HABERLER>YEREL MEDYA
27 Ekim 2010 Çarşamba - 00:00

Söz Meclisten İçeri’’de ön seçim tartışması

Ege Tv ekranlarının fark yaratan programı ’‘Söz Meclisten İçeri’’ dolu içeriği ve deneyimli gazetecilerin haftanın gelişmelerine yönelik farklı bakışıyla yine gündemi belirledi.’

Söz Meclisten İçeri’’de ön seçim tartışması


İZMİR -
Gazeteci A. Nedim Atila, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız’’ın birlikte hazırlayıp sunduğu, Salı akşamlarının vazgeçilmez programı Söz Meclisten İçeri’’de bu hafta sürüncemede bırakılan İzmir Limanı, ihracatçı ile UZZK’’yı karşı karşıya getiren Egeli çiftçinin umudu zeytin hasadı, CHP’’deki ön seçim çalışmaları ve parti içi demokrasi harekatı, AKP İzmir’’deki teşkilat sorunları, Karşıyaka-Bayraklı’’yı karşı karşıya getiren İller Bankası gibi önemli konular ele alındı.
 
ÖN SEÇİM YAPILMALI AMA’…
CHP’’de Kemal Kılıçdaroğlu’’nun parti içi demokrasi konusunda önemli adımlar attığına değinen Gazeteci Ümit Yaldız, ön seçim beklentisinin örgütte ciddi bir hareketlenme yarattığını belirterek, ’“Ön seçim önemli. Ve de mutlaka yapılmalı. Ancak İzmir’’deki parti içi demokrasi harekatında yer alan pek çok kişi ön seçimi kendisi için istiyor. Parti içi gelişmeler nedeniyle adaylık şansı azalan ya da kalmayan pek çok isim, ki bunların önemli bölümü geçtiğimiz yıllarda genel başkan atamasıyla makam/mevki sahibi olmuş kimseler, ön seçimi bireysel beklentileri için istiyor’” diye konuştu. Yaldız sözlerine, ’“CHP ön seçimi üye bazında değil de delege bazında yapmak zorunda. Şu anda parti içinde feodal bir yapı söz konusu. Yani delege ağaları var. Ön seçim adı altında demokrat bir adım atılırken üç beş tane delege ağasıyla yapılacak anlaşma, demokrasi falan değildir. Üye yapısı değişmediği sürece ön seçim de doğru sonuç vermeyecektir’” diye devam etti.
 
İZMİR LİMAN ŞEHİR
İzmir Limanı’’na ilişkin son dönem gelişmelerin de ele alındığı canlı yayın Söz Meclis’’ten İçeri’’de Nedim Atila, İzmir’’in liman kenti olmaktan çok, tarihi boyunca bir liman şehir olduğuna dikkat çekerek, Ankara’’nın İzmir Alsancak Limanı’’na gerekli zemin taraması ihalesini bir an önce yapması gerektiğini savundu.
 
AZİZ BAŞKAN TARİH VERMESİN
Gazetecilerin gündeminde Ege TV’’nin gündeme aldığı, Aliağa-Menderes Projesi’’ndeki gecikme de vardı. Gecikmenin hem Büyükşehir’’den hem de TCDD’’den kaynaklı nedenleri olduğunu savunan gazeteciler, ’“29 Ekim tarihinde hizmete alınması beklenen Aliağa-Menderes Projesi’’nin kuzey aksı için daha önce 9 Eylül tarihi de verilmişti. 29 Ekim’’e yönelik beklenti de gerçeğe dönüşmedi. Gecikmeler olabilir. Ancak Büyükşehir Belediyesi’’nin bu gecikmeyi haber yapan basın kuruluşlarına verdiği yanıtta ciddi bir üslup problemi vardır. Ve mümkünse bundan sonra Aziz Başkan bu türden büyük projelerde tarih vermekten kaçınmalıdır’” dediler. Gazeteci Gönül Soyoğul, geçen haftaki programda işletmeye alınan Alsancak-Cumaovası hattı boyunca yaşadığı görüntü kirliliğini dile getirdiğini hatırlatarak, bir şekilde bu sorunun giderilmesi gerektiğini savundu.
 
SOYOĞUL: BARO’’DA NE DEDİYSEK O
İzmir Barosu’’nda çekişmeli geçen seçimde baro tarihinde ilk kez kadın başkanın seçilmesinin, çağdaş grubun 7 yıl sonra yeniden iktidar olmasının önemine değinen Soyoğul, ’“Bu sonucu çok önemsiyorum. Hem baronun kentteki rolü hem de tarihinde ilk kez bayan başkan seçilmesi önemliydi. Baro konusunda yaptığımız değerlendirmelerde haklı çıktık. Çağdaş Grubun kazanacağını hem söylemiş hem de yazmıştık’” diye konuştu.
 
SUÇLU İLLER BANKASI
Karşıyaka Belediyesi ile Bayraklı Belediyesi’’ni karşı karşıya getiren İller Bankası Payı’’nda sorunun iller bankasından kaynaklandığını hatırlatan Ümit Yaldız, Konak Belediyesi’’nin Kemal Karataş ekibine mensup Meclis Üyesi Ahmet Doğan’’ın ilçe yönetim kurulu tarafından ihraç istemiyle disipline sevkini de değerlendirdi. Konak İlçe’’nin partili meclis üyelerini kamuoyunda küçük düşüren Doğan’’a yönelik disiplin sürecini çalıştırmakta haklı olduğunu söyledi.
 
AK PARTİ’’DE BİTMEYEN FİLM’…
Referandum’’dan sonra suların bir türlü durulmadığı AK Parti İzmir İl Teşkilatı’’nda yaşanan gelişmelerin de ele alındığı programda Ümit Yaldız, ’“Ömür Kabak söz verdiği halde istifa etmedi. Bu kez görevden alınması için harekete geçildi. Bir yardımcısı Kabak’’ı Başbakan’’a bile şikayet etti. Parti içinde şu sıralar Mehmet Tekelioğlu grubuyla hareket eden Kabak hakkında karar almak için Ankara’’dan gelen heyet, ’‘olumlu’’ rapor yazdı. Bu kez Kabak’’a karşı olan Nükhet Hotar ekibi, yeni bir müfettiş grubu göndererek, ’‘olumsuz’’ rapor hazırladı. Ya Kabak gidecek ya da yönetim. Bekleyip göreceğiz’” dedi.
 
Kabak’’ın Fazıl Say ile yaşadığı diyaloğun İzmir İl Başkanı’’na yakışmadığının da altının çizildiği programda, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin’’in medyaya yansıyan, ’‘Sahildeki kırmızıyı dağıtmak için Güher-Süher Pekinel kardeşler, İdil Biret gibi ünlü sanatçıları aktivitelerimize çağırmayı düşünüyoruz. Batı’’daki kırmızının nedeni, insanların yaşam alanlarına müdahale korkusu’” demecinin hatırlatıldığı programda, Fazıl Say’’a ’‘Entelektüel düzey’’ testi yapan Kabak’’ın kent kamuoyunda yara aldığı yorumları yapıldı.
 
Salı akşamları Saat 20.30-22.00 saatleri arasında canlı yayınlanan programın Pazar Günü saat 12.00’’den itibaren tekrarının olduğu açıklandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baykal İzmir’’de, Başkanlar Trabzon’’da!
Milliyet Ege Gazetesi’’nin usta kalemi Hamdi Türkmen, bugünkü köşesinde ...
Sertel: Balbay 600 gündür ’‘adalet’’ bekliyor
İGC Başkanı Atilla Sertel, 6 Mart 2009'da tutuklanarak Silivri Cezaevi’’ne ...
Türkiye Azerbaycan’’a gazeteci ’‘ihraç’’ edecek
Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Azerbaycan Matbuat Şurası arasında ...
 
Sezer Doğan adı gazetesinin sokağında yaşayacak
Ege Telgraf Gazetesi kurucusu Sezer Doğan'ın adı Konak’’ta yıllarca ...
İGC’’ye ’‘Atatürkçü’’ ziyaret
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan, İzmir'in ...
Bugün 'Söz Meclisten İçeri' günü
Deneyimli gazeteciler Nedim Atilla, Gönül Soyoğul ve Ümit Yaldız, bugün ...
 
Basının acı kaybı: Şiar Yalçın
Cumhuriyet gazetesinde bir dönem briç ve bulmaca köşeleri hazırlayan, ...
İzmir medyasında şantaj kavgası!
Demokrat İzmir Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ender Coşkun, Ege’’nin Sesi ...
İGC’’den 72 gazeteciye Şeref Divanı Beratı
İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından meslekte 25 yılı ve üyelikte 15 ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva