HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2014 Pazar - 19:55

Gezi ruhu Narlıdere’de ölümsüzleşti

Narlıdere Belediyesi ‘Gezi olayları’ sırasında hayatını kaybedenler anısına yaptırdığı heykelin açılışını gerçekleştirdi.

Gezi ruhu Narlıdere’de ölümsüzleşti

Narlıdere Demokrasi meydanında gerçekleştirilen açılışa Narlıdereliler yoğun ilgi gösterdi. Narlıdere Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı, gezi olaylarında hayatını kaybeden gençlerimizin anıtlaştırıldığı büyük bir açılış törenine ev sahipliği yaptı.

Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, CHP İzmir il başkan yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe başkanı Cafer Esen, partililer, Narlıdere Belediye meclis üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı.


 
CENAZESİNE BİLE SAHİP ÇIKMADILAR
Gezi heykeli açılış töreninde ilk konuşmayı gerçekleştiren CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen gezi olayları sırasında hayatını kaybedenlerin boş yere ölmediğini ve onlara sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Esen “Abdullah Cömert, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz ve evine ekmek almak için sokağa çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeği ile komaya giren Berkin Elvan. Aramızda 16 kiloya düşerek ayrılan minik Berkinin cenazesine bile sahip çıkmadılar. Ailesine bir sabır ve başsağlığı dilemeyi bile çok gördüler. Yürü bre Hızır paşa, senin de çarkın kırılır, güvendiğin padişahın oda bir gün devrilir” dedi.
 
Berkinin yaşatılmamış gençliğinin hesabını sandıkta soracağız
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’ye gezi parkından yayılan ve etkisi altına alan demokrasi arayışının Narlıdere’de olan yansımasının bu heykel olduğunu söyleyerek Türkiye’nin olanları unutmayacağını söyledi.



Batur, “Gezi olayları, artık Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının bir işaretidir. 17 Aralık süreci ile birlikte Türkiye’nin geldiği nokta içler acısıdır. Hükümetin Başbakanı yakın çevresi ile birlikte neler yaptığını maalesef okuyor ve görüyoruz. Tapelerde meğer Türkiye nasıl bir derya denizmiş yiye yiye bitirememişler onu görüyoruz. 15 gün sonra yapılacak olan yerel seçimler artık sadece bir yerel seçim değil. Sadece bir belediye başkanı ve meclis üyelerini seçmekten çok, Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir yol ayrımı haline geldi. İktidar değişikliği için artık harekete geçme zamanıdır. Narlıdere’nin devrimci, yurtsever ve cumhuriyetçi halkı tek bir adreste büyük çınarın gövdesinde Cumhuriyet Halk Partisinin gövdesinde birleşmelidir. Hükümet Narlıdere’de öyle bir hale geldi ki mitingleri için Narlıdere’den sadece iki otobüs adam bulabildi. Bugün burada toplanmamızın asıl nedeni olan gezi heykeli açılış için bir araya geldik. Narlıdere birlik beraberliğin ve demokrasinin örnek bir şekilde yaşandığı bir ilçemiz. İki binli yılları hatırlayın. O yıllarda yine hiç kimse cesaret edemezken, direnişin ve mücadelenin simgesi Pir Sultan Abdal heykelini de Narlıdere’mizin en güzel yerine diktik. Bazen yaşadığımız birçok şeyi acılarımız unutuyoruz. Ama gezi direnişinde kaybettiğimiz canlarımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Daha gençliğini ve çocukluğunu yaşayamayan Berkin Elvan kardeşimizi unutmayacağız. Berkin birçok şeyi değiştirdi. Gezi olaylarına gözlerini kapayan medya küçük berkinin cenazesine katılan milyonlarca gezi ruhu ile dolu kalabalıkları canlı yayınlarla vermek zorunda kaldı. Analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz ve vicdan sahibi tüm halkımızdan tek bir isteğimiz var. Oda Berkinin yaşatılmamış gençliğinin hesabını sandıkta sormak. Birileri 15 yıl yaşar sonsuz olur, birileri 60 yıl yaşar soysuz olur. Narlıdere’nin aydınlık ve güzel insanları… Gezi heykelimiz kim ne derse desin bu meydana çok yakıştı. Asıl adı denizlerin dalgası olan bu heykel, ezilen halkların bir gün bu heykelde anlatıldığı gibi dirileceğinin simgesidir” dedi.



Bu ölümden üzüntü duymayanın vicdanı yoktur
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu Narlıdere Gezi heykeli açılış töreninde yaptığı konuşmada; artık hiç birimizin evine dönüp dönemeyeceğinin bilemediği bir dönemi yaşıyoruz dedi. Moroğlu, “Berkin Elvanın nasıl öldürüldüğünü dünya âlem biliyor ve dünya âlemde Berkin Elvan için ayağa kalktı. Bütün diktatörler gibi bu ayağa kalkıştan korkan bir diktatör Antep’ten seslendi. Hem de bir anayı belediye başkan adayı gösterdiğin kentten seslendi. ‘Nerden bilelim ekmek almaya gittiğini’ dedi. ‘Mezarına o bilyaları koymakla ne mesajı veriyorsun’ dedi. Benim burada ağzıma bile almaya utandığım sözler ile Berkin Elvanın mezarını tekmeledi. Peki, kimleri yalanlamış oldu. Gazetelerden okumuşsunuzdur. Bülent Arınç, Mehmet Şimşek, İsmet Yılmaz, çeliği, çülüğü hepsi. Milyonlar ve Dünya Berkin Elvanı katleden diktatöre karşı ayağa kalktığı için ‘Bu ölümden üzüntü duymayanın vicdanı yoktur’ diyen kendi bakanlarını yalanladı. 30 Martta haramilerin saltanatını yıkmak için yola çıktık bu uğurda her şeyimizi feda etmeye hazırız” dedi.
 


Ranta değil devrim şehitlerine
Gezi heykeli açılışında bir konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam; böyle bir meydanda gezi heykeli anıtını gerçekleştirilmesini sağlayan Belediye başkanımızı ve meclis üyelerini kutluyorum dedi. Susam “Narlıdere’nin demokrasi meydanında iki tane anıt var. Peki, bu anıtı diktiğimiz bu meydandaki anılarını yaşatmak istediğimiz gençler hangi olayda öldüler. Taksim meydanına, gezi alanına yayalaştırma projesi ve o proje ile birlikte rant merkezleri yaratmak isteyen iktidar ve onun uzantısı yerel yönetime karşı halk formu dediğimiz, taksim formu dediğimiz halkın öz gücünün direnişin sonucunda ülke genelinde yapılan eylemlerde aramızdan ayrılan canlarımız için bu meydandayız. Bir iktidar var onların yerel yönetimi var İstanbul’da, bir meydanı ranta dönüştürmeye çalışıyor, bir iktidar var Narlıdere’de, bir belediye başkanı var, bir meclis var, bu meydanı ranta değil devrim şehitleri genç kardeşlerimize anıt yapmaya çalışıyor. İki farklı yerel yönetim anlayışı” dedi.
 
Konuşmaların ardından konuklar ile birlikte gez heykelinin örtüsünü açan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur açılışa katılan vatandaşlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla Kadın Üretici Pazarı 2.yaşında!
Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile açılan ...
Sındır’dan emekli personele plaketli teşekkür
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geçtiğimiz 5 yıllık ...
Karşıyaka’da ‘100.yıl’ coşkusu: Baykal’dan Durak’a büyük övgü
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan KSK 100. Yıl Meydanı CHP eski ...
 
Çarşı esnafından Sındır’a plaketli teşekkür
Bornova esnafı, kısa bir süre önce tamamlanan Tarihi Büyük Çarşı Sokak ...
Kocaoğlu’ndan Selçuk’ta bir açılış bir de büyük müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi ortak hizmet projesi ...
On binlerce İzmirlinin tapusunu vuran krize torba formülü!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Gaziemir Sarnıç'ta yaşanan 2B ...
 
Batur'dan sağlık çalışanlarına kutlama
Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur, belediye Meclis üyesi adayları ...
Bornova’da deve güreşi heyecanı
Bornova Belediyesi, 16 Mart Pazar 2014 saat: 11.00'de Pınarbaşı’nda deve ...
Hersekzade Ahmet Paşa Hamamı Restorasyonu başlıyor
Yavuz Sultan Selim’in sadrazamı Hersekzade Ahmet Paşa tarafından XV. yüzyılın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar unutulsa da yaralar kapanmıyor!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Namağlup Göztepe!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva