HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2011 Çarşamba - 13:13

15 yeni vapur için ihaleye çıkılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir iç ve dış körfezinde çalıştırılmak üzere 15 yeni gemi alımı için 6 Aralık'ta ihale yapacak.

15 yeni vapur için ihaleye çıkılıyor

İZMİR - Toplam 400 yolcu kapasiteli olacak ve ilkinin 420 günde teslim alınacağı şartname hazırlanan ihale kapsamındaki gemilerden üçü, Foça, Karaburun, Mordoğan gibi dış körfez kıyısındaki ilçelere de gidecek hız ve donanıma sahip olacak.
 
Deniz ulaşımını geliştirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, randıman alamadığı eski vapurlar ve mil başına kiraladığı özel deniz otobüslerinin yerine, modern ve hızlı katamaran tipi gemiler almak için harekete geçti. Yurtdışında da incelemeler yapan Başkan CHP'li Aziz Kocaoğlu ve bürokratlar önce İç Körfez'de kullanmak üzere 15 yolcu gemisi ve 2 arabalı vapur alma kararı verdi.
 
295 MİLYON TL KREDİ BAŞVURUSU YAPTI
İhaleye çıkmadan önce dış kredi almak için Hazine'ye kefalet için başvuran ve uluslararası bankalar ve kredi kuruluşlarıyla görüşen Büyükşehir Belediyesi, Fransız Kalkınma Bankası ve Alman Kalkınma Ajansı'yla olumlu görüşmeler yapmasına karşın Hazine'den kefalet alamadı. Bunun üzerine gemi alımıyla ilgili İller Bankası'na 15 yolcu vapuru ve 2 arabalı vapur alımında kullanmak üzere 295 milyon TL kredi başvuru yapan Büyükşehir Belediyesi, ihalenin idari ve teknik şartnamesini de tamamladı. Büyükşehir Belediyesi 6 Aralık'ta ihaleye gerçekleştirecek.
 
ARABALI VAPURLAR İÇİN AYRI İHALE YAPILACAK
Gemi satın alma ihalesi şartnamesini göre 12 İç Körfez, üç tane de dış körfezde kullanılmak üzere toplam 15 gemi alınacak. Arabalı vapurların alımı için ayrı bir ihale yapılacak. Şartnamede yolcu gemilerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin deniz ulaşımını geliştirme projesi kapsamında kent içi ulaşımdaki deniz ulaşımı payını artırabilmek için planlandığı, bu nedenle teknolojik yeterlilik ve üstünlüğün yanı sıra İzmir Körfezi'ne yıllar sonra bile görselliği ve konsepti ile iz bırakacak marka oluşturacak modern çizgilere de sahip bir gemi siluetinin dizayn edilmesinin birinci öncelik olduğu açıklandı. Gemilerin, Türk bayraklı ve Türkiye Cumhuriyeti liman otoritesine bağlı olarak çalışacak, ancak istenildiğinde Avrupa Birliği sularında da çalışabilecek ilgili gereklilikleri kapsayacak şekilde inşa edilmiş ve donatılmış olması istendi.
 
GEMİLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Gemilerin teknik özellikleri arasında kapalı alanda serbest tavan yüksekliğinin 2.10 metreden az olmaması, tekerlekli sandalyeli ve tüm engelli yolcular ile bebek arabalı yolcuların inmeleri ve binmeleri için gerekli teçhizat ve düzenleme yapılması koşullar arasında yeraldı. İzmir Körfezi gel git koşulları göz önüne alınarak iskelelerde hızlı biçimde yolcu iniş ve inişlerine uygun özellikte tasarlanacak. Yolcuların genel iniş-binişleri, genel yerleşim planına uygun olarak baş taraftan olacak gemilerde, ayrıca sancak, iskele ve kıçtan da yolcu iniş-binişleri olabilecek şekilde dizayn edilecek. Gemilerin tam boyu 37 metre eni 11.5 metre olacak. Yolcu kapasitesi 400 kişi olacak gemilerde en az 10 bisikletin güvenli taşınması sağlanacak. Dış Körfez gemileri daha hızlı hareket kabiliyetine sahip olacak.
 
SÖZLEŞMEDEN 14 AY SONRA İLK GEMİ GELECEK
 
İlk geminin teslim süresi sözleşmenin imzalanmasının ardından 420 takvim günü (14 ay) olacak. Teslim alınan ilk geminin ardından her gemi için teslim süresi 75 gün olarak belirlendi. Önce 12 adet İç Körfez gemisi yapılacak. Dış Körfez gemileri en son teslim alınacak. Büyükşehir Belediyesi toplam bedelin yüzde 10'unu avans olarak ihaleyi kazanacak firmaya verecek.
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 21 Ekim 2011 Cuma 16:33

harika bir haber

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçovalı kadına girişimcilik desteği!
Balçova Belediyesi ile KOSGEB el ele verdi. Kadınlara girişimcilik ruhu ...
Karşıyaka Kent Konseyi boş durmuyor
Karşıyaka Kent Konseyi Halk Sağlığı Çalışma Grubu 1. Uluslararası Eğitim ...
Narlıdere’de gündem doğalgaz
Narlıdere Belediye meclisi ekim ayı 3’üncü toplantısı Narlıdere Atatürk ...
 
Kadınlar iş hayatına katılacak toplum kazanacak
Konak Belediyesi’nin destek verdiği protokol ile devletin kurumları ve ...
Başkan'ın üniversite turu
Gediz, Şifa ve İzmir üniversitelerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye ...
Solak'tan çöp resti
Harmandalı Çöplüğü'ne yönelik eylemlere değinen Çiğli Belediye Başkanı ...
 
Konak’ın bütçesi ne kadar oldu?
Konak Belediyesi’nin 2012 yılı bütçesi 162 milyon lira olarak belirlendi. ...
Buca Yenigün Mahallesi'nde mutlu son
Buca Belediyesi, Yenigün Mahallesi’nde tamamladığı iki parktan birini ...
Selçuk Huzurevi bu kış daha sıcak olacak
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nin ısınma ve sıcak su sistemi yenilendi.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva