HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2010 Cumartesi - 00:00

Tartışmalı meclisten zam çıktı

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İzmir 4. idare Mahkemesi'nin geri çektiği bakım tamir ücretini Mayıs'tan itibaren su faturalarına yansıtma, Haziran ayında da % 7 zam yapma kararı aldı. ’

Tartışmalı meclisten zam çıktı

Büyükşehir Belediyesi Meclisi, İzmir 4. idare Mahkemesi'nin geri çektiği bakım tamir ücretini Mayıs'tan itibaren su faturalarına yansıtma, Haziran ayında da % 7 zam yapma kararı aldı. ’
 
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı son oturumunda belediye, ESHOT ve İZSU'nun 2009 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi ve Eshot'un faaliyet raporlarının okunmasının ardından söz alan CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, belediyenin gerçek bir üniversite olduğunu, kitle eğitimi yaptıklarını, sosyal belediyecilikte örnek olduklarını belirtti. AK Parti Meclis üyesi Kerem Ali Sürekli ise faaliyet raporunun eksik ve yetersiz olduğunu savundu. Aynı partiden Ali Aslan da hazırlanan faaliyet raporunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün fotoğrafının yer almamasını eleştirdi.
 
KÜRSÜ TARTIŞMASI
AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar, meclise kürsüden hitap etmek isteyince gerginlik yaşandı. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Çakar'a müdahale ederek, kürsüden konuşamayacağını söylemesi üzerine sözlü tartışma yaşandı. Tartışmaya meclis üyelerinin de katılmasıyla birlikte salon bir anda karıştı. Meclis üyeleri arasında oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ikiliyi ayırırken meclise de bir süre ara verildi.
 

 
Ara sonrasında tekrar başlayan mecliste, meclis başkanı Adnan Oğuz Akyarlı, Çakar'a kürsüden konuşma yapması için izin vermediğini söylemesi üzerine Çakar söz alarak, meclis başkanına sırtını dönerek konuşmaya başladı. Meclis üyelerinin konuşmanın meclis başkanına hitaben yapılması gerektiğini söylemesi üzerine Çakar, yerinden kalkarak oturduğu sıraların en başına geçip konuşmasına oradan devam etti.
 
Çakar, ''5 yıl boyunca yaptığımız bu uygulama her nedense bu yıl, herhalde CHP grubundaki arkadaşlarımızın eleştirilere tahammülsüzlükleri doğrultusunda böyle bir uygulamayı getirdi'' dedi. Çakar, 2009 yılında hiçbir çalışmanın yapılmadığını, faaliyet raporunda 100 sayfanın olduğunu, ancak bu kadar sayfa yapılmadan kitapçığın başına ''Hiçbir çalışma yapılmamıştır'' diye yazılmasını önerdi. Çakar, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı en iyi işin yolları daraltarak kaldırım yapmak olduğunu savundu.
 
’“ACEMİ SİYASETÇİ OYUNLARI’”
Çakar'ın konuşması üzerine söz alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çakar'ın İzmir'i ve meclisi provoke ettiğini öne sürdü. Belediyenin bağımsız bir kurum değil devlet kurumu olduğunu, kimin kaç liraya ihale yaptığının yasalarla belirlendiğini belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:  ''Çok şükür bugüne kadar bir hata yapmadık. ''Dürüst Başkan'' yaftasını, ben değil, İzmirli çıkarttı, bu onuru bana İzmirli verdi. Baktılar ki bu iş olmuyor, 'Önümüzde genel seçim var, kime nasıl vururuz Büyükşehir Belediyesi'nde' dediler. 'Başkanına vururuz, onun imajlarını zedeleyerek vururuz' diye düşündüler. Bunlar basit oyunlar. Acemi siyasetçinin yaptığı, 3.5 milyon İzmirli’’nin gülerek izlediği basit oyunlar. Siyasetin inişli çıkışlı yollarında daha çok inip çıkmanız lazım ki, siyasetin evrensel kurallarını öğrenesiniz ve herkesin hakkını herkese verecek olgunluk ve kemaliyete ulaşabilesiniz.’”
 
İzmir'in ekonomisinin geri saydığını, merkezi hükümete verdiklerini geri alamadıklarını savunan Kocaoğlu, ’“35 senedir ensemde boza pişiyor. Paranın nasıl yönetileceğini, nasıl belediyenin ya da şahsın iflas etmeyeceğini, Türkiye’’de ne kadar sürede bir kriz olduğunu bilen insanım. Belediyeyi ona göre yönetiyorum. Projemiz çok. Sayın Cumhurbaşkanına da bunu arz ettim, İzmir 2008 yılında merkezi hükümete 18 milyar lira katkıda bulunuyor. İzmir'in memur maaşları, yatırımlar, bütün birimler dahil olmak üzere merkezi bütçeden gelen parası 5 milyar lira. İzmir birçok eksikleri ile bu sistemi götüremiyor, kalkınması için teşvike ihtiyacı var. Bir sene verdiğiniz paranın tamamını teşvike ayırın.''
    
SUYA HEM TELAFİ HEM ZAM
Öte yandan, mecliste İzmir 4. idare Mahkemesi'nin faturalara yansıtılan 2 metreküp su bedeli karşılığı alınan bakım tamir ücretini iptal etmesinin ardından, gelirde meydana gelen yüzde 15'lik açığı telafi etmek amacıyla bu oranın faturalara yansıtılması kararlaştırıldı.
 
Önerge, AK Parti'nin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Kocaoğlu, mahkemenin kararıyla yüzde 15 gelir kaybına uğradıklarını, bunu telafi etmek amacıyla Mayıs ayından itibaren yüzde 15 artış öngördüklerini belirterek, ''Bunu hizmet bedeli olarak alıyorduk. Şimdi fiyata yansıtıyoruz. Haziran 2010'da enflasyon doğrultusunda suya yüzde 7 zam öngörüyoruz'' diye konuştu. Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi, İZSU VE ESHOT'un 2009 yılı faaliyet raporları onaylandı. Her 3 kurumun da faaliyeti oy çokluğuyla kabul edildi. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’’e 2.4 milyon liralık kanal yatırımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’’de yağışlarda sıkıntı yaşanan ...
’“Küçük Prenses’” hizmete giriyor
İzmir İl Özel İdaresine ait olan ve 20 yıllığına kiraya verilen Ödemiş ...
Buca’’nın Süper Lig şöleninde ’‘engeller kalkacak’’
Zübeyde Hanım Huzurevi bahçesinde bulunan Buca Engelliler Derneği’’ni ...
 
Bayraklı’’da kentsel dönüşüm zamanı’…
İlçe yapılan sosyolojik araştırmaların ardından pilot olarak belirlenen ...
Gaziemir’’de 23 Nisan festival gibi’…
Gaziemir’’in klasikleşen çocuk şenliğinde Atatürk’’ün ’“Yurtta barış dünyada ...
Buca’’da çocuklar sporla sokaktan kurtulacak
Bucaspor Kulübü direktörleri ve İlçe Belediyesi tarafından yapılan zirvede, ...
 
Belkahve’’de fidanlar boy verdi
Belkahve’’deki 40 yıllık taş ocaklarını kaldıran ve onlardan boşalan kireçli-kalkerli ...
İGC Başkanı Tartan'a konuk oldu
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel ve Yönetim Kurulu ...
45 yıl sonra gezebiliyor’…
Konak Belediyesi tarafından, Selçuk Mahallesi'nde yaşayan doğuştan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva