HABERLER>POLİTİKA
30 Nisan 2011 Cumartesi - 12:13

Susam'dan Kemalpaşa çıkarması

CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, Kemalpaşa’da sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Susam dan Kemalpaşa çıkarması

İZMİR - Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın da bulunduğu toplantıya aralarında ziraat odası, esnaf odaları, kooperatifler, ÇÖYDER, ADD, Aktif Çalışanlar Derneği gibi sivil toplum örgütleri, hemşeri dernekleri ve çok sayıda muhtarın bulunduğu 130 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
 
Partisinin iktidar olmaya ve Türkiye’yi büyütmeye hazır olduğunu söyleyen Susam, “AKP’nin politikaları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapıyor. CHP iktidarında başta tarım kesimi olmak üzere çalışan, üreten, istihdam yaratan herkese destek vereceğiz. Aile sigortası ve emeklilerin refahtan pay alması gibi sosyal politikalarımızla refahı tüm toplumla paylaşacağız” dedi.
 
Aile sigortasını anlattı
Toplantının ardından Erzurumlular Derneği’ni ziyaret eden Susam, soru üzerine Aile Sigortasını anlattı. CHP iktidarında kimsenin yatağa aç girmeyeceğini söyleyen Susam, “Aile Sigortası sayesinde her eve ayda en az 600 lira gelir girecek. Devlet, ihtiyacı olan aileleri tespit edecek, her aile için evin annesinin adına hesap açılacak ve bu hesaba para yatırılacak. Kimin yoksul olduğunu komşusu bile bilmeyecek, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Ayrıca makarna ya da kömür değil de para yardımı yapıldığı için her ev ihtiyacına göre harcayacak. Bu destek ihtiyacı olanların insanca bir hayat sürmesini sağlayacağı gibi, bu kişilerin alışveriş yapmasıyla çevredeki esnaf, esnafa üretim yapan KOBİ, ona hammadde sağlayan firmalara da katkı koyacak” diye konuştu.
 


Emekli de rahat nefes alacak
Buradan Kütahyalılar Derneği’ni ziyaret eden Susam, dernek bünyesinde verilen kurslarda üretilen çinileri inceledi. Daha sonra Artvinliler ve Narmanlılar Derneklerine de uğrayan CHP’li vekil, buralarda emeklilerin CHP iktidarında rahat bir nefes alacağını söyledi. Öncelikle emeklilerin insanca yaşamalarını sağlayacak düzeyde bir gelir elde edeceklerini söyleyen Susam, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
”Yıllarca çalışıp, çabalayarak sonunda emekli olanlar rahat bir hayat yaşayamıyorlar. Aldıkları son derece düşük maaşları, evin işsiz oğlu, kızı ya da geliniyle paylaşmak zorunda kalıyorlar. Pek çok emekli bir çay içecek parası olmadığında kahveye dahi gitmiyor, cami avlularında ya da parklarda zaman geçiriyor.
 
CHP iktidarında emekli maaşları arasındaki uçurumu ortadan kaldırmak için en kısa zamanda intibak yasası çıkartacağız. Bütün emeklilerimizin maaşlarının açlık sınırının üzerine çıkartacağız.
 
Emekliler şu an ikinci sınıf vatandaş konumunda. Toplumun tüm kesimleri milli gelir artışından pay alırken emekliler alamıyor. Bu adaletsizlik ortadan kalkacak, gelir artışı emeklinin de maaşına yansıyacak. Ayrıca emeklilerimizin bakmakla yükümlü olduğu evlenmemiş kız çocukları, eskiden olduğu gibi, ölünceye kadar anne ve babasının sosyal güvencesi altında olacaktır.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘One minute demeyin’
Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde taksicilerle bir araya geldi. ...
Aşlık: Ayrım yapmadan herkesi kucaklıyoruz
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayları Ali Aşlık, Tülin Bozkurt ...
Çıray'dan 'aile sigortası' mesaisi
Seçim çalışmaları kapsamında seçim bölgesi dahilinde olan Cumhuriyet Halk ...
 
MHP adayı Şahin'in acı günü
MHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Selahattin Şahin’in annesi Hanife ...
'Roman açılımıyla umut doluyoz'
AK Parti’nin roman açılımının temsilcilerinden İzmir 1. Bölge milletvekili ...
Özcan Torbalı'da 1.5 lira mazot sözü verdi
CHP 1. Bölge adayı Özcan Torbalı’da vatandaşlara daha fazla özgürlük vaad ...
 
Bugün seçim olsa…
GENAR'ın 12 Haziran seçimi ile ilgili olarak 13-27 Nisan arasında 60 ilde ...
Kılıçdaroğlu 'O' savcıya seslendi
Tekirdağ'da halka seslenen Kılıçdaroğlu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'na ...
Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu Aygün ile vurdu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Liderini 'abdest' dersiyle vurdu ve ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva