HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2011 Perşembe - 14:40

Tatı'ya kızdı istifa etti!

Buca-Mar Üretim Koordinatörlüğü görevini yürüten CHP’li meclis üyesi Muzaffer Kater, şirkete ait işletmelerin üçüncü şahıslara kiralanacağı iddiası ile istifa etti. Başkan Ercan Tatı “Öyle bir düşüncemiz yok. Hayal görüyorlar” dedi.

Tatı ya kızdı istifa etti!

Can Özlü/ Egedesonsöz- Buca Belediye Şirketi Buca-Mar’ın, Üretimden Sorumlu Koordinatörlük görevine getirilen CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Kater, iki ay boyunca sürdürdüğü görevinden istifa etti. Şirketin mali yapısı ve gelir giderleri noktasında istediği bilgilerin kendisine verilmediğini belirten Kater, şirket yönetiminden de gerekli desteği göremediğini ve bu nedenle görevinden ayrıldığını söyledi. Görev yaptığı dönemde, şirketin gelir getiren önemli işletmelerinin üçüncü şahıslara kiraya verileceğini öğrendiğini öne süren Kater, bu sorumluluğun altına girmemek için istifa ettiğini ve mücadelesine meclis çatısı altında devam edeceğini söyledi.
 
DESTEK GÖREMEDİM
Kater “Görev yaptığım sürece ne belediye başkanından ne de şirket yönetiminden destek görmedim. Şeffaflık adına istediğim bazı bilgiler bana verilmedi. Şirketin en çok gelir getiren işletmelerinden biri olan Şirinyer Düğün Salonu’nun, üçüncü şahıslara kiraya verileceği ile ilgili başkanlık oluru ile kiralanacağını öğrenince kamu mallarını korumak adına istifamı sundum. Bundan sonraki mücadelemi mecliste sürdüreceğim” dedi.
 
FAZLA DA TEPKİLİ
Kater’in istifası muhalif meclis üyelerinin de tepkisini çekti. Muzaffer Kater’in, şeffaf bir yönetim anlayışı ile koordinatörlük görevine getirildiğini belirten CHP’li meclis üyesi Lokman Fazla, şirket yönetimindeki yanlışlıklara dikkat çekti. Şirketin kötü yönetildiğini ve dönem dönem iflas noktasına geldiğini belirten, işletmelerin doğru çalıştırılmadığını savundu. Fazla “Buca İmar şirketine kazandırılan ve kazanç getiren işletmeler doğru bir anlayışla işletilmediği için zarar ettirilmiştir. Şirket iflas noktasına gelmiştir. Şirkete ait araçlar hacizlik olmuş çalışanlar ücretlerini alamamıştır. Halkın parasıyla yapılan tenis kortlu tesislerinde bulunan restoran ve kafeterya ve havuz ile kreş binası birilerine piyasa değerinin altında kiraya verilmiştir. Şimdi şirkete büyük kaynak sağlayan Şirinyer düğün salonları birilerine verilmek isteniyor. Bunlara duyarsız kalamayız. Halktan aldığım yetkiye dayanarak ve sorumluluğum gereği halka ait bu yerleri sonuna kadar koruyacağım. Birilerinin cepleri dolsun diye düğün salonlarını verdirtmem” diye konuştu.
 
HAYAL GÖRÜYORLAR
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ise ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Koordinatörlük görevinin belediye başkanı onayı ile gerçekleşebileceğini ancak şu ana kadar kimseyi resmen koordinatör yapmadım. Arkadaşlarımızın istifası asılsız çünkü kiralayacağımız hiçbir işletmemiz yok. Hayal görüyorlar. Yapmadığımız veya yapmayı düşünmediğimiz bir konu için suçsuzluğumuzu ispatlamak durumunda bırakılıyoruz. İşleyen ve şirkete gelir getiren bir işletmeyi elden çıkartamayız. Gelir getiren bir düğün salonunu neden satalım? Doğal olarak iddialar gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.
 
"AMAÇ BAĞCIYI DÖVMEK"
Buca- Mar Genel Müdürü Hüsnü Kaya ise “Muzaffer Kater önce keşke gelip bana söyleseydi. Böyle bir şey doğru değil. Buca- Mar’ın tüm varlıklarını geri şirkete kazandırmak için çalışıyoruz. Borçları ödemeye çalışıyoruz. Önemli bir yer aldık. Onu göreve getiren kişi biziz. Böyle bir gerekçe bize sunamaz. Çünkü böyle bir şey yok. Kendi iş yoğunluğunu gerekçe gösterdi. Söyleseydi ben ona anlatırdım. Düğün Salonu’nu elden çıkartma gibi bir düşüncemiz hiç olmadı. Bunu kim iddia ederse yalan söyler. Biz yeni bir yol çizdik. Yeni projeler yaparken, eldeki işletmeleri çıkartmayız. Böyle bir iddiası varsa belgelemeli. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 79 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MURAT HOCA 30 Ekim 2011 Pazar 20:48

bu bağcılar,bağı yedi millet uyanın.bağ kurudu haciz geldi.TATI GELDİ BUCA BİTTİİİ.başka hangi arkadaşlarımızı yitirecez.DÜRÜST MUZAFFER GELDİ,AVANTA BİTTİ,MUZAFFER GİTTİ BUCAMAR BİTTİİİ.HELAL SANA TATI,BUCA CHP SAYENDE BATTI....

Yorumu oyla      39      9  
Çağlar ESKİCİOĞLU 27 Ekim 2011 Perşembe 09:45

Elbette ki,tarafsız ve homojen bir paylaşım ile bunu yapmak gerekiyor.Muzaffer Kater'in istifasını doğru buluyorum..bir zaman sonra geçmişini ve detaylarını bilmediği işletme hakkında hesap sorulursa ne cevap verecek?!..yine söylüyorum,kendi aranızda ki bu sorunları ve güvensizliği yenemezseniz,bir sonra ki seçimde kimsenin oyunu alamayacaksınız..şu an bile halk,önümüzde ki seçimde AKP'ye oyunu vereceğini telafuz ediyor..şimdi iş zamanı..Başarılar..

Yorumu oyla      52      10  
Çağlar ESKİCİOĞLU 27 Ekim 2011 Perşembe 09:33

Tüm bu işlerin altından kalkmak mümkün olacaktır.Bireysel olarak,gerçek bir Kızılçullu'lu olarak Buca'da yaşayabileceğim çok fazla şey yok..Sinema,Tiyatro,Havuz,Restoran,Eğlence gibi ihtiyaçlarım için genellikle farklı ilçelerde zamanımı geçiriyorum.Buca Belediyesi'nin yerel seçimlerden beri yaşanan bu çekişmeleri bırakıp bir an önce el birliği ile iş yapmaya başlaması gerekiyor..İşletmeleri,Meclis üyeleri ve personel tarafından çalıştırıp,Kar üzerinden primlendiriseniz daha iyi olacaktır.

Yorumu oyla      53      8  
Çağlar ESKİCİOĞLU 27 Ekim 2011 Perşembe 09:17

Merhaba,Buca Belediyesinin nasıl ve ne şekilde üretim ve hizmet oluşumu içinde olduğunu bilemiyorum,ancak Otomotiv sektöründeki işim nedeniyle Buca ilçemizde,her kesimden,her ideolojiden yaklaşık 1.200 müşterim mevcut..Ziyaretlerimde genellikle Buca Belediyesinin ve Başkan Ercan Tatı'nın başarısızlığından ve çalışma arkadaşları ile sorunlar yaşadığı söz edilmekte..Belediyeciliği bilmem ama bir yönetici olarak empati kuruyorum..Söz konusu işletmeleri Dış firmalara vereceklerine iyi bir ekip ile,

Yorumu oyla      52      10  
ahmet bagdu 25 Ekim 2011 Salı 16:10

muzaffer katara sonuna kadar guvenıoruz.. ılkelı durust bır ınsan desteklıoruz

Yorumu oyla      52      10  
mehmet 24 Ekim 2011 Pazartesi 13:47

muzaffer kater çok temiz ve dürüst bir insan en iyisini yapmış

Yorumu oyla      54      10  
Hasan Hüseyin 23 Ekim 2011 Pazar 20:31

Nasıl meclis üyeleri bunlar.CHP yi bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Yorumu oyla      24      49  
gerçek 23 Ekim 2011 Pazar 00:05

gerçekten buca da bir belediye varmı? bunlar şakamı bu nasıl bir ciddiyetsizlik insanlar sizden himet beklerken park yapmaktan öteye gidilemeyen bi çalışmayla geldiniz ve kaldınız daha vahimi şu olanlara bakın mecli üyesi anlatıyor başkan yalanlıyor hayal bunlar diyor bunlar ciddi suçlar buca ve belediye babanızın malı degil kendinize gelinherkes herşeyin farkında bunu unutmayın..hasan saglam başta olmak üzere bir şarkı armagan ediyorum bu aralar dilin den düşürmedigin o parcayı coook söylicen

Yorumu oyla      60      16  
C H P. li 22 Ekim 2011 Cumartesi 21:16

MUZZAFFER KATERİ kutluyorum onun doğru söylediğine inanıyorum. ben 2009'da bir düğün vesilesiyle şirinyer düğün salonu çalışanlarıyla düğün salonun gelir ve giderleri ile ilgili bir söyleyişi yaptım o zaman bana yıllık 300 ila350 bin lira arası kar ettiğini söylediler MUZAFFER bey tatı ve ekibinin tekerine çomak soktuğu için teşekkür ederim.

Yorumu oyla      59      18  
Bucadaki GOCMENLER 22 Ekim 2011 Cumartesi 14:02

Ercan TATI ya destek veren arkadaslar hala neyi savunuyor bir anlam veremiyorum bunlarin neresi durust neresi halkini dusunuyor varsa yoksa halki somurmek buyuk rantlardan faydalanmak pesinde kosturuyor.Buca belediyesi chp li meclis uyeleri bakanlarina dis biliyorsa hakli yonde biliyorlar cunku Ercan TATI kendi cikarlarini ve menfaatlerini dusunen birisi halki dusunmuyor etrafi pislik goturuyor umrundami. onun sadece umrunda olan sey KADIN, AT YARISI ve KUMAR...

Yorumu oyla      67      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’ndan teröre karşı birlik mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin bölünmez bütünlüğünü ...
Drama Kursiyerleri Smyrna’yı tanıdı
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü drama kursiyerleri tarihçi Prof. ...
Aliağa’lı kadınlara meslek kursu
Aliağa Belediyesi’nin 2 yıl önce kadınların meslek sahibi olmaları ve ...
 
Gaziemir’e “stratejik” ödül
Gaziemir Belediyesi, ülke genelindeki anakent belediyeleri arasında en ...
Çiğli’de hayvan sevgisi okulu
Çiğli Belediyesi veterinerleri çocuklarda hayvan sevgisini artırmak ve ...
550 haneli köye 1 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kanal şebekesine kavuşturduğu Urla’nın Barboros ...
 
Ulukent’e “köprülü kavşak” geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13 milyon TL’lik Ulukent Köprülü Kavşağı’nın ...
İl Genel Meclisi’nden şehit ailelerine ziyaret
İzmir Şehit Aileleri Derneği başkanı Yavuz Alphan, pazar günü terörü lanetlemek ...
15 yeni vapur için ihaleye çıkılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir iç ve dış körfezinde çalıştırılmak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva