HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Temmuz 2011 Cumartesi - 10:53

Tartan’dan EXPO lobisi

40 ülkeden gelen 120 genci iki ay boyunca konuk edecek olan Konak Belediyesi Alsancak Sevgi Yolu’nda turizm elçiliği görevini de üstlendi.

Tartan’dan EXPO lobisi

İZMİR - Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,  İzmir’in de turizm pastasından büyük pay alabilmesi için lobiciliğin ve tanıtımın  büyük bir önem taşıdığını söyledi. Konak Belediyesi, dünyanın en büyük öğrenci organizasyonu olarak bilinen AIESEC’in İzmir ofisi aracılığı ile 40 ülkeden gelen 120 gence yaklaşık iki ay boyunca ev sahipliği yapacak. Tartan, EXPO sürecinde en önemli güç olarak gördüğü Aısec’li gençlerden, “EXPO için İzmir aday, bunu hakediyor. Avrupa için de güvence Türk insanı. Bizi desteleyin” isteğinde bulundu.
           


‘Ülkelerarası Panayır’ adıyla Alsancak Sevgi Yolu’nda kurulan stantlarda gençlerle buluşan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, bu etkinliklerin ardından ülkelerine dönen gençlerden her birinin turizm elçisi olduğunu ve bu faaliyetlerin hemen her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti. İzmir’in  dünya kentleri liginde yer alan bir dünya kenti olduğunu hatırlatan Başkan Tartan,” Ancak, İzmir’in daha iyisini başarabileceğini biliyor ve buna inanıyorum. Kentimiz turizm potansiyelini iyi değerlendirirse tahminlerin çok üzerinde büyüyecektir. Dünyanın ilk 60-70 kenti arasına girebiliriz. İzmir,turizm,tarih,kültür ve sanat birleşmesi ile geleceğe koşacak ” dedi.
         
Göreve geldiği tarihten bugüne kadar İzmir’e yabancı turisti çekecek her türlü etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını hatırlatan Başkan Tartan, İzmir’in dünya çapında tanıtılabileceğini dile getirdi. Tartan,” Herkes elini taşın altına koymalı. İzmir’in tanıtımı için önemli aşamalar kaydedildi. Bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. İstanbul'da düzenlenen fuarlarda İzmir'i temsil etmek, tanıtıma büyük katkı sağlar. Etkili tanıtım için kesenin ağzını açmak gerekiyor. Lobicilik büyük önem taşıyor. Bölgenin ön plana çıkarılması ve büyük çaplı organizasyonların kente ve bölgeye çekilmesi için uluslararası kuruluşlar nezdinde lobi çalışmaları yapılması gerekiyor. İzmir'in sesini duyurabilmesi için uluslararası arenada dev etkinliklere ve organizasyonlara ev sahipliği yapması gerekiyor. İzmir’de iki ay kalacak olan 120 genç ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin ve İzmir’in gönüllü turizm elçileri olacak. Bu nedenle bu tür organizasyonlara her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahriye Konak 30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:29

lobicilik.... buda lay lay lom lobiciliği.120 gencin herhalde expo yu Türkiye ye verecek yetkililer kadar etkili olduğunu zannediyorlar.Birde İstanbul daki fuarlarda İzmir i tanıttınmı expo çantada keklik.Bu boş lafları bırakıp dörtyüzbin nufuslu Konak ın çöpleri toplansın ,kaldırım ve sokak işgalleri kaldırılsın,gösteriler adı altında kandırılmaya çalışılan Konak halkının yol ve kaldırım ihtiyaçları karşılansın,parklarına ağaç dikilsin belediyenin doğru dürüst tek bir hizmet binası olsun,özellikle Basmane,Gültepe,Gürçeşme,Kale,Ballıkuyu bölgelerinin İzmir linin ve İzmir in ayıbı olduğu görülebilse,gittikçe güney Amerika daki büyük kentlerin sefalet bölgelerini andıran bu alanların İZMİR in kanayan yarası olduğu görülüp kanunların ilçe belediyelerine verdiği yetkiler dahilinde rehabilitasyon çalışmalarına başlanabilse keşke yukarıda belirttiklerim İzmir ve Konak ta hayata geçirilebilse.. ama nerdee..yapılan sadece hayal satıp kesenin ağzı açılır bizede bişeyler kalır anlayışıyla İzmir e zaman kaybettirmektir.

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hatay'da çile 5 Ağustos’ta bitiyor
Üçyol-Üçkuyular metro çalışmaları kapsamında yaklaşık 1 yıldır büyük bölümü ...
Ferda Eser’in kadrosu alındı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında kendisine işyerinde ...
Büyükşehir’in yeni çevre hamlesi
Üst düzey bürokratlarıyla gerçekleştirdiği 2.5 günlük toplantı maratonunda ...
 
Büyükşehir’de çöp zirvesi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.
İzmir'de toplu ulaşıma zam
İzmir’de toplu ulaşım ücret tarifeleri 1 Ağustos’tan itibaren geçerli ...
Motor tutkunları Karşıyaka'da buluştu
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Motor(İZMOT) işbirliği tarafından ortaklaşa ...
 
Üniversite kenti Selçuk’a doğru
Selçuk Belediyesi’ne ait 14 Mayıs mahallesinde bulunan Meslek yüksek okulunun ...
Ödemiş’te Ramazan hazırlıkları tamam
Bu yıl Ramazan ayında da Ödemiş Belediyesi tarafından kentin dört ayrı ...
Pide salonu 34 bürokratı yaktı
Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Cemal Eroğlu’nun Özkanlar’da bulunan Kervan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva