HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2011 Çarşamba - 13:34

Tanrıkulu’ndan ‘Tilki’li operasyon yorumu

MHP Adayı, Sanayi Ticaret Eski Bakanı Tanrıkulu, CHP’li belediyelere yönelik operasyonun yanı sıra gündemdeki konuları yorumladı. Operasyon için Vali ve Emniyet Müdürü’nü göreve çağırdı.

Tanrıkulu’ndan ‘Tilki’li operasyon yorumu

İZMİR - Sanayi Ticaret Eski Bakanı ve MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, egedesonsoz.com’u ziyaretinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis baskınından, partisine yönelik kasetli şantaj iddialarına kadar pek çok konuda açıklama yapan Tanrıkulu, bakanlığı döneminde kente kazandırılan tesislerin/projelerin halen tamamlamamasından da iktidarı sorumlu tuttu.
 
CHP’Lİ BELEDİYELER TÖHMET ALTINDA
Büyükşehir operasyonunun tamamen genel seçime yönelik olduğunu savunan Tanrıkulu, “Bu tamamen seçime yönelik bir operasyondur. Bütün CHP’li belediyelerin bu şekilde şaibe altında kalmasının ve halen kamuoyunun aydınlatılmamasını doğru bulmuyorum. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da operasyon kapsamında alınanların tamamına kefil olmasını da zamansız buluyorum” dedi. Operasyonun detaylarına ilişkin kentin bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan MHP’li Tanrıkulu, “İzmirlilerin yeterince aydınlatılmadığını düşünüyorum. İzmir Valisini ve Emniyet Müdürünü de bu konuda göreve davet ediyorum” dedi.  
 
BAKANLARA TİLKİLİ GÖNDERME
Tanrıkulu’nun eleştirilerinden Büyükşehir ve ilçe belediyelerine dönük operasyonu sahiplenmeyen AK Partili bakanlar da nasibini aldı. Tanrıkulu, “Tilkiye sormuşlar. Seni kümese bekçi yapalım mı diye? O da gülmekten konuşamıyorum ki’ demiş. Sayın Bakanların durumu biraz böyle. Operasyonu seçime dönük yaptılar. Bugün de sahiplenmiyor görüntüsü veriyorlar. Kendilerince kamuoyunun tepkisini yönlendirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.
 
TEKNOPARK’I TAMAMLAYAMADILAR
57. Hükümette Sanayi-Ticaret Bakanı olarak görev yapan ve görev süresi boyunca kente çok sayıda eser kazandıran Tanrıkulu, İzmir’i pek çok konuda ihmal eden AKP iktidarının, kendi döneminde kazandırılan eserlerin de takipçisi olmadığını iddia etti. Türkiye’nin ilk teknoloji geliştirme bölgesini (TEKNOPARK) Urla’ya kurduklarını ancak iktidarın bu önemli projeyi halen tamamlayamadığını dile getiren Tanrıkulu, “MHP yeniden iktidara geldiğinde biz bu projeyi bir adım daha ileriye götürerek, “İzmir’de teknoloji bazlı dev bir teknoloji bölgesi düşünüyoruz” dedi.
 
SANAYİ BÖLGELERİ AYNEN DURUYOR
Kendi döneminde İzmir’e kazandırılan pek çok sanayi bölgesinin de ihmal edildiğini dile getiren Tanrıkulu, “Bazı Sanayi Bölgeleri hala aynı. Yaptığımız gibi duranlar bile var. Ödemiş ve Bergama gibi… Bayındır Çiçekçilik organizeyi de tamamlayamadılar. Kemalpaşa ile ilgili yapılanma tamamlanmadı. Ama en önemlisi de hükümetin yanlış teşvik uygulaması oldu. İzmir teşvikte birinci bölgede kalırken AKP’nin ileri gelenlerinin memleketi kabul edilen Manisa’nın üçüncü bölgede yer alması İzmir’deki sanayi kuruluşlarını, sanayi bölgelerini derinden etkiledi. Pek çok fabrika teşvik yönüyle daha iyi olan Manisa’ya taşınırken, bu politika İzmir’de işsizliğin artmasının da temel nedeni oldu. Manisa’yı teşvikte en iyi noktaya alan hükümetin İzmir’e şaşı baktığı bu şekilde bir kez daha ortaya çıktı” dedi.
 
EN BÜYÜK SORUN KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ
İzmir’de 1999’dan itibaren siyaset yapan ve dördüncü kez adaylık tecrübesi yaşayan Tanrıkulu, kente ilişkin en önemli tespitinin Ankara ile yerel idare arasındaki koordinasyon eksikliği olduğunu söyledi. Tanrıkulu bu tespitini şu sözlerle dile getirdi: “Son 10 yılda merkezi hükümetle yerel yönetim arasında koordinasyon yok. İzmir’de yaşayan vatandaşlar bunların sıkıntısı ve baskısı altında. Kentin geri kalmasının en önemli nedenlerinden biri bu” dedi.
 
GÜNAY’A SERT ELEŞTİRİ: UTANMADAN ADAY OLDU
İzmir’den aday gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı’nın kenti turizm stratejik planında görmediğini, bakanlığın planlamasında İzmir’e yer vermediğini dile getiren Tanrıkulu, “Turizm bakanı olmak Çeşme’ye gidip üç-beş otel sahibiyle balık sofrasında sohbet etmek değildir. Ben turizm bakanlığında müsteşar yardımcılığı yapmış bir siyasetçiyim. İzmir’i turizm stratejik planında görmeyen, tanımayan bakan Günay, utanmadan İzmir’den aday olmayı göze almıştır. Bunun takdirini İzmirliye bırakıyorum” diye konuştu.
 
KASETLİ KOMPLO TEŞKİLATIMIZI KAMÇILADI
Son olarak partisine yönelik kasetli komplolar hakkında konuşan Tanrıkulu, ‘Dün CHP’ye yapılan bugün MHP’ye yapılmaktadır. Ancak vatandaşımız seçim öncesi bu tür kompolara karşı uyanık ve de dikkatlidir. MHP’yi baraj altında bırakmaya ya da zor duruma sokmaya çalışan bu karanlık eller, sandıkta milletimizden gereken yanıtı alacaktır. Partimiz inşallah bu seçimde oy patlaması yaparak iktidara yürüyecektir. Bizler buna inanıyoruz. Seçmenimiz ve halkımız da inanıyor. Kasetli şantajlar gerek parti teşkilatımızı gerekse de seçmenlerimizi daha da hırslandırdı. Bize oy kaybettirmek üzere tertiplenen bu alçakça komplo ters tepecektir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Balkan göçmenlerinin adresi CHP olmalıdır'
CHP İzmir 1.bölge adayı Aydın Özcan balkan göçmenlerinin CHP’de buluşması ...
Müjdeci Buca'da seçim bürosu açtı
Cumhuriyet Güçbirliği, seçime doğru hız kesmeden seçim bürolarının açılışlarını sürdürüyor.
Aksünger: Esnaf borcunu ödeyemiyor
Cumhuriyet Halk Partisi Birinci Bölge milletvekili adayı Erdal Aksünger ...
 
Karl Marx hayranı eski başkan kim?
Eski Merkez Bankası Başkanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz, Marx hayranı çıktı.
Özdemir: Alevileri hiçbir zaman ötekileştirmedik
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Harun Özdemir, parti olarak ...
'İzmir’de hacivat karagöz oyunu oynanıyor'
CHP İzmir 2. Bölge Adayı Aytun Çıray’dan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ...
 
Kalkan Menemen'de Tuncelilerle biraraya geldi
AK Parti İzmir 2. bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, Menemen Tunceliler ...
Umdular: Her 4 gençten 1'i işsiz
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, Gaziemir esnafı ve vatandaşlarla buluştu.
Çam ve Bozoğlu'nun Belenbaşı çıkarması
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Musa Çam ve Turgay Bozoğlu, Buca ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva