HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 10:29

Hatay'da çile 5 Ağustos’ta bitiyor

Üçyol-Üçkuyular metro çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 yıldır büyük bölümü trafiğe kapalı olan ve her gün binlerce İzmirlinin kullandığı 5,5 kilometrelik İnönü Caddesi'nin tamamı 5 Ağustos'dan itibaren araç trafiğine açılıyor.

Hatay da çile 5 Ağustos’ta bitiyor

İZMİR - Esnafın kapalı kaldığı süre boyunca büyük çile çektiği ve zararlarının karşılanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi nezdinde bile girişimde bulunulan İnönü Caddesi'nde trafik çift yönlü olarak akacak. Poligon İstasyonu'ndaki çalışmaların devam etmesi nedeniyle Poligon Kavşağı ile Hıfzısıhha Kavşağı arasındaki 400 metrelik bölüm ise araç trafiğine kapalı kalacak.

POLİGON'A BY-PASS

Bu bölgeye yapılacak by-pass ile trafik Üçkuyular'dan Üçyol'a gidiş yönünde 123/1 sokaktan sağlanacak. Araçlar, Poligon Kavşağı'ndan 123/1 Sokak'a girecek ve 76/1 Sokak Kavşağı'ndan İnönü Caddesi'ne bağlanacak. Üçyol'dan Üçkuyular'a gidiş yönünde ise; araçlar Hıfsızsıhha Kavşağı'ndan 56 Sokak'a girecek, 76 Sokak-42 Sokak-43 Sokak-25 Sokak-19/1 Sokak ve 34 Sokak'ı takip ederek İnönü Caddesi'ne bağlanacak. Yeni trafik düzeni hem İnönü Caddesi'ndeki, hem de geçici düzen dolayısıyla yoğunluk yaşanan Mithatpaşa Caddesi'ni rahatlatacak.

OTOBÜSLERE AYAR

Yeni düzenleme çerçevesinde, toplu ulaşım araçları da aynı güzergahları kullanacaklar. Otobüs durak yerleri de, yeni trafik akışına uygun olarak hazırlanan projeye göre trafik sıkışıklığı yaratmayacak şekilde ayarlandı. Geçici trafik düzeniyle ara sokaklar üzerinde kurulmuş olan sinyalli kavşaklar da iptal edilecek. Trafik sıkışıklığına neden olan araç parkları önlenecek. Gece gündüz çalışan ekipler, çift şeritli açılacak yolda, kaldırım taşlarını döşeyerek, asfaltlamaya başladı.

TURUNÇLA SÜSLENECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro çalışmaları tamamlandıktan sonra, 5,5 kilometre gidiş - 5,5 kilometre geliş olmak üzere toplam 11 kilometrelik caddeyi yepyeni bir çehreye kavuşturacak. Başlatılan proje kapsamında, bozulan ve yıpranan Varyant-Bayramyeri ile Üçkuyular arasındaki kaldırımlar tamamen yenilenecek. Kaldırımlarda, kaplama malzemesi olarak 10x10 cm ebadında granit küp taş kullanılacak. Bayramyeri-Üçyol arasındaki orta refüjde görüntü kirliliği yaratan demir korkuluklar da kaldırılacak. Güzergah boyunca, uygun olan yerlerde 3 metre aralıklarla turunç ağaçları dikilecek. Yayaların kesintisiz ulaşımının sağlanması için de gerekli önlemler alınacak. Gerekli olan noktalarda trafik ışıkları ile yaya geçitleri yeniden düzenlenecek. İnönü Caddesi üzerinde bulunan tüm aydınlatma ekipmanları yer altına alınacak. Kent estetiğine uygun aydınlatma direkleri yerleştirilecek.

6 yıllık şantiye
6 yıldır süren metro hattı çalışmaları sebebiyle İnönü Caddesi'nde düzenleme yapılarak, bazı bölümlerini 20 Haziran 2010 tarihinden itibaren trafiğe kapatılmıştı. Trafik akışı Mithatpaşa Caddesi'nde ve ara sokaklardan tek yön olarak sağlanmış, uzun süre sıkıntılı günler yaşanmıştı.

Cadde esnafı eylem yapmıştı
Metro inşaatının uzun sürmesi, İnönü Caddesi'nin trafiğe kapatılması nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen cadde esnafı günlerce eylem yaptı. Müşterinin gelmediğini, şantiye halindeki caddeye kimsenin girmediğini söyleyen Hataylılar, bitmek bilmeyen çalışmalara isyan etmişti. Başkan Aziz Kocaoğlu da, metronun bitirilmesini için gece gündüz çalıştıklarını söyleyerek, sabır istemişti.

Mağdurlara yasa çıkmadı
İnönü Caddesi esnafı metro bitene kadar vergi alınmaması teklifinde bulundu. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, mağdur esnafın, SGK primleri ve vergilerinin ertelenmesi için TBMM'ne kanun teklifi verdi. Ancak teklif, AK Partililer tarafından kabul edilmedi.

İki istasyon önce bitti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayında Hatay ve İzmirspor istasyonlarının döşeme betonlarını tamamlayarak, Poligon'a kadar olan kısmı trafiğe açtı. Caddede trafiğin Poligon'a kadar tek yön olarak açılmasıyla güzergâhta önemli bir rahatlama oldu.(Haberturk Egeli)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüseyin Kaya 31 Temmuz 2011 Pazar 03:20

Izmire Yazik, Istanbulda selden onlarca kisi öldü, suc kimde ? Ankarada Metro 10 yildir yatiyor, Aziz Kocaoglunumu suclasak acaba ? Düz ovaya yol yapamayanlari görmezden gelirken, yerin 60-70 metre altina girenlere saldirmak nasil bir ruh halidir acaba ?

Yorumu oyla      13      6  
CHP 30 Temmuz 2011 Cumartesi 23:52

CHp ve CHP' liler. Süpersiniz. Bir numarasınız. Sizinle İzmir süper. En iyi sizsiniz. Türkiye' nin hatta Avrupa' nın hatta dünyanın en modern ve güzel şehri İzmir. Süpersiniz.

Yorumu oyla      14      11  
Gökhan 30 Temmuz 2011 Cumartesi 19:10

Dünyanın her bölgesinde bu tür aksaklıklar oluyor, Ankara'da aksayan metro inşaatlarına (aksamak bir yana 17yıldır 1metre ray döşenmedi) kimse bir şey demezken, İzmir'de kıyamet çığırtkanlığı yapan iktidar dalkavukları (Esnafa sözüm yok, mağduriyetlerini herkes biliyor), bence fazla konuşmayın..İzmir'e yazık diyen arkadaş, ağzından bir tane hayırlı laf çıktığnı duymadım..Bu şehirde hiç mi güzel bir şey olmuyor..Ankara'daki gibi altgeçitleri sular mı basıyor da görmüyoruz? Veya sırf gider göstermek için yine altgeçitlere fayans mı döşenmediği için bu CHP düşmanlığı var sende?

Yorumu oyla      18      8  
Haberci 30 Temmuz 2011 Cumartesi 14:57

Gecikmeden dolayı esnafın, bölge halkının maddi ve manevini kaybını kim karşılayacak. Ya yanmayan trafik ışıkları yüzünden kazan geçiren çocukların durumu ne olacak? Lütfen bunları da yazın. İzmir Esnaf Birliği de 'Zarar Araştırması'nı açıklasın da maddi kaybı görelim, lütfen. Bekliyoruz. Sayın Zekeriya Mutlu!

Yorumu oyla      14      9  
İzmir'e Yazık.. 30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:32

Ne gereği vardı ki? Alışmıştık nasıl olsa.. Arabalarımızı evimizin önüne park edememeye, olmayan veya habersizce yeri değiştirilen otobüs duraklarına, toza, gürültüye.. Her şeye alışıp kanıksamıştık. Şimdi bir de bu yeni düzene alışmaya çalışacağız. Yazık..

Yorumu oyla      14      14  
musti 30 Temmuz 2011 Cumartesi 11:16

AKP'liler sırf CHP'li belediye diye esnafın mağduriyetini gidermek için verilen yasa teklifini reddetmesine şaşırmadım doğrusu

Yorumu oyla      24      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ferda Eser’in kadrosu alındı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında kendisine işyerinde ...
Büyükşehir’in yeni çevre hamlesi
Üst düzey bürokratlarıyla gerçekleştirdiği 2.5 günlük toplantı maratonunda ...
Büyükşehir’de çöp zirvesi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.
 
İzmir'de toplu ulaşıma zam
İzmir’de toplu ulaşım ücret tarifeleri 1 Ağustos’tan itibaren geçerli ...
Motor tutkunları Karşıyaka'da buluştu
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Motor(İZMOT) işbirliği tarafından ortaklaşa ...
Üniversite kenti Selçuk’a doğru
Selçuk Belediyesi’ne ait 14 Mayıs mahallesinde bulunan Meslek yüksek okulunun ...
 
Ödemiş’te Ramazan hazırlıkları tamam
Bu yıl Ramazan ayında da Ödemiş Belediyesi tarafından kentin dört ayrı ...
Pide salonu 34 bürokratı yaktı
Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Cemal Eroğlu’nun Özkanlar’da bulunan Kervan ...
Başkan Sındır sözünü tuttu
Pınarbaşı ile Dökümcüler Sitesi arasında yoğun trafiğin olduğu yola alternatif ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva