HABERLER>ULUSAL MEDYA
26 Ağustos 2009 Çarşamba - 00:00

Taraf'tan şok iddia’…

Gazete, Elazığ’’da 4 askerin şehit olduğu olayla ilgili tüyler ürpertici bir iddiada bulundu. Taraf, tim komutanın nöbette uyuyan ere kızarak bombanın pimini çekip eline tutuşturduğunu yazdı. ’

Taraf'tan şok iddia’…


 
Elazığ'da Koçyiğitler Taburu'nda meydana gelen patlamayla ilgili resmi açıklama mevzide bekleyen erin üzerindeki el bombasının kazayla patladığı belirtilmişti.
 
4 askerin şehit olduğu olayın üzerinden 10 gün geçti. Ancak Taraf gazetesi olayla ilgili herkesi şoke edecek bir haberle kamuoyunun karşısına çıktı.
 
Taraf "Pimini çekip bombayı verdi" manşetiyle çıktı.. Mehmet Baransu imzalı  haberin spotunda ise "Elazığ'da tim komutanı, nöbette uyuyan askere ceza olarak pimini çektiği el bombasını tutmasını emretti. Bomba patladı, dört şehit" ifadeleri yer aldı..
 
Taraf'ın ulaştığı görgü tanıklarının ifadelerine göre, 17 Ağustos 2009'da devriye görevi yapan Uzman Çavuş Şakir Akçan, 05:00-07:00 devriyesini saat 06:00'da attı.
 
Öztürk ve arkadaşı Ahmet Şensoy'un nöbet yerinde uyuduğunu gören Çavuş Akçan, askerlerden Öztürk'ün mevzideki el bombasını, Şensoy'un ise silahının alev gizleyenini aldı. Amacı askerlerin uyuduğunu kanıtlamasıydı.
 
Sabahın erken saatlerinde de nöbetçi askerlerin uyuduğunu söyleyip, komutanı Teğmen Mehmet Tümer'e el bombası ve alev gizleyenini verdi.
 
Pimi çekti bombayı verdi
 
Teğmen Tümer vakit kaybetmeden, İbrahim Öztürk'ün nöbet tuttuğu mevziye gitti. Er Öztürk'e el bombasının nerede olduğunu sordu. Er Öztürk mevziye bakmasına rağmen bombayı bulamadı. Teğmen Mehmet Tümer, "Akşam uyuduğun için alındı" diyerek elindeki el bombasını asker İbrahim Öztürk'e gösterdi. Ardından da pimini çekerek kendisine verdi. "Mandalı bırakırsam ölürsün, bırakmazsan yaşarsın" demeyi de ihmal etmeyerek mevziden ayrıldı..
 
Komutan pimi geri vermedi
 
Elinde pimi çekilmiş el bombası bulunan er Öztürk, Teğmen Tümer'in bulunduğu mevziye giderek "25 yaşına geldim 75 gün askerliğim kaldı. Beni öldüreceksiniz" dedi ve pimi kendisinden istedi.
 
Ama komutan Tümer, "nöbet yerine git, ben gelip takacağım zamanı biliyorum" karşılııını verdi. Bunun üzerine Öztürk,çevredeki diğer mevzilere pim aramaya arkadaşlarından yardım istemeye gitti. İkinci  kez komutanının yanına gelidğinde yine aynı cevapla karşılaştı
 
Tekrar mevziler arasında dolaşmaya başladı. Olayın üzerinden çok geçmeden de arkadaşları Mesut Bulut, İbrahim Yaman ve Ali Osman Altın'ın bulunduğu mevziye geldi. Bu sırada Öztürk'ün elleri terlediği için bomba büyük bir gürültüyle patladı. Öztürk ve üç arkadaşı olay yerinde yaşamını kaybetti
 
Böyle bir eğitim yok
 
Başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Teğmen Mehmet Tümer,, fırsat eğitimi kapsamında el bombasının pimini çektiğini, mandalı bıkarmadığı sürece bombanın patlamayacağını şehit Er İbrahim Öztürk'e söylediğini ileri sürdü. Ancak ifadesi alınan sekiz tanık, birlik içinde pimi çekilmiş bir şekilde el bombası eğitimi verilmediğini vurguladı. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umur Talu, Sabah’’ı bıraktı!
Ülkenin yüz akı aydınlarından, gazeteci-yazar Umur Talu, Sabah Gazetesi'nden ayrıldı. ’
Cengiz Semercioğlu yeni bir tartışma başlattı
Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, köşesinde ’‘köşe yazarlarını’’ konu ...
Ekrem Dumanlı: Türk medyası küçük aşiretler şeklinde yaşıyor
Ekrem Dumanlı, Türk medyasında meydana geleceğini iddia ettiği değişikliklerle ...
 
Zafer Mutlu'nun okulu yerle bir edildi
İstanbul Kemerburgaz'da Zafer Mutlu'nun kızının adını taşıyan ...
"Başkanın adamı elbisesini bir giyen bir daha çıkaramaz"
Ayşe Arman, son zamanların olay adamı Akif Beki ile röportaj yaptı. Beki, ...
Ekşi sözlük Yeni Şafak kavgası mahkemeye taşındı
Ekşi Sözlük yazarının hakkındaki yorumlarına kendi köşesinde yanıt veren ...
 
Bakan'ın gazeteci kızına yurtdışı bursu
Yurtdışında yabancı dil bursu alan gazetecilerden biri bakan kızı çıktı.’
İzmir, Livaneli’’yi çok üzmüş!
AKP’’nin ’“Kürt Açılımı’”na destek verdiği için ağır eleştiriler alan ...
Orucu bozmadan ağrıyı giderme yolları
Uzun süre aç ve susuz kalmak bir süre sonra vücutta bir takım ağrılara ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva