CHP'yi bastı
Konak Belediyesi önünde çadır kurarak 45 gündür eylem yapan işçiler, CHP ...
 
Kahraman şoför
Bornova girişinde freni patlayan kamyonun şöförü 155'i arayarak haber ...
Özcan: En güvenilir sınavdı
YGS'deki şifre iddialarını yorumlayan YÖK Başkanı Özcan, "En güvenilir ...
Hükümetten TSK’ya 'Balyoz' tepkisi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Grup Başkanvekili Kılıç ve TBMM ...
 
Kıraç'tan polis teşkilatına teşekkür
İzmir Valisi Cahit Kıraç polis teşkilatının 166. kuruluş yıldönümü nedeniyle ...
Böyle barışma şartı görülmedi!
CHP'li Sevda Erdayan, boşandığı ve kendisiyle yeniden evlenmek isteyen ...
Kamuda çalışan doktorlara müjde
Danıştay, 'Tam Gün Yasası'nın ''Kamuda görevli hekimlerin muayenehane ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva