HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ekim 2011 Perşembe - 13:29

Kocaoğlu’ndan teröre karşı birlik mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ülkenin bölünmez bütünlüğünü sürdürebilmemiz için 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının mutlaka birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

Kocaoğlu’ndan teröre karşı birlik mesajı

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vodafone Türkiye ile Capital ve Ekonomist Dergileri’nin işbirliğinde düzenlenen “İş Ortağım Buluşmaları” etkinliğine katıldı. İş dünyasının temsilcilerinin de yer aldığı buluşmada Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, ülke ve dünya ekonomisine ilişkin düşünce öngörülerini paylaştılar.
 
Toplantının açılış bölümünde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise sözlerine Türk Ulusu’nu mateme boğan terör saldırısını kınayarak başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Hakkari’de yaşanan terör eylemi sonucu 24 askerimizin şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına başsağlığı diledi. Başkan Aziz Kocaoğlu ülkenin bölünmez bütünlüğünü sürdürebilmek ve terör belasından kurtulabilmek için, 74 milyon vatandaşın mutlaka birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini belirterek, “Dini, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun, hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdiyiz. Tüm şehitlerimize tanrıdan rahmet diliyorum. Nur içinde yatsınlar. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.
 
1000 hektarlık alan yatırımcıları bekliyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, iş dünyasının önemli isimlerinin de yer aldığı toplantıda, İzmir’in son yıllarda yakaladığı gelişime dikkat çekti. İzmir’in sanayi ve ticaret alanında teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin asıl sıçrama yapacağı noktayı ise hizmet sektörü ve turizm olarak işaret etti. Yıllardır mücadele ettikleri 3. İzmir olarak da adlandırılan Yeni Kent Merkezi Projesi’nde sevindirici bir gelişme yaşandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Körfez’e 5 km kıyısı olan 500 hektarlık bu alanın planlanması sürecinde ilk defa bilirkişi raporu lehimize çıktı. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması yönündeki talebi reddetti. Bu alanda uzun süredir yatırım yapmak isteyen yatırımcılar vardı. Bu karar onlara da moral verdi.” diye konuştu.
Başkan Aziz Kocaoğlu, kentte planladıkları bir diğer kara parçası İnciraltı-Bahçelerarası’nda da sağlık konsepti içinde düşük yoğunluklu bir yapılaşmayı öngördüklerini, bölgede hastaneler, termal oteller ve geriatri merkezleri kurulmasını planladıklarını vurguladı. 500 hektarlık alanın sahile yakın olan bölümünde de EXPO 2020 için yer ayırdıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Kentte yatırım yapılabilecek kara parçalarını planlamış bir belediye olmak bizi gururlandırıyor. 1000 hektarlık bu iki alan yatırım yapılabilecek kara parçaları olarak ülkemiz ve dünya yatırımcılarını bekliyor.” dedi. 
Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan ise grup olarak İzmir’e yeni bir yatırım planladıklarını, yakında konunun detaylarını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.
Resimaltı: Toplantının başlangıcında, şehitler için saygı duruşu yapıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Drama Kursiyerleri Smyrna’yı tanıdı
Bayraklı Belediyesi Kültür Müdürlüğü drama kursiyerleri tarihçi Prof. ...
Aliağa’lı kadınlara meslek kursu
Aliağa Belediyesi’nin 2 yıl önce kadınların meslek sahibi olmaları ve ...
Gaziemir’e “stratejik” ödül
Gaziemir Belediyesi, ülke genelindeki anakent belediyeleri arasında en ...
 
Çiğli’de hayvan sevgisi okulu
Çiğli Belediyesi veterinerleri çocuklarda hayvan sevgisini artırmak ve ...
550 haneli köye 1 milyon liralık yatırım
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kanal şebekesine kavuşturduğu Urla’nın Barboros ...
Ulukent’e “köprülü kavşak” geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13 milyon TL’lik Ulukent Köprülü Kavşağı’nın ...
 
İl Genel Meclisi’nden şehit ailelerine ziyaret
İzmir Şehit Aileleri Derneği başkanı Yavuz Alphan, pazar günü terörü lanetlemek ...
15 yeni vapur için ihaleye çıkılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir iç ve dış körfezinde çalıştırılmak ...
Balçovalı kadına girişimcilik desteği!
Balçova Belediyesi ile KOSGEB el ele verdi. Kadınlara girişimcilik ruhu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva