HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2014 Pazartesi - 13:12

Spor adamlarından Tartan'a teşekkür ve destek

İzmir’de bulunan spor dernekleri, amatör spor kulüpleri yöneticileri, İzmir’in unutulmaz sporcuları, Milli sporcular, Milli hakemler, engelli sporcular, antrenörler, veteranlar, spor yazarları ve minik sporcuların aileleri, Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak Adayı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etmek amacıyla bir araya geldi.

Spor adamlarından Tartan a teşekkür ve destek

İZMİR - Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültürve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Türkiye Futbol Adamları Derneği İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala, gazeteci yazar Okan Yüksel, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hünler, İzmir Masterler Atletizm Kulübü Başkanı Yavuz Tunç, Türkiye Atletizm Federasyonu üyesi Aycan Kurtcan, spor kulüpleri ve dernekleri yöneticileri katılırken sunumu İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu üstlendi.
 
İzmir’de bulunan 145 dernek ve 3 vakıf adına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a onur belgesi ve plaket takdim edilen vefa gecesinde gazeteci yazar Okan Yüksel, “Sporda amaç insandır. İnsanlık tarihinde insandan büyük bir amaç yoktur.  İnsan olmanın temel öğeleri arasında kültür, sanat ve spor gelir. İzmir’de kültür, sanat ve spor alanlarında uygarlığa ulaşma yolunda büyük atılım, yatırım ve etkinlikler gerçekleştiren Hakan Tartan’a bütün kuruluşlarımız adına Onur Belgesi sunuyoruz” sözleriyle Başkan Tartan’ı sahneye davet etti.
 
OTURDUĞUN YERDEN SİYASET YAPARAK GELİŞİM OLMAZ
Konak  Belediye Başkanı ve DSP Konak Adayı Dr. Hakan Tartan, spor ekonomisine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:
“Her kışın sonu bahardır biz hep bahara yolculuk yapan insanlarız. Birileri karanlığa koşar, biz hep güneşe koşuyoruz. Toplumun geleceği de karanlığı değil güneşi arayanlardadır. Bir kent gelişecekse spor ve spor ekonomisi olmadan bu anlamda bir şey yapılamaz. Bugüne kadar maalesef spor ekonomisinin kimse farkına varamadı. Beş yılda bir hatırlanan bir şarkı, bir yemek, iki gösteri; ama onun dışında İzmir’de yaşanan hep hüsran. Ben devlet adamı kimliği içinde biraz rica ile bazı kulüplerin birkaç maçını İzmir’de oynatmayı başardım; Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe gibi… Her bir maçın bir günde gelen geliri 10-18 milyon TL arasında. Bunu bütün bir yıla yaydığınızda gelebilecek geliri düşünün. Ve Avrupa Veteran Şampiyonasını İzmir’e getirirken de kent ekonomisini düşündük.  Evaa Başkanı Kuırt Kaschke’nin beni ziyaretinde dediği gelen insan sayısının 15 bine kadar çıkabileceği. 10 günde İzmir’in kasasına girecek para100 milyon Euro’nun üzerinde. Taksici, lokantacı, esnaf, herkes kazanacak. Ekonomi oturduğunuz yerden siyaset yaparak değil, böyle gelişir. Siz yerel seçimlerde kentinizi yönetecek insan seçiyorsunuz. Gençlerin üzerinden, ölümlerin üzerinden siyaset yapanların oyununa gelmeyelim. Kente hizmeti kim düzgün yapıyorsa onun arkasında olun. Kente gelir getirecek, herkesi bir araya toplayacak hizmete ihtiyacımız var.  Bu kent böyle gelişir. Yoksa lafla, palavrayla, gerginlikle, atışmayla, çatışmayla hangi kent bir araya gelmiş, hangi kent gelişmiş. Bir parça sağduyu gerekiyor. Onun için Spor Müzesi kurma projemizi ortaya koyduk. Spor insanlarını bir araya getirirsek deneyimlerinden de yararlanırız, onların yarattığı sinerjiyle bu kentin spor ekonomisini geliştiririz ve İzmir’de kalmak istemeyen; iş, kültür, sanat, spor yaşamını başka kentlerde arayan çocuklarımızı İzmir’den kaçırmadan, gelişen bir kent yaratırız. Burada spor ekonomisi de kentsel dönüşüm de olacak ki burada yetişen çocuklarımız burada iş bulacak, burada yaşayacak.”
 
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 18 Mart 2014 Salı 09:43

hakan başkan gençlere sahip çıkan başkan inşallah yeniden seçilir

Yorumu oyla      13      6  
kemal 18 Mart 2014 Salı 00:29

spora en fazla yatırım yapan başkan hakan başkan bizi bırakma

Yorumu oyla      13      6  
husnu oral 17 Mart 2014 Pazartesi 21:32

Konak ilçemizde Hakan başkan bizim cumhuriyet garanntimmizdir. Çocuklarımıza Atatürk Devrim ilkeleri doğrultusunda Cumhuriyyet değerlerine sahip çıkarak spor ogretecegiz.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnce’den seçim çalışmalarına müzik arası
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, seçim çalışmalarına ara vererek, ...
Çiğli şantiyesi açıldı: Solak-Arslan el ele
Çiğli Belediyesi şantiye tesisleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz ...
Bornovalılar'a bir kolaylık da tapuda
Bornova Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında tapu ...
 
Gezi ruhu Narlıdere’de ölümsüzleşti
Narlıdere Belediyesi ‘Gezi olayları’ sırasında hayatını kaybedenler anısına ...
Urla Kadın Üretici Pazarı 2.yaşında!
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile açılan ...
Sındır’dan emekli personele plaketli teşekkür
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geçtiğimiz 5 yıllık ...
 
Karşıyaka’da ‘100.yıl’ coşkusu: Baykal’dan Durak’a büyük övgü
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan KSK 100. Yıl Meydanı CHP eski ...
Çarşı esnafından Sındır’a plaketli teşekkür
Bornova esnafı, kısa bir süre önce tamamlanan Tarihi Büyük Çarşı Sokak ...
Kocaoğlu’ndan Selçuk’ta bir açılış bir de büyük müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi ortak hizmet projesi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva