HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2011 Pazar - 10:36

Tatı: EXPO Buca’ya mutlaka gelecek

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı muhtarlarla buluştu, çalışmaları anlattı. Tatı, muhtarların Buca’nın gelişmesi ve geleceği için desteğini istedi.

Tatı: EXPO Buca’ya mutlaka gelecek

İZMİR - Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, ilçedeki muhtarlarla bir kez daha buluştu. Başkan Tatı, yapılan çalışmaları, ve projeleri anlattığı buluşmada, “EXPO hedefine inanıyorum. EXPO Buca’ya gelecek. İsteyen istediğini söylesin” dedi.
Buca Gölet’te muhtarları eşleri ile birlikte ağırlayan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur arkadaşları adına tebrik etti. Yurdanur, Meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ile birim müdürlerinin de katıldığı buluşmada, “Bu güzel tablonun oluşmasını sağlayan Belediye Başkanımıza müteşekkiriz. Bu tabloyu ben baba ocağına benzetiyorum. Bizler Buca için Buca Belediye Başkanı’nın yanındayız ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Buca için varız
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, muhtarların desteğini şahsı adına istemediğini vurgularken, “Buca için desteğinizi istiyorum” dedi. Birçok projenin önümüzdeki süreç içinde başlayacağını vurgulayan Tatı şunları söyledi:
 
“Bir pazaryerimizi bitirdik. Bu pazaryerine Esnaf Odaları Başkanımız (İzmir’in en modern pazaryeri) dedi. Bunu ben söylemedim. Şimdi sırada Kuruçeşme pazaryeri var. Bu pazarımız ihale ilanına çıktı. Gediz pazaryeri projesi bitti. Yıldız Mahallesi pazarının mülkiyet sorunu çözüldü. Adatepe Pazaryerimiz sırada. Şirninyer ve Buca pazarlarımız gündemde. Şirinyer Projemiz başlıyor. Burada 40 bin metrekare yeşil alanı, pazaryeri, otoparkı, sinema, tiyatro salonları, alışveriş merkezi yer alıyor. Bu alan İzmirli’nin Buca’ya gelmesi için bir gerekçesi olan proje. Şirinyer Tınaztepe tramvay hattı DPT’den geçti. Uçan yol ile ulaşım sorunumuzun çözümünde önemli bir proje olarak başlıyor. Bu hatta alternatif olarak Seyhan Mahallesi ile Yeşillik Caddesi’ni bağlayan 25 metre genişliğindeki bir yolun bağlanması için çalışmalar ve etütler yapıyoruz.”
 
EXPO hedefi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, EXPO Projesi için en uygun ilçenin Buca olduğunu dikkat çekti. Tatı, “Bu projeyi gündeme getirdiğimizde bazı kesimler (Buca kendisinin çok üzerinde bir konuya el atıyor) demeye başladı. EXPO’yu kimse küçümsememeli ve herkes bu hedef için çalışmalıdır. İzmir’de 1970’li yılların başında yapılan Akdeniz Olimpiyatları sayesinde kentimizde bir stadyumumuz oldu. EXPO için yapılacak yatırım kimine göre 25 kimine göre 50 milyar dolar. Bu projenin Buca’ya geleceğine inanıyorum. Diğer seçeneklerin neden olmayacağını biliyorum. Bu proje buraya gelecek” dedi.
İstekler sıralandı
Bucalı muhtarlar daha sonra Belediye Başkanı Tatı ve belediye yetkililerine tek tek söz alıp, isteklerini iletti. Muhtarlar özellikle temizlik işleri çalışmaları, park ve bahçeler ve altyapı konularında isteklerinin yerine geldiğini vurguladı, sorumlulara teşekkür etti. Mahallelerde yeni park alanları açılması konusunda talepler gelirken, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Başkan Ercan Tatı’dan “Muhtarlar Masası” kurulması isteğine olumlu yanıt aldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merve 8 Ağustos 2011 Pazartesi 13:55

Başkanım seninleyiz.Sizi destekliyoruz.Expo Buca 2020 için el ele.Hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      12      8  
Seval 4 Ağustos 2011 Perşembe 15:47

Expo Bucamıza gelecek.Buca Halkı expoyu istiyor.Tüm Bucalıların destek olmasını istiyoruz.Yanlı yorumların yapılmasını istemiyoruz.Expo için en uygun ilçe Buca dır.

Yorumu oyla      18      10  
Çiçero 1 Ağustos 2011 Pazartesi 21:42

http://www.egedesonsoz.com/haber/Expo-icin-gec-kaliyoruz/798287 Bu haberin analizi şu expo yu buca-kaynaklarda yapmak için deniz ve nehri dağın başına getirip "kanalistanbul" gibi bir proje yapmak lazım (!)

Yorumu oyla      23      20  
DEMOKRAT 1 Ağustos 2011 Pazartesi 20:38

COCO VE SEVGİ Hanımlar Sanırım TATI nın kadrolu Avukatları.Burada hoşunuza gitmeyen eleştirilere , İşte Başkan Hortumunuzu kesti bu yüzden saldırıyorsunuz gibi ciddiyetten yoksun cevaplar veriyorsunuz.Yahu burada yazan insanların Belediye ile ilşkisi,Emlak Vergisi Ödemekten öteye gitmez.Ne çıkarımız olabilir.Belediye'nin KASASINI KONSER Ayağına yatıp ACABA Boşaltıyorlarmı diye soruyorum.Verilen Cevapların ise Konu ile Uzaktan Yakından İlgisi Olmuyor.Neden Acaba?

Yorumu oyla      27      21  
pazarcı esnafı 1 Ağustos 2011 Pazartesi 13:19

Sevgi hanım. Onlara sen söyle yazılanları.Vaktim o kadar çok yok.Halk gitmez yöneticinin ayağına .Yönetici gelecek halkın ayağına.( sakın unutulmasın).Zaten şurda kaldı 2 yılları..

Yorumu oyla      28      23  
BUCALI 1 Ağustos 2011 Pazartesi 13:17

sayın başkan siz ilk önce çocuk parklarını bir gezin .

Yorumu oyla      27      23  
özbucalı 1 Ağustos 2011 Pazartesi 02:51

buca belediyesinin katkılarıyla ramazan festivali düzenleniyor hangi firma düzenliyor? sanatçılara ödenecek paranın toplam tutarı ne kadar? bu festivalin toplam maliyeti ne kadar? bu ve benzeri sorular bucalının kafasında belediye yönetimine duyurulur.

Yorumu oyla      37      30  
Çiçero 1 Ağustos 2011 Pazartesi 01:04

İzmirin Expo 2015 ile 2020 sloganı aynıdır. "Herkes için sağlık" peki neden bu söz? Öncelikle İzmir 5000 yıllık bir liman kentidir. Truva savaşından sonra Agamemnon un askerleri balçova kaplıcalarında tedavi görmüştür. Onun için balçova kaplıcalarını dünya Agememnon ismi ile anar. İnciraltı projesinin kaplıcalardan başlayıp körfeze kadar devam etmesi bu yüzdendir. Kruvaziyer turizmide bunun için çok önem taşımaktadır. Termal tesis, deniz havası, spalar vs...Peki buca-gölette deniz var mı? kaplıca var mı? Bir çoğu özel mülk olan ve halen cazibe merkezi konumundaki buca-gölet etrafındaki kamulaştırma nasıl yapılacak? 10 yıldır imarı yılan hikayesine dönüşen bir yer düşünün. Bence Aziz Kocaoğlunun dediği gibi en uygun alan inciraltı onunda alternatifi urla yani Klazomenai olabilir...

Yorumu oyla      33      29  
sevgi 1 Ağustos 2011 Pazartesi 00:27

ya bunları burada söyleyeceğinize erkekseniz belediyeye gider ercan tatı yada hüsnü kayayada söylersiniz burada çamur atıp durmazsınız...

Yorumu oyla      36      30  
coco 31 Temmuz 2011 Pazar 20:07

başkan ercanı topa tutanlar 3 dönem sesiniz çıkmıyordu hortum kesilince bi anda ötmeye başladınız s...... harfli bayanı ne çabuk unuttunuz, kaç yıl içerde yargılandığını... nerede bu paralar neden sormuyorsunuz

Yorumu oyla      36      28  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Proje bitti ama desteğe devam
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iç göç entegrasyon çalışmaları kapsamında ...
Japon ve Batmanlı çocuklara oyun terapisi
Seferihisar Belediyesi’nin Japon ve Batmanlı çocukları buluşturduğu Seferihisar ...
Atık yağda hedef ilk altı ayda geçildi
Konak Belediyesi ekipleri altı ay içinde 39 bin kilogram atık yağ topladı. ...
 
Kupayı Zabıta Müdürlüğü kaldırdı
Bayraklı Belediyesi çalışanları birincisi düzenlenen Başkanlık Kupası ...
Karabağlar'dan kadınlara destek
Karabağlar Belediyesi'nin 5 ay önce hizmete giren Limontepe Semt Merkezi'ndeki ...
Gaziemir'den sulama sorununa yeni çözüm
Çevreci uygulamaları ile adından söz ettiren Gaziemir Belediyesi, yaz ...
 
'En çok Türk dizilerini izliyoruz'
Mart ayında Türkiye’deki görevine başlayan Hırvatistan Büyükelçisi Drazen ...
Tartan’dan EXPO lobisi
40 ülkeden gelen 120 genci iki ay boyunca konuk edecek olan Konak Belediyesi ...
Hatay'da çile 5 Ağustos’ta bitiyor
Üçyol-Üçkuyular metro çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 yıldır büyük bölümü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva