HABERLER>SEÇİM 2015
16 Mayıs 2015 Cumartesi - 11:20

Tarhan’dan İzmir’de ‘Meclis’e salvo: Doğan görünümlü şahinler!

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan İzmir’de çok umutlu olduklarını belirtti. Partisinin bir halk hareketi olduğunu söyleyen Tarhan, her yerde barajı geçeceklerini söyledi. “Barajlar yıkılmak içindir” diyen Tarhan ayrıca meclisteki 4 partiye de eleştirilerde bulundu. Tarhan, “Doğan görünümlü şahinler olur ya yeni görünümlü eskilerden değiliz. Tek parti gibi çalışan o 4’lü koalisyonun kırılmasını istiyoruz. Sisteme hizmet ediyor ve oradan besleniyorlar” ifadelerini kullandı.

Tarhan’dan İzmir’de ‘Meclis’e salvo: Doğan görünümlü şahinler!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  7 Haziran genel seçimlerine bir aydan az bir süre kala partiler saha çalışmalarına tam gaz devam ederken İzmir bir genel başkanı daha ağırlıyor.

Genel seçimde halkın kantarına ilk kez çıkacak Anadolu Partisi’nin Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan kente gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Tarhan, Konak Western Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında partisinin kurulma aşaması hakkında bilgi verirken, hedefleri ve vaatleri anlattı.
 
İNANILMAZ BİR DESTEKLE KARŞILAŞTIK
Tarhan, “Türkiye tarihinin en hızlı örgütlenmesini tamamladık. Birlikte bir yürüyüşe başladık. Bugün 16 Mayıs. Yine bir 16 Mayıs Bandırma Vapuru yol almıştı. Belki kırık döküktü ama içinde yürekli insanlar vardı.  ‘Anadolu milli mücadele ruhudur’ dedik yola çıktık. İsmimiz onun için Anadolu. İnanılmaz bir destekle karşılaştık. Yola çıkış sebeplerimizden biri de temsil edilmeyen, son 13 yıldır özellikle, neredeyse sandığa küsmüş, demokrasiye olan inancı yitirmiş büyük kitleyi temsil etmek istiyoruz” dedi.
 


‘YAPAMAZSINIZ’ DEDİLER
Partisinin ideolojisi hakkında konuşan Tarhan, “Biz soldan geliyoruz. Dünyanı sadece soldan değil her yerden görüyoruz. Tüm ezilen, güçsüz, ve hırpalanmışların partisi olmak istiyoruz. Türkiye’de siyaset sıkıştı. Bir açmaz yaşıyor. 13 yıldır bu döngüyü kıran kimse yok. Bölge partilerinin olması, AKP’nin Türkiye partisi olarak anılması Türkiye’ye büyük haksızlıktır. Bizim hedefimiz budur; Türkiye’nin partisi olmak. Her yerde örgütlendik. Kuruluşumuzdan bir hafta sonra 41 ilde örgütlenmeyi tamamladık. Bir kadın olarak kurucu başkan olmak zor ama imkansız değildir. Bu zorluk bana bir sorumluluktu. Engellemelere rağmen bu zorluk saygınlıkla aşılmıştır. Tüm medya engellemesine, asla ardımızda herhangi bir güç olmamasına rağmen halk desteğiyle bugünlere taşıyabildik. 6 aylık bir partinin buralara gelmesini bir başarı olarak nitelendiriyoruz. Biz bu yola baş koyduk. Hedefimiz Anadolu’dur. Yürümeye devam edeceğiz. ‘Yapamazsınız’ dediler. Yapınca, ‘yenisiniz, sonuç alamazsınız’ dediler. 40 yıllık partilerin giremediği yerde seçime giriyoruz. 81 ilde giriyoruz. Anket vesveseleri geliyor. Anketlerle sonuç belirlenseydi seçime ne gerek vardı? Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
YENİ GÖRÜNÜMLÜ ESKİLERDEN DEĞİLİZ
Tarhan meclisteki partileri de eleştirdi. Tarhan, “Ben şu an mecliste 4’lü koalisyon olduğuna inanıyorum. Doğan görünümlü şahinler olur ya yeni görünümlü eskilerden değiliz. Tek parti gibi çalışan o 4’lü koalisyonun kırılmasını istiyoruz. Sisteme hizmet ediyor ve oradan besleniyorlar. Sistemden beslenenler bu bozuk düzenle mücadele edemezler. Beslenmeyen bizler bir gün çıkar bu düzen değişmeli der. Bunun mücadelesini vereceğiz. Ne havuz, ne kartel, ne cemaat medyasıyla çalışıyoruz. Halktan başka hiçbir desteğimiz yok. Sermayeye eyvallahımız yok. Biz bir halk hareketiyiz” diye konuştu.
 
ERDOĞAN’I AKLISELİM OLAN CİDDİYE ALMIYOR
Tarhan karşılaştıkları zorlukları anlatırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Tarhan, “İftira ve iğrenç şeylerle karşılaştık. Mit bağlantısı gibi bir iftirayla, Recep Tayyip Erdoğan’ın gibi belden aşağı bir iftirayla karşılaştık. Bu bana göre Anadolu’ya hakaretti. Bu oranın insanlarına güvenmemektir. Kadınlara hakarettir. Bunların tamamından ileride utanacaklardır. Bizim siyaset yapma amacımız bu tip zavallılarla mücadele etmektir. Komplolarla hayatı bu pencereden görenlerle mücadele etmektir.  Saha saha çalışmalara devam edeceğiz. Bu daha başlangıçtır. Kenetlenerek yürüyeceğiz. İktidarın ağır baskısı devam ediyor. Parlamenter sisteme kilit vurmaktan söz ediliyor. Ekonomik krizi herkes bekliyor.  Bir yerden patlak verecek. Ülkemizin bir bölümünü PKK’ya teslim ettiler. Başkanlık karşılığı özerklik anlaşmasının sonucu olduğunu düşünüyoruz. Ankara’yı parsel parsel sattıklarını kedi ağızlarından söylediler. AKP’nin söyleyeceği bir şey kalmadığını ve eskidiğini düşünüyoruz. Eşyanın tabiatına aykırıdır. Yeni bir şey söyleyemeyen eskir. Eski gücünü koruması mümkün değildir. Tayyip Erdoğan koskoca ucube gibi sarayda kendini yalnız hissediyor. Her yerde konuşuyor. Konuşmak istiyor. Ona bakmayın artık. Yaptığı onca zulümden sonra aklıselim herkes arasında ciddiye alınmıyor” ifadelerini kullandı.  
 
AKP VE HDP ÇOK TATLI BİR ÇİFT
“AKP ve HDP’nin çok tatlı bir çift olduğunu düşünüyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Tarhan, “Bakmayın siz Demirtaş’ın başkan yapmayacağız dediğine. Siz İmralı’yla rahat görüşün diye orduyu tasfiye etsin, size yardımcı olsun diye BOP’un eş başkanı olsun siz bu adamı başkan yapmayacaksınız öyle mi? Birbirlerine olumsuz söylemlerde bulunuyorlar ama öyle değil. Eğer Türkiye partisi olacaklarsa Öcalan’ın özgürlüğünden çok kendilerini özgürleştirsinler.   Başkanlığın anahtarı HDP’nin elinde. Zaten fiilen bir başkanlık sistemi var. Tüm yetki bir kişinin elinde. Bunu engelleyecek sadece halktır. Tek başına çıkıp efelik yapmaya kalkmasın” dedi.
 
KENDİMİZİ HALK HAREKETİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Kimseden icazet almadıklarını belirten Tarhan, “Kimseyle gizli kapaklı görüşmeler yapmadık. Kendimizi halk hareketi olarak görüyoruz. Özellikle kadın ve yoksulların son 13 yılda tam anlamıyla görünmez olduklarını düşünüyoruz. Hem sandığa gitmeyenler için, hem de yoksul ve kadınlar için söyledik; görünmez olmayı bırakın öne çıkın dedik. Kadınlara yönelik şiddetin bizi yöneten zihniyetin yansımaları olarak görüyoruz. Kadınlara, kızlarımıza ve çocuklarımıza dokunan yanacak. Seçim bildirgemizin özü budur. Madem devlet engel olamıyor, eşitlik konusuna karşı biz bunu engelleyeceğiz. Her yerde kadın erkek eşitliği diyoruz. Anayasada bunun sağlanması lazım” diye konuştu.
 
MUSTAFA KEMAL BİR PARTİYE AİT DEĞİLDİR
Tarhan Türkiye’de dini de Atatürk’ü de istismar eden yapılar olduğunu söyledi. Tarhan, “Hırsızlardan, hainlerden, karşı devrimcilerden, sahne dekarlarından değiliz. Hırsızların meşruiyetini sağlayan bir gurup yandaş var mecliste onlardan değiliz. Enerjiyle ilgili süreçte tam bir devrimciyiz. Sonuna kadar demokratız.  Yeni bir aydınlanma savaşı olarak görüyoruz. Halk ikna edilerek beraber yapılmalıdır. Daha önce temsil ettiğimiz kitleleri çok yalnız bıraktılar. Gidecek kapısı kalmadı duygusuna kapılıp AKP’yi bir liman olarak gördüler. Atatürk’ü de dini de istismar eden yapılar var. Mustafa Kemal bir partiye ait değildir. Bu toprakların efsanesidir. Hepimizin Atatürk’üdür. Halka parmak sallayan o zihniyetle de mücadele etmeyi düşünüyoruz” dedi.  
 
CHP’Yİ KONUŞMASI DÜŞÜNMÜYORUM
Diğer partilerin seçim bildirgeleri hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine konuşan Tarhan Yunanistan örneği verdi. Tarhan, “CHP’yi konuşmayı düşünmüyorum. Herkesin görüşleri kendine aittir. Siyaset sağa sola para saçma değildir. Daha ciddi bakıyorum. Umuda, zamana ve inanca ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Yunanistan batmış bir sistemde bile yoksuluna, işçilerine 2 bin 23 lira veriyor.  Biz daha fazlasını vermeliyiz. Bunu para saçma olarak görmüyorum. İşsizlik, kadın istihdamını önemsiyoruz. Kadınlar ve gençler öncelikli politikalarımızdır.  Çevreyle ilgili çok duyarlıyız. Çok sağlam bir bildirgemiz var.  Emekli maaşı ve asgari ücretin açlık sınırının altında olması insanlık suçudur. 2 binin altında ikisinin de olmaması gerekir. Bu çok kısa vadede olacak bir şey değil. Ciddi bir çalışması yapılması lazım. bizde tarımın planlanması gerekiyor. 5, 10 yıllık dönemlerle her türlü analizi yapılması devlet tarafından önerilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.   
 
İZMİR’DE ÇOK UMUTLUYUZ
Barajı yıkmak için çalışacaklarını belirten Tarhan, İzmir’de çok umutlu olduklarını belirtti. Tarhan, “Her yerde barajı geçeceğiz. Barajlar yıkılmak içindir. 4’lü koalisyonun barajı çok sevdiğini biliyoruz. Herkes sandalyesini, paylaştığı belediyeleri koruma derdinde. Hırsız diye bağrışanız bunların dördü birden döner bakar. 0,5’lerle 30 yıl idare edeyim anlayışı yok. Barajı yıkmak için çalışıyoruz. İzmir’de de umutluyuz” dedi.
 
TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ 2!
CHP’nin muhalefetini eleştiren Tarhan, “ Bir hesap uzmanının hatası yapması üzücüdür. Silik bir anlayış hakim tam bir karikatür gibi... Masaya elini vururken eli kırılacak pozisyona geliyor. Davutoğlu’na ‘tutmayın küçük enişteyi’ diyorlar. Ben de ‘Küçük enişte 2’diyorum. Ülkeyi yönetecek insanların böyle olması üzücüdür. İzmir’e gelmişken, Selanikli Kemal’e karşı sahte Kemal’lere de dikkat etmenizi istiyorum” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çiğlili 17 Mayıs 2015 Pazar 12:03

parti sağa kayıyor diyerek suçlayan hanımefendinin, kurucularına bakın. hepsi sağ kökenli. seni sen yapan CHP'ye arkanı dönüp gitmemen yakışırdı

Yorumu oyla      12      6  
reco baba 17 Mayıs 2015 Pazar 01:38

eskiden guven partisi vardi biz oraya atiyorduk reylerimizi

Yorumu oyla      12      6  
mahir 16 Mayıs 2015 Cumartesi 22:20

13 yıldır oylar bolunmedi de ne oldu ? Halen muhalefetin estirebildigi bir rüzgar yok. emekli memur gorunumlu iki muhalefet liderinin mi peşine takilacagiz. Ben ilk kez istedigim bir partiye ve lidere oy vermenin huzurunu ve mutluluğunu yaşayacağım. Bir kıvılcimdir ateşi yakan.

Yorumu oyla      12      7  
muhsin yener 16 Mayıs 2015 Cumartesi 20:18

CHP Yerel yönetimlerde (Belediye meclisi İl Genel meclisi üyeler) seçilmiş olanlar yerel seçimlerde çalıştıkların çeyregini çalışsalar iktidar oluruz CHP iktidar olur Çalışmıyorlar malesef calışmıyorlar “Bizim iktidar olmak gibi böyle bir amacımız yok havasında olanlardan kurtulmak gerekir

Yorumu oyla      14      6  
3544 16 Mayıs 2015 Cumartesi 18:43

Bunlar CHP nin oyunu bölerek AKP ye kıyak yapıyorlar,yazıklar olsun

Yorumu oyla      17      6  
HİZMET 16 Mayıs 2015 Cumartesi 18:28

ÜLKENİN İÇİNDEN GEÇTİĞİ DÖNEMİ DİKKATE ALMADAN OYLARI BÖLEREK KİMİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIDIKLARININ BİLE FARKINDA DEĞİLLER..

Yorumu oyla      18      6  
Işık Dikicigil 16 Mayıs 2015 Cumartesi 13:16

SEÇİME, DSP- ANADOLU PARTİSİ- HEPAR- VATAN BİRLİKTE GİRMELİYDİ. SİYASİ YALNIŞLIK VAR.

Yorumu oyla      14      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şeboy’dan Karaburun’a ‘canlı canlı’ çözüm!
AK Parti İzmir Milletvekili adayı Cemil Şeboy ziyaret ettiği köylerde ...
Kılıçdaroğlu 21 Mayıs'ta 'Yüzyılın Projesi'ni açıklıyor!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir konuşulan seçim kozunu 21 Mayıs'ta ...
AK Parti İzmir Adayı Nasır’dan ‘iş dünyası’na özel birim!
AK Parti İzmir 25. Dönem Milletvekili Adayı Necip Nasır, esnaf, sanayi ...
 
AK Parti İzmir Adayı Ceyhun: CHP’ye oy vermek demek…
Ceyhun, “Lütfen AK Parti iktidarının, AK Partili belediyelerin nasıl çalıştıklarına ...
CHP İzmir adayı Sezer: Soma’nın hesabı sorulmalıdır
CHP İzmir İkinci Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Sezer seçim çalışmalarına ...
Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti'ni cennete çevireceğiz
Kahramanmaraş mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Yoksulluğu, ...
 
Yıldırım sahada tam gaz: Bir günde 3 ilçe
AK Parti İzmir Milletvekili Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Eski Bakanı ...
İTO’nun konuğu Turhan: Kılıçdaroğlu’na elmas tepkisi
AK Parti İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turhan, ham elmastan ÖTV'nin ...
Hotar: Tüm Türkiye karşıtları AK Parti’ye karşı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 7 Haziran'daki Milletvekili ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva