HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2014 Pazartesi - 11:11

Çiğli şantiyesi açıldı: Solak-Arslan el ele

Çiğli Belediyesi şantiye tesisleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı görkemli törenle açıldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, 5 yılda önemli işler başardıklarını belirterek, “Bu bir bayrak yarışıdır, Çiğli’ye hizmet aksamadan devam edecektir” dedi.

Çiğli şantiyesi açıldı: Solak-Arslan el ele

İZMİR - Belediye hizmetlerinin daha verimli ve kaliteli hale getirilmesi amacıyla yapılan İzmir’in en modern ve donanımlı şantiye tesislerinin açılışına Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP il yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Çiğli Belediyesi Başkan adayı Hasan Arslan, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Şantiye tesislerinin açılışında mahalli sanatçılar Müslüm Eren ve Şükran Çelik sahne alarak şantiye bahçesini dolduran kalabalığa konser verdi.



SAHNEDE SOLAK – ARSLAN EL ELE
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak konuşmasında, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Solak, “Bayrağı büyük bir huzurla, gururla teslim edeceğim. Arkadaşlarım yarım kalan hizmetleri tamamlayacaklardır. Başkan adayımıza inanıyorum, güveniyorum ve kefil oluyorum. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlara ve partime de en ufak bir küskünlük, kırgınlık yok. Bunu samimiyetle söylüyorum” dedi. Daha sonra Başkan Metin Solak, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’ı sahneye davet etti ve birlikte Çiğlileri selamladılar. Kısa bir konuşma yapan Hasan Arslan, “Ben Metin Başkanım da dahil tüm emeği geçen belediye başkanlara teşekkür ediyorum. Metin Başkanım rahat olsun, onun başlattığı projeleri bitirmek bizim görevimiz. Bundan sonra da Aziz Başkanımın da destekleriyle, ortak projeleri Çiğli’ye yatırım olarak getireceğiz. Burayı Kuzey’in incisi ve yıldızı yapacağız” diye konuştu.
 


BAŞKAN KOCAOĞLU ALKIŞLARLA KARŞILANDI
Şantiye tesislerine vatandaşın yoğun tezahüratları ve alkışlarıyla gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Metin Solak’a yaptığı hizmetler ve aday gösterildikten sonraki duruşundan dolayı teşekkür etti. Başkan Metin Solak’ın örnek davranış sergilediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Metin Başkan, çeşitli partilere gidip aday olanlara karşı yanımızda, Çiğli adayının yanında. Çiğlilerin yanında dimdik durduğu için sonsuz teşekkür ediyorum. CHP terbiyesi ve geleneği budur” dedi.
 


Harmandalı’ya bir cemevi kazandıracaklarının müjdesini veren Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu “Çiğli’yi biliyoruz, Çiğliler de bizi biliyor. Ulaşım konusunda önemli çalışmalarımız oldu. Trafik tıkanıyordu. Bu halloldu. Sadece Anadolu Caddesi’ne yaptığımız geçitler, Çiğli’nin Kuzey’e doğru yolunu rahatlattı. Arıtma çamurunun kokusu geliyordu. Ama Çamur Çürütme Kurutma Tesisi’nden sonra artık çamurun kokusu gelmeyecek. Onlar tarım toprağı olarak, çimento fabrikalarında yakıt olarak, park bahçe malzemesi olarak kullanılacak. İkinci büyük probleminiz kaldı. Bu da çöplüğün kalkmasıdır. Çöplüğün kalkması için elimde projeyle 6 senedir uğraşıyorum. Seçmediğim yer, gitmediğim kapı kalmadı. Her bir yer için 18 kurumdan görüş alıyoruz. Sonra ÇED ihalesine çıkıyoruz. Belli bir süreç başlıyor. Şu anda 18 kurumdan görüş alındı ve ÇED ihalesine çıkıldı. ÇED raporu elime gelir gelmez ben de ihaleye çıkacağım. İnşallah ihalede bir problem çıkmaz bu işten ben de yapamadığım, içimde uhde olan evsel atıkların bertarafı konusundan kurtulurum.”

ŞANTİYE TESİSİNİN ÖZELLİKLERİ
Uğur Mumcu Mahallesi’nde 4,5 milyon liralık maliyetiyle yapımı tamamlanan yeni belediye şantiye tesislerinde araç parkuru, kent mobilyalarının üretiminin yapılacağı atölyeler ile araç bakım ve tamir atölyeleri bulunuyor. Ayrıca fen işleri, park bahçeler, temizlik işleri gibi teknik müdürlükler de 16 bin 500 metrekarelik alanda projelendirilen yeni tesislere taşınacak. Ataşehir Mahallesi’nde hizmet veren mevcut 2 bin 700 metrekarelik belediye şantiyesi kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle, Uğur Mumcu Mahallesi’nde içinde idari binaların yanı sıra yemekhanesi, soyunma odaları, fitnes ve toplantı salonu ile duşları bulunan yeni şantiye tesisi projelendirildi. Şantiye alanında ayrıca araç bakım üniteleri, konteyner, bank gibi malzemelerin üretim atölyeleri de bulunuyor
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornovalılar'a bir kolaylık da tapuda
Bornova Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü arasında tapu ...
Gezi ruhu Narlıdere’de ölümsüzleşti
Narlıdere Belediyesi ‘Gezi olayları’ sırasında hayatını kaybedenler anısına ...
Urla Kadın Üretici Pazarı 2.yaşında!
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile açılan ...
 
Sındır’dan emekli personele plaketli teşekkür
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geçtiğimiz 5 yıllık ...
Karşıyaka’da ‘100.yıl’ coşkusu: Baykal’dan Durak’a büyük övgü
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan KSK 100. Yıl Meydanı CHP eski ...
Çarşı esnafından Sındır’a plaketli teşekkür
Bornova esnafı, kısa bir süre önce tamamlanan Tarihi Büyük Çarşı Sokak ...
 
Kocaoğlu’ndan Selçuk’ta bir açılış bir de büyük müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi ortak hizmet projesi ...
On binlerce İzmirlinin tapusunu vuran krize torba formülü!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Gaziemir Sarnıç'ta yaşanan 2B ...
Batur'dan sağlık çalışanlarına kutlama
Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur, belediye Meclis üyesi adayları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva