HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Temmuz 2011 Cuma - 10:01

Pide salonu 34 bürokratı yaktı

Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Cemal Eroğlu’nun Özkanlar’da bulunan Kervan Pide isimli restoranının ruhsat fazlası çıkıntılarına engel olmadıkları gerekçesiyle 34 belediye bürokratı hakkında soruşturma izni istendi.

Pide salonu 34 bürokratı yaktı

Fatih Yapar/Egedesonsöz - Geçtiğimiz dönem Bornova’dan, bu dönemde Bayraklı’dan belediye meclis üyesi seçilerek meclise giren Cemal Eroğlu’nun restoranı iki belediyenin başını yaktı. Yerel seçimler öncesinde gerçekleştirilen bölünmede Bornova’dan Bayraklı’ya geçen Özkanlar Semti’nde kalan restoran şikayete konu oldu. Aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun başlattığı “cenaze evlerine pide gönderme” projesinde pideleri temin eden yer olan Kervan Pide Restoran hakkında kaldırımı işgal ettiği, ruhsata aykırı uzantılar yaptığı gerekçesiyle işlem yapılması istendi. Bornova ve Bayraklı Belediyeleri konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapmayınca konu soruşturmalık oldu.
 
BAKANLIK İZİN İSTEDİ
Gelen şikayetleri inceleyen İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili derinlemesine çalışma yaparken Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren’i İzmir’e gönderdi.Daha önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemle ilgili 2002'de soruşturma yapması ile gündeme gelen Mülkiye Müfettişi Candan Eren, Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Eroğlu’nun yeri hakkında geriye dönük derinlemesine inceleme yaptı. İnceleme sonucunda hazırlanan rapor sonrası Eren,  restoranın kaçak bölümlerini yıkmadıkları, meclis üyesine göz yumdukları ve olayı görmezden geldikleri gerekçesiyle iki belediyeden 34 bürokrat hakkında soruşturma açılmasını istedi.
 
ÖLEN BÜROKRAT DA VAR, AYRILAN DA
Mülkiye müfettişi Eren’in hakkında soruşturma açılmasını istediği 34 belediye bürokratı arasında geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Bornova Belediyesi Yapı Kontrol eski Müdürü Osman Burcu da yer alıyor. Oldukça kabarık olan listenin başında dönemin Bornova Belediye Başkanı şimdi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da bulunuyor. Bayraklı Belediyesi’nden listede Belediye Meclis Üyesi Ali Alan, Başkan Koordinatörü eski Grup Başkan Vekili Hatice Tatlı, Başkan Yardımcısı Bahar Erdican, Yıldırım Ayaz, Serpil Eslek, eski Zabıta Müdürleri Adnan Namlı, Mehmet Aksoy ve Gürsel Doğru bulunuyor. Eski Fen İşleri Müdürleri Gönenç Şenkal, Serap Çevikdil, Sevil İlgi, Ertuğrul Ersan’ın da bulunduğu listede Yapı Kontrol Müdürü Güryal Yüksel, Kentsel Dönüşüm Müdürü Sabri Güvenli, Ruhsat Denetim eski Müdürü Nilgün Ersan, Sevda Yıldız ve Filiz Emre gibi isimler yer alıyor.
 
Bornova Belediyesi’nde ise dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Selma Nelbantoğlu, Başkan Yardımcıları Sermet Pınar, Zerrin Gençtürk, Ali Aykut ve geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan Belediye Başkan Yardımcısı Aysel Özkan hakkında soruşturma izni istendi. Bornova’dan listeye Fen İşleri Müdürü Kamuran Özaydın, eski zabıta Müdürleri Kazım Atalar, ErdoğanYıldız, Ruhsat Denetim Müdürü Zümran Yakan, İmar eski Müdürü Beyhan Kurt, Yapı Kontrol eski Müdürü Şefika Seyhan ve şimdiki müdür Kasım Sayın da dahil oldu.
 
ZARARA UĞRADIM
Konuyla ilgili açıklama yapan Kervan Restoran’ın sahibi Belediye Meclis Üyesi Cemal Eroğlu, konunun siyasi zemine çekilmeye çalışıldığını söyledi. Bayraklı Belediyesi’nin önce rahsat verip ardından ruhsatı gerekçe göstermeden iptal ettiğini anlatan Eroğlu, “Farklı tutumlar içine girdiler. Daha sonra bir gecede işyerimin yarısı yıkıldı. Ben bu olaylar nedeniyle 200 bin TL zarara uğradım. Belediye meclis üyeliğimin arkasına saklansaydım bugün mekanım yıkılmazdı. Bu işten asıl zararlı çıkan kişi benim” ifadelerini kullandı.
 
SIRADAN YAZMIŞLAR
Müfettişin soruşturma izni verilmesi yönündeki talebine itiraz ettiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Müfettiş kim varsa hepsi hakkında işlem yapmış. Konuya zaten itiraz ettik. O dönem de belediye başkanı olarak mekan hakkında işlem yaptırmıştım. Biz yasa gereği yapmamız gerekenleri eksiksiz yerine getirdik” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neriman 5 Ağustos 2011 Cuma 12:33

Buca öğretmen evleri Menderes caddesinde hergün birahane açılıyormuş diyor bir arkadaş.Ben Bucada oturuyorum ama böyle bir yer hiç görmedim.Bayraklı ile bir haberde Bucayı niye karıştırıyorsunuz ki.Olmayan şeyleri yapılmış gibi göstermek emeğe saygısızlıktır.Bucada çok güzel işler oluyor.Görmek için bakmak lazım.Ama tarafsız olarak art niyetli değil.Tüm İzmirlileri Bucamıza bekliyoruz.

Yorumu oyla      14      6  
behiç 30 Temmuz 2011 Cumartesi 10:49

sayın cemal eroğlunun chp meclis üyesi olduğunu hatırlatırım.chplinin chp liye yaptığı zulüm bayraklıda doğal bir olaydır.cemaller,ali alanlar,gaffar akyeller,hamza ışıklar,mustafa doğanlar,yüksel türkerler ,selam olsun size.siz chpli ve haksızlıklara dik durmuş asil insanlarsınız.siz bakmayın hasan başkanın.deniz gezmişlerden bahsedip solculuktan dem vurmalarına.her şeyin sahtesi olduğu gibi solculuğunda sahtesi oluyor demek.yazık oldu bayraklının geleceğine ...

Yorumu oyla      17      7  
server 30 Temmuz 2011 Cumartesi 10:43

gördüğünüz gibi bir dokun bin ah işit.haberi halktan alacaksınız.cebren ve hile ile aziz bayraklının her yeri işgal altında olmuş olabilir.bayraklı sanki izmirde bir ilçe değilde mokoko cumhuriyetinde bir ilçe.kanun dışı tüm faliyetleri görmek mümkün.işte bunları çözmek yerine piknik partileri yapan hasan beyi sizlere havale ediyorum.çok yorgan yırtarsın sen sayın başkan çoook.

Yorumu oyla      15      7  
özkanlar sakini 30 Temmuz 2011 Cumartesi 09:47

özkanlar da haşim işcan caddesi de şimdiye kadar görülmemiş bir işgal altında.özkanlar pazar yerinin kaldırılacağı söylendi halaa tık yok.temizlikten bahsediliyor pazarcılar bozuk buzdolaplarını pazar bittikten sonra orta yerde örtüp gidiyorlar.hafta içinde kedilerin yuvası haline delen buzdolaplarında hafta sonlarında peynir satılıyor.dolaşan zabıta memurlarına bir çok defa sözlü olarak hatırlatıldığında ise yazılı bildirin deniyor.bornova belediyesi iken her nasılsa çocuk parkının içine bir baraka yapıldıı daha sonra da çevrelenip kapıya eğitimciler derneği üye olamayan giremez tabelası asıldııı.bayraklı belediyesi kuruluncada bu dernek lokal olarak isim değiştirdi ve içindeki kaçak yapılan baraka büyütüldüü.geceleri de düğünler yapılmaya başladıı gürültüden bırakın balkonu evin içinde durulmuyor.özkanlar camii ile karşılıklı bu yerin yakınlarındada bayraklı belediyesinin üst düzey yöneticileri,meclis üyeleri oturmakta.insanlar gece emniyeti aramak zorunda kalıyorlar.geçtiğimiz gün başkan ve ekibini orada ellerinde dosyalarla ziyaret ettiklerini balkondan izledim.umarım şikayetlerin olduğunu kaçak yapılan yerin kaldırılmasını ve park düzenlemesi yapacağını söylemişlerdir.bekleyip göreceğiz.

Yorumu oyla      12      6  
Zeliha 30 Temmuz 2011 Cumartesi 01:14

Buca belediyesi karşında ki ruhsatsız oto yıkama yeri içinde aynı hassasiyetin gösterilmesi rica olunur. Zayıf Bal ve sağlam üçlüsü belki dikkate alır.

Yorumu oyla      12      7  
hıdır 30 Temmuz 2011 Cumartesi 01:01

her yerden hasan karabağ çıkıyor.hayra alamet bir durum değil.pis kokular alıyorum.devletin sabrına hayranım.

Yorumu oyla      14      7  
realist 29 Temmuz 2011 Cuma 20:20

yalnızca ruhsatsız olan düğün salonlarımı ki,bayraklıda sultan çiftliğinin karşısındaki kukuriçin sahibi maşallah arka tarafı komple kapatmakla yetinmemiş birde oraya bir oto tamir bakım servisine allah bilir kaç liraya kiraya vermiştir.eee ne de olsa arkadaş CHP BAYRAKLI ilçe yönetininde.bunlada bitmiyor tabi hemen yanında ki le jarden kır düğün salonuda elbetteki sahildeki arena gibi ruhsatsız kimbilir burdan da belediyeden kimler sus payı alıp gözyumuyoz ama karşısına çıkıp dik duran kim varsa sayın belediye başkanı bi marifetmiş gibi belden aşağı vurmaya başlıyor.seçim öncesi kaçak yapılanmaya izizn vermeyeceğim dediği andan ititbaren yapılan kaçak yapıları sanırım görmezden geliyor yada başkanı bulunduğu bayraklı ilçesinde hiç dolaşmıyor sayın başkan.burdan yetkililere sesleniyorum lütfen ruhsatsız eğlence ve düğün salonlarınıda kontrol edin kimseye peşkeş çekilmesin...

Yorumu oyla      16      7  
SEDAT 29 Temmuz 2011 Cuma 18:50

EH BE KARDEŞIM BAYRAKLIDA SON GÜNLERDE AÇIK HAVA DÜĞÜN SALONLARI AÇILIYOR BAYRAKLIDA HEPSİ RUHSATSIZ ASIL ONLARA BAKIN BUNLARA HASAN KARABAĞ NEDEN BUNLARA GÖZ YUMUYOR NE VAR BU YENİ AÇILAN DÜĞÜN SALONLARINDA HANGİ CHP MECLİS ÜYESİNIN YAKINI ORTAK ARAŞTIRIN

Yorumu oyla      16      8  
Güngör Babacan 29 Temmuz 2011 Cuma 15:44

Şehircilik ve sakinlerin rahatı yönünden en uygun olanın yapılması ve yasaların ciddi şekilde uygulanması temenni ve dileğimiz.Bu hangi partili belediye ve şehir olursa olsun.Bir pide salonunu incelemeye alacak kadar şahinleşen İçişleri Bakanlığı ve müfettişleri ,diğer önemli ihbar ve şikayetlerde de aynı şahinliği hele de AKP li belediyelerin olduğu yerde de gösterseler ya! O zaman gelecek her bela başım üstüne.

Yorumu oyla      16      8  
bornovalı 29 Temmuz 2011 Cuma 13:39

cemal erogluna gösterilen manavkuyu muhtarlıgının yanında songül gök,ün çay bahçesinede aynı hasasiyeti inşallah gösterir gözümüz üstünde olacak takipçiyiz

Yorumu oyla      18      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sındır sözünü tuttu
Pınarbaşı ile Dökümcüler Sitesi arasında yoğun trafiğin olduğu yola alternatif ...
Bayraklı’da Ramazan bir başka olacak
Bayraklı’da Ramazan bir başka olacak. 29 gün sürecek Ramazan ayında şenliklerin ...
Konak’ta Ramazan temizliği başladı
Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan camilerde ...
 
Büyükşehir 7 ilçeyi ‘toptan’ çözüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Toptan Çözüm” ekipleri, bu kez Bornova, ...
Kızıl geyiğin yalnızlığı bitiyor
Aydın’da yavruyken bulunup koruma altına alınan kızıl geyik, artık emin ellerde.
Engelliler kaldırımlarda rahat yürüyecek
Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Eşrefpaşa, Mezarlıkbaşı ve ...
 
Çiğli’de belediye araçlarına uydu takibi
Verimliliğin artırılması amacıyla Çiğli Belediyesi hizmet araçlarına GPRS sistemi takıldı.
Bu öğretmen ayakta alkışlanır
Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl hizmete soktuğu Mustafa Kemal Mahallesi ...
15 ton yakıt yüzeye çıkarılacak
Büyükşehir Belediyesi, özel eğitimli dalgıçlar ve özel ekipmanlar yardımıyla, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva