HABERLER>GÜNCEL
13 Ağustos 2024 Salı - 09:53

Tabela, aileyi harekete geçirdi: Müzeyyen davası!

‘Cumhuriyet’in Divası’ olarak bilinen Türk Sanat Müziği sanatçısı Müzeyyen Senar’ın mirasçıları, İzmir-Torbalı'da bulunan ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletmeyi açarak ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı iddiasıyla, işletme sahibi Anıl Hoşken’den 150 bin 500 liralık tazminat talep etti.

Tabela, aileyi harekete geçirdi: Müzeyyen davası!

Türk Sanat Müziği’nin en önemli assolistlerinden Müzeyyen Senar, 9 yıl önce 8 Şubat 2015’te hayatını kaybetti. Yaşamı boyunca 500 kadar plak ve müzik albümü yapan Müzeyyen Senar’ın vefatının ardından eşi ve çocukları mirasçı olarak kaldı.

İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletme, iç ve dış duvarlarını Müzeyyen Senar’ın fotoğrafları ve çeşitli görselleriyle donattı. ‘Müzeyyen Senar’ı marka haline getiren işletmede, rakılar da özel olarak üretilen ‘Müzeyyen Plus’ isimli bardaklarla servis edildi. Müzeyyen Senar’ın ailesi, ‘Müzeyyen Plus’ isimli işletmede ünlü sanatçıya ait görselleri ve şarkıları izinsiz kullandığı iddiasıyla işletme sahibi Anıl Hoşken’e 150 bin 500 liralık tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde, işletme sahibi Anıl Hoşken’in, popülaritesinden faydalanmak suretiyle işletmesinde Müzeyyen Senar konsepti oluşturarak bir ticari politika güttüğü anlatıldı.

‘ÜRÜNLER KALDIRILSIN ŞARKILARI DİNLETİLMESİN’
İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesinde özetle şunlara yer verildi: “Anıl Hoşken, Müzeyyen Senar’ın ismini, cismi ile özdeşleştirerek insan zekâsına algı yaratmak suretiyle ‘Müzeyyen Senar’ı marka haline getirmiştir. Müzeyyen Senar’ı Müzeyyen Senar yapan onun sanatçı olması Cumhuriyet’in Divası, Atatürk’ün kızı olması, yani popülaritesidir. Anıl Hoşken, ‘Müzeyyen Senar’ ismi ve konsepti kullanarak, ticari kâr elde etmiştir. İzmir Torbalı’da en bilinen işletmelerden olan ‘Müzeyyen Plus’ın, sosyal medyada yapılan yorumlardan da anlaşılacağı üzere müşterilerin uğrak mekânlarından birisi olduğu görülecektir. Davaya konu mekânın sosyal medya hesaplarında da Müzeyyen Senar’a ait görseller kullandığı anlaşılmaktadır. Bu durum, işletmenin başından beri Müzeyyen Senar konseptiyle kurgulandığının göstergesidir. Müzeyyen Senar’ın fikri mülkiyet ve kişilik haklarına yönelen ihlal halen devam etmektedir. Yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi açısından bu haksız tecavüzün ortadan kaldırılmasını ve durdurulmasını istiyoruz. ‘Müzeyyen Plus’ adlı işletmede ‘Müzeyyen’ ismini verdikleri tabelanın kaldırılmasını talep ediyoruz. İşletme içerisinde ‘Müzeyyen Senar’ konsepti içeren her bir ürünün kaldırılmasının, çoğaltılmasının ve yayılmasının önlenmesini istiyoruz. İşletme içerisindeki Müzeyyen Senar’a ait şarkıların dinletilmesinin ve sosyal medyada paylaşılmasının önlenmesi için tedbir kararı verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca 500 lira maddi, 150 bin lira da manevi olmak üzere toplam 150 bin 500 liralık tazminatın 2018’den itibaren işleyecek yasal faiziyle birlikte işletme sahibi Anıl Hoşken’den tahsilini istiyoruz.” (Hürriyet)

 
Çiğli'de sorunlara hızlı müdahale!
 
İsmi yanlış yazıldı, 10 yıldır kayıp: Katil İzmir'de iddiası!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Misafir 13 Ağustos 2024 Salı 12:27

Kadın anılsa suç, anılmasa vefasızlık. Sevenleri ve dinleyenleri için güzel bir konsept yaratılmış. Mirasçılar niye bu kadar üstüne gitmişler bu olayın. İşletmeyi ticari kâr sağlamak ile suçluyorlar ama talep ettikleri rakamları görünce biraz ironik oluyor. Acaba hangi taraf ticari kâr sağlamak istiyor. Eğer olur da davayı kazanırlar ise umarım elde ettikleri geliri konservatuarda türk sanat müziği okuyan öğrencilere burs vererek değerlendirirler. Aksi taktirder kâr sağlamaya girer.

Yorumu oyla      3      1  
halk 13 Ağustos 2024 Salı 10:29

150 bin ne ki alkollu nekan için. 1 gecede çıkar parası.

Yorumu oyla      3      1  
13 Ağustos 2024 Salı 10:15

Daha iyi bir reklam yapılamazdı.

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Direksiyon başında silahlı saldırıya uğradı
İstanbul'un Esenyurt ilçesinde seyir halindeki otomobilin sürücüsü, tartıştığı ...
Organize suç örgütüne 'Kuyu' baskını: 15 gözaltı!
Elazığ’da düzenlenen “Kuyu-16” operasyonunda elebaşılığını Ahmet Gülbasan’ın ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni ‘çare’ şart!
Mehmet KARABEL yazdı... Yeni ‘çare’ şart!
 
Eskişehir'de 'Neo-Nazi' şoku: 5 yaralı!
Eskişehir’de başında Nazi miğferi, üzerinde gamalı haç bulunan, hücum ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Bekçiler nereye kayboldu?
Ender ALDANMAZ yazdı... Bekçiler nereye kayboldu?
Can salında can pazarı!
Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
 
Yerlikaya: Biri ölü 3 terörist ele geçirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hakkari'nin Kavaklı ilçesi kırsalında jandarma ...
Türkiye'den Yunanistan'a 'yangın' yardımı
Türkiye, Atina’yı etkisi altına alan yangınlarla mücadele eden Yunanistan'a ...
İki işçi can vermişti: Firari müteahhit gözaltında!
İstanbul Tuzla'da 2 işçinin göçük altında kalarak hayatını kaybettiği ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Turist ve inşaat istemeyen Egeli Belediye Başkanı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Ödüllü yönetmen sadece tarihin değil sanatın da doğru tarafında
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP değişirken Türkiye’yi nasıl değiştirecek?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Umutsuzluğun doruklarında yaşam meselesi
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Beyhude yakınmalar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Böyle yayın yasağı olmaz!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yunan’a kahveli mesaj!
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk, esir yunan komutanına ne dedi?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kadı ola davacı…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva