HABERLER>YEREL MEDYA
16 Mart 2011 Çarşamba - 00:00

Söz Meclisten İçeri’’den ’‘bomba liste’’

Ege TV’’nin Salı günlerine damgasını vuran Söz Meclisten İçeri, bu hafta içeriği ile yine dün akşam haftaya damgasını vurdu.’

Söz Meclisten İçeri’’den ’‘bomba liste’’


Ege TV’’nin Salı günlerine damgasını vuran Söz Meclisten İçeri, bu hafta içeriği ile yine dün akşam haftaya damgasını vurdu.’

İZMİR - Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın hazırladığı programda öncelikli gündem maddesi, yaklaşan seçimler ve CHP ile AKP’’de yaşanan aday adayı yoğunluğu üzerindeydi.

Gazeteci Nedim Atilla’’nın Genel Merkez ve İzmir’’deki kaynaklarına dayandırarak açıkladığı CHP listesi ortalığı karıştırdı. Kulisleri dalgalandıran listede mevcut vekillerden A. Rezzak Erten, Kemal Anadol, Bülent Baratalı, Güldal Mumcu, Canan Arıtman yoktu.
Güldal Mumcu’’nun da İzmir’’den aday olmayacağını başka illerde şansı olabileceğini söyleyen Atila, mevcut vekillerden Ahmet Ersin ve Mehmet Ali Susam’’ın yerinin garanti olduğunu söyledi. Oğuz Oyan’’ın da listenin alt sıralarından değerlendirilebileceğini savunan Atilla’’ya göre Selçuk Ayhan ve Harun Öztürk’’ün de yeri garantiydi. Öztürk'ün Kılıçdaroğlu’’nun genel müdürlüğü döneminde SSK bürokratı olduğu için iyi ilişkileri sayesinde listenin önemli bir noktasından şans bulabileceğini savunan Gazeteci Atilla, Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’’in banko adaylardan biri olduğunu, Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’’nun da 8-9. sıralardan değerlendirilebileceğini kaydetti. Atilla,
Balçova Eski İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu'nun iyi bir sıradan aday gösterilebileceğini söylerken, Karşıkaya İlçe Eski Başkanı Ertam Özen'in de şanslı isimlerden biri olduğunu savundu. Ahmet Ersin’’in ’‘alevi kontenjanından’’ kendisine yer bulma ihtimalinin olduğunu ayrı kontenjandan Erdal Aksünger’’in de ikinci bölgenin iyi bir sırasına yazılabileceğini kaydeden Atilla, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’’nun danışmanları PM Üyesi Hülya Güven ve Güler Tunçoku’’nun da Ankara’’nın gözdesi olduklarını savundu. Gazeteci/Yazar A. Nedim Atilla’’nın sürpriz listesinde İl Başkanı Tacettin Bayır’’ın eniştesi ve eski ortağı, DSP Karabağlar Eski İlçe Başkanı Hilmi Değirmenci de vardı. Atilla, Değirmenci’’nin de şans tanınan adaylar arasında olduğunu kaydetti.
 
DÖRT İTHAL ADAY
Gazeteci Atilla, son İzmir programında ’‘İzmir’’e ithal aday göndermeyeceğim’’ açıklaması yapan Kılıçdaroğlu’’nun Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sencer Ayata’’yı İzmir’’e aday gösterebileceğini belirtirken, aynı şekilde Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner’’in de Bayraklı’’da aile bağı olduğunu, Kars kökenli Cihaner’’in Gürsel Tekin’’in kontenjanından İzmir milletvekili yapılacağının konuşulduğunu kaydetti. Atilla’’nın listesindeki son ithal aday YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan’’dı’… Tarhan’’ın da İzmir’’den aday gösterilme ihtimali üzerinde durulduğunu kaydeden Atilla’’ya göre Kılıçdaroğlu en az 4 ithal vekili İzmir’’den gösterecek.
 
BU LİSTE ÖRGÜTÜN TAMAMINI KARŞILAMIYOR
Atilla’’nın açıkladığı liste kulisleri anında hareketlendirirken, Gazeteci Ümit Yaldız bu listenin Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Tacettin Bayır ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’’nun listesi olduğunu, listenin bu şekilde çıkması halinde eski yapıların tamamen tasfiye edilmiş olacağını söyledi. Bu listenin örgütün tamamını karşılamadığını, önemli yapıların tasfiyesinin de seçim öncesi CHP için doğru olmayacağını savunan Yaldız, ’“Liste böyle olursa, CHP örgütü bu listeye sahip çıkmayabilir. İzmir’’deki siyasal kutuplaşmanın devam ettiğini bilen, ’‘kimi koyarsak koyalım yüzde 50 alırız’’ anlayışıyla yapılan bu liste sandıkta istenilen sonucu alamayabilir.
 
ÖN SEÇİM TARTIŞMALARI
İzmir CHP’’de ’‘ön seçim yapılsın’’ diye atılan 10 bin imzaya rağmen, CHP Genel Merkezi’’nin bu imzaları kaale almayacağının neredeyse kesinleştiğini savunan Ümit Yaldız, ’“Deniz Baykal-Sav yönetiminde CHP’’de önseçim beklentisi olmazdı, çünkü herkes bilirdi ki, adaylar merkez yoklaması ile belirlenir. Oysa ta 9 ay önce Sayın Kılıçdaroğlu, partide ön seçim ateşini bizzat kendisi yaktı, ’‘ön seçim yapılacak, adaylar örgüt üyeleri tarafından belirlenecek’’ dedi. Seçime 2.5 ay var ama bugün hala hangi ilde hangi yöntemle aday belirleneceği belirsiz.  İzmir İl Başkanı, bugün yaptığı açıklamayla ön seçim yapılamayacağını ’‘takvim yetişmeyeceği’’ gerekçesiyle deklare ediyor. Kardeşim, o zaman niçin bu beklentiyi yarattınız, atılan o imzalara niye sözde sahip çıktınız diye sormazlar mı insana’” diye konuştu.
 
Gönül Soyoğul da CHP’’nin iktidara alternatif bir parti görüntüsü vermediğini, İzmir genelinde il ve ilçe örgütlerinde korkunç bir dağınıklık olduğunu, şu an ön seçim dense bile bunu gerçekleştirebilecek bir yapılanmanın bulunmadığını iddia etti. Soyoğul, ’“CHP’’deki bu dağınıklığı/keşmekeşi sadece Baykal ve Sav yanlıları söylemiyor. Kılıçdaroğlu’’nu destekleyenler de aynı kaygı içindeler; ağızlarını bıçak açmıyor. CHP, AKP korkusuyla oy verenler nedeniyle İzmir’’de birinci parti olacaktır ama bu gidiş, istenilen oy düzeyine ulaşamayacaklarını gösteriyor. Sadece halkta değil, CHP örgütlerinde bile heyecan yok’’ diye konuştu.  
 
Pazar günü 12.00’’de tekrarı yayınlanacak olan programda üç gazetecinin gündeminde kentsel dönüşüm, kent içi ulaşım, AK Parti’’nin aday listesi gibi pek çok konu vardı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’de poyraz minare yıktı!
İzmir'de etkili olan kuvvetli poyraz, Urla ilçesinde bir minarenin ...
Basın Müzesi için Bursa’’ya inceleme gezisi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
Alanya’’da Sertel’’e ödül
Alanya Gazeteciler Cemiyeti tarafından belirlenen Arıkan Yılmaz Dim Özel ...
 
İzmirli gazeteciler ’‘özgürlük’’ için siyah bant taktı!
İGC tarafından organize edilen eylemde son günlerde gazetecilerin gözaltına ...
Çetin Emeç kuşaktan kuşağa yaşayacak’…
Silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Emeç’’in ölümünün 21.yılında ...
Protokol Ege Manşet'in kokteylinde buluştu!
İzmir’’in ekonomi ve politika dünyası nın önde gelen simaları Ege Manşet’’in ...
 
Gazetecilik zordur, ama mutluluk verir!
Ege Ajans’’ın ’“25 Yılda 25 Etkinlik’” Projesi kapsamında İzmir Yargı ...
Özgür Kaynar da Gediz ailesine katıldı
Gediz Üniversitesi, kadrosunu da güçlendiriyor. Gediz Üniversitesi Ailesi’’ne ...
Sedyeden düşen kadın öldü!
İzmir'de göğsündeki ağrı nedeniyle hastaneye getirilen kadının, sedyeden ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva