HABERLER>EGE
16 Aralık 2011 Cuma - 18:34

Tecavüz davasında kadınlardan yine eylem

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 2007 yılında 8 kişinin tecavüzüne uğradığı iddiasıyla şikayetçi olan 29 yaşındaki B.S.'nin, 4 yıllık mücadelesinin ardından açılan davanın 6'ncı duruşması yapıldı. Her duruşmada olduğu gibi yine 'Türkiye Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi' üyesi kadınlar, Adliye önünde eylem yaptı.

Tecavüz davasında kadınlardan yine eylem

MUĞLA - Turizmci B.S., 2007 yılının Haziran ayında Fethiye'deki Gebeler Kaplıcası'nda, iddiaya göre tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. Kendisine tecavüz eden 8 kişiyi teşhis eden ve suç duyurusunda bulunan kadının başvurusu, o dönem 'kovuşturmaya yer olmadığı' gerekçesiyle savcı tarafından kabul edilmezken, diğer tüm başvurular da sonuçsuz kaldı. Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuru ve kadın örgütlerinin baskısıyla savcı, dosyayı yeniden gündeme aldı ve 2 kişi hakkında 'kişi hürriyetini engelleme ve nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla dava açıldı. Geçen 26 Ocak'taki duruşmada, diğer 6 şüphelinin de 'sanık' sıfatıyla yargılanmasına karar verildi.
 
Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 6'ncı duruşması yapıldı. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan 8 sanıktan, M.K. (58), V.K. (60), V.K. (56), G.K. (52), A.N.O. (57) ve S.K. (62) katılırken, tecavüze uğradığı iddia edilen turizmci B.S. ise katılmadı. B.S.'yi önceki duruşmalar 10'un üzerinde avukat savunurken, bu duruşmada 4 avukat hazır bulundu.
 
KADINLAR YAĞMURDA EYLEME DEVAM ETTİ
Günler öncesinden duyurular yaparak örgütlenen 'Türkiye Tecavüze Karşı Kadın İnisiyatifi' grubu üyesi yaklaşık 40 kişi ise her duruşmada olduğu gibi bugün yine Fethiye Adliyesi önünde eylem yaptı. Eylemciler, 'Tecavüzcüler tutuklansın, Fethiye'deki davanın takipçisiyiz' yazılı pankart açtı. Adliye binasının çevresinde yürüyüp slogan atan kadınlar, Adliye'nin giriş kapısında toplandı. Kadınlar, 'Erkek adalet değil, gerçek adalet', 'Tecavüzcü çete tutuklansın' sloganları attı. Ellerinde 'Devlet tecavüzcüyü koruma', 'Tecavüz çetesi yargılansın', 'Tecavüzcü tanık değil sanıktır', 'Yaşasın kadın dayanışması', 'Erkek tecavüz ediyor, devlet koruyor', 'Fethiye'deki tecavüzcüler yargılansın' yazılı dövizler taşıyan kadınlar, ıslıklar ve alkışlarla seslerini duyurmaya çalıştı.
 
Ardından grup üyesi 5 kadın, hazırladıkları ortak basın açıklamasını okuyarak, tecavüzcü çetenin tutuklanmasını istediklerini belirtti. Yağmur altından eylemlerini sürdüren kadınlar, fırtınayla beraber yağmurun şiddetini artırması üzerine polis kontrolünde adliye binasına girdi. Polisin adliye içinde kadınların pankart ve afiş asmasını engelledi.
 

Duruşmada B.S.'nin avukatları, sanıklara ait bilgisayar ve hard disk kayıtlarında B.S.'nin fotoğraflarının olduğunu ve bunların incelenmesini istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanıklara ait bilgisayar hard diskleri ile fotoğraf makinesi kartlarını, incelenmesi için Ankara 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Bilirkişi Heyeti'ne gönderdi. Duruşma, 17 Şubat 2012'ye ertelendi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu kadınlar asgari ücrete, balyozla taş kırıyor
Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki Tekcan Doğaltaş ve Madencilik adlı firmada ...
Kardak'ta Yunan balıkçıların ihlali başladı
Kardak kayalıklarına bu sabah saatlerinden itibaren gelen 12 Yunan balıkçı ...
Manisa’da motosiklet kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, kamyonla çarpışan motosikletin kasksız ...
 
Kuşadası Limanı'ndaki yıkımda geri adım
Kuşadası Limanı'ndaki, imara ve hukuka aykırı olarak yapıldığı gerekçesiyle, ...
Trafik levhalarını bile çaldılar
Muğla'nın Dalaman İlçesi'ndeki yol kenarlarında bulunan trafik işaret ...
Kömür sobası parlayınca korkudan öldü
Muğla'da, evlerindeki kömür sobasının parlaması sırasında korkup fenalaşan ...
 
Kuşadası’nda jeotermal su sevinci
Aydın'ın Kuşadası İlçesi Davutlar Beldesi Ilıcalar Mevkisi'nde, Göze Jeotermal ...
Özlem'in 'Annem içeride kaldı feryadı'
Milas’ta Açıköğretim Fakültesi öğrencisi 24 yaşındaki Özlem Özer, alzheimer ...
İngiliz turistin organları 3 Türk'te yaşayacak
Fethiye’de solunum yetmezliğine bağlı beyin ölümü gerçekleşen İngiliz ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva