HABERLER>POLİTİKA
11 Mayıs 2011 Çarşamba - 10:32

Çam ve Bozoğlu'nun Belenbaşı çıkarması

CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Musa Çam ve Turgay Bozoğlu, Buca ilçesine bağlı Belenbaşı köyünde seçmenlerden destek istedi.

Çam ve Bozoğlu nun Belenbaşı çıkarması

İZMİR - Genel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren CHP’li milletvekili adayları Musa Çam ve Turgay Bozoğlu, Belenbaşı köy kahvesinde çiftçilerin sorunlarını dinledi. 12 Haziran genel seçimlerinin Türkiye için önemini anlatan Musa Çam, çiftçiliğin AKP politikalarıyla bilinçli olarak yok edildiğini söyledi. Bundan 9 yıl öncesine kadar Türkiye topraklarında bütün ürünlerin yetiştirildiğini belirten Musa Çam, şöyle konuştu:
 
“Çiftçimiz son derece iyi durumdaydı. Geçen sene sadece mercimeğe, buğdaya, nohuda, fasulyeye verilen paranın miktarı 10 milyar dolar. Bu topraklarda her şey yetişiyordu. Belenbaşı’na taş eksen taş çıkar ancak tarım sistemli ve bilinçli şekilde yok edildi. İzmir’de Tariş vardı. 12 Eylül’den önce çalışıyordum, işten atıldım. Tariş’te iplikte, pamuk depolamada, üzümde, incirde, pamuk yağı ve zeytinyağında 6 bine yakın insan vardı. Türkiye’de bütün tarım satış kooperatifleri Dünya Bankası talimatıyla yok edildi. Şimdi Tariş’te 300 kişi çalışıyor. Tekel’de 5 bin kişi çalışıyordu, kapatıldı. Sümerbank’ta o kadar insan çalışıyordu, kapatıldı. Neden? Yeni dünya, kürselleşme dediğimiz politikalar sonucunda Türkiye’de tarım satış kooperatifleri, fabrikalar, işletmeler yok pahasına satıldı. Oradan elde edilen gelirle yeni fabrikalar açılmadı. Borçlar ödendi ve birçok arkadaşımız bugün kahve köşelerinde sokakta bırakıldı. Bunun değişmesi gerekiyor. Türkiye her gün 800 bin insanına iş bulmak zorunda. Nüfus 75 milyon, başka şansımız yok. AKP’nin son 9 yıldır uygulamış olduğu sıcak para politikasıyla Türkiye’de yeni istihdam yerleri açılmadı. Ülke borçlanarak, faize faiz ödeyerek bu hale geldi. Bundan kurtulmamız gerekiyor. Yeni iş alanları yaratılmadığı sürece, önümüzdeki süreç bizim açımızdan son derece tehlikelidir.”
 
Hayvancılığın da bitirildiğini, angus denilen bir hayvanı ithal eder duruma geldiğimizi anlatan Çam, “Kendi hayvancılığımızı desteklemediğimiz sürece bir süre sonra tamamen dışa bağımlı olacağız. Patatesin, biberin, domatesin tohumunu İsrail’den hormonlu olarak alıyoruz. Çünkü, çiftçimiz geçim sıkıntısından dolayı İzmir’in gecekondularına gelecek, ekonomik sıkıntı çekecek ve bir süre sonra 2 kilo makarnaya, bir kilo pirince, yarım ton kömüre mahkum edilecek. Sonra diyecekler ki ‘gelin AKP’ye üye olun, tarikatlara gelin ki biz size bunları verelim. Bize oy verin.’ Türkiye sistemli ve bilinçli olarak bu noktaya getirildi. Buna 12 Haziran’da CHP’ye oy vererek son vermenizi istiyoruz” dedi.
 
HORMONLU BÜYÜME
Türkiye’nin sıcak para ve ucuz ithalatla büyüyen bir ülke olduğuna değinen Turgay Bozoğlu ise “Sizin yaratmadığınız bir değeri satın alıyorsunuz. Bugün Türkiye’ye birçok şey Çin’den geliyor. Çin tarımı bile bu ülkeye geldi. Eskiden bu ülke büyürken işsizlik azalırdı, artık böyle olmuyor. Buna biz hormonlu büyüme diyoruz. Sıcak para geldiği sürece bu devam eder. Siz üretmediğiniz sürece bunun sonucu ekonomik iflas olur. Dünyanın 16. büyük ekonomisiyiz ama biz 1980’de de öyleydik. Türkiye’de gelir dağılımı çok bozuk. Her yüz kişiden 12’si işsiz. Bugün doğan her çocuk 5 bin dolar borçla doğuyor. Bu bir tabloyu değiştirmemiz lazım” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZMİRLİLİYİZ 11 Mayıs 2011 Çarşamba 21:59

Tarımı,çiftçiyi bitirdiler.Türkiye tarihinde ilk kez ithal tohum,ithal hayvan getiren bir ülke haline geldi, çiftçi mazot parasını ödeyemiyor.Bu Türk Çiftçisinin kaderi olamaz.Chp'ye hep destek,tamdestek...

Yorumu oyla      16      6  
Korhan 11 Mayıs 2011 Çarşamba 18:10

Ziraat odalarında görevli ziraat mühendislerinin ve teknikerlerin köylülerle çalışmasını sağlayan bir CHP iktidarı tarım politikalarında başarılı olacaktır. Teknik eleman masa başından kalkıp tarlalarda, bağ ve bahçelerde çalışmalılar. Herkes işini yapmalı..

Yorumu oyla      17      6  
Ayşe Hatun 11 Mayıs 2011 Çarşamba 18:05

Çiftçilere verilecek destekle pazardan daha ucuz sebze ve meyve yiyebileceğiz..CHP yi destekliyoruz.

Yorumu oyla      16      6  
Tarkan 11 Mayıs 2011 Çarşamba 18:04

İşte CHP..Köylülerle elele

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“İdeolojiye değil hizmete oy verin”
AK Parti İzmir 1. Bölge adayı Rifat Sait, AK Parti’nin toplumun tüm kesimlerini ...
Şimşek: Tayyip'i oynayacağım
Eski CHP İstanbul İl Başkanı ve Haziran ayındaki seçimlerde partisi tarafından ...
SP adayları Karşıyaka'daydı
Saadet Partisi 2. Bölge Milletvekili Adayları tam kadro olarak Karşıyaka ...
 
Erdoğan'dan iki günde üç Ege mitingi
Başbakan Erdoğan, yarın Balıkesir, cuma günü ise Manisa ve Denizli'deki ...
İşbilen: Durmak yok hizmete devam
AK Parti İzmir 1.bölge adayı İlhan İşbilen, İzmir’de yaşanan sorunları ...
Türmen'den şoför esnafına ziyaret
CHP İzmir 1. bölge milletvekili adayı Rıza Türmen seçim çalışmaları kapsamında ...
 
Aşlık'tan miting gibi açılış
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ali Aşlık’ın Üçyol seçim irtibat ...
Kamalak: Ne olursan ol gel
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Hangi partiye mensup olursanız ...
Kılıçdaroğlu Kocaoğlu’na destek için geldi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir operasyonu sonrası Başkan ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva