HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Nisan 2023 Perşembe - 10:10

Soyer’in Dokuzlar hamlesi işe yaradı… Hizmet götürdü oyu arttı!

2019 seçimlerini kazandığında, en az oy aldığı yer olan Kiraz’a bağlı Dokuzlar Köyü’nü ziyaretle işe koyulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hizmet fakiri köye yatırım yaptıkça oylarını artırdı. Dokuzlar Köyü Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu, geçtiğimiz hafta yine köye gelen Soyer’in köydeki oy seviyesini, “Kılıçdaroğlu, köyümüzden Tunç Soyer kadar oy alamaz. Ancak Soyer yeniden aday olursa, bu kez 17 değil, en az 250 oy alır” dedi

Soyer’in Dokuzlar hamlesi işe yaradı… Hizmet götürdü oyu arttı!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ- Dokuzlar Köyü, Kiraz’a 16 kilometre uzaklıkta, Bozdağ’ın yamacında 500 nüfuslu bir köy. İzmir’in en uzak köyü… İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde en az oyun bu köyden çıktığını öğrenince, koltuğuna oturmadan Dokuzlar Köyü’ne gitmiş, işe oradan koyulmuştu. Bir süre sonra köyü tekrar ziyaret eden Soyer, geçen hafta yine Dokuzlar’ın misafiriydi. Bunca zamanda köyde ne gibi değişikler oldu, Soyer’in oy sayısında bir gelişme var mı, merak ettik; Dokuzlar Köyü Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu’nu aradık. Mahmut Muhtar, Egedesonsöz aracılığıyla Başkan Soyer’e hem teşekkür etti, hem de Soyer’i keyiflendirecek açıklamalarda bulundu.

SOYER’İN HEDİYESİ KOVANLARLA ARICILIK GELİŞTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in köye ilk gelişinde kendisinden parke taşlı yol, virajlı yollara otoyol kenarlarındaki bariyerler, bölgedeki arıcılığın gelişmesi için arı temin edilmesi gibi isteklerde bulunduklarını hatırlatan köyün 19 yıllık Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu, bu isteklerinin yerine getirildiğini söyledi. Başkan Soyer’in köy halkıla 144 arı kovanı , arıcılıkta kullanılan kıyafet ve gereçler hediye ettiğini, bariyerlerin kurulduğunu, yollarının önemli kısmına parke taşı döşendiğini belirten Muhtar Akçaoğlanoğlu, şunları söyledi:

AKÇAOĞLANOĞLU: SON GELİŞİNDE SADECE TARIMSAL SULAMA KUYULARINI KONUŞTUK
“Şimdi en büyük sorunumuz, tarımsal sulama kuyusu. Köyümüzde iki tane kuyu var. Köyde kooperatif olmadığı için kuyular İZSU’ya geçmişti. Oysa kuyular bizim köye ait. Derdimizi Tunç Başkana anlattık iki yıl önce, sorun çözülür gibi olmuştu. Geçen yıl İZSU ile anlaşamadık, yine sıkıntı yaşandı. Geçen haftaki gelişinde sadece kuyu meselesini konuştuk Tunç Başkan’la. Dosyayı ortaya koyduk. İlgili yerlere talimat verdi ve sorun kökten çözülüyor. Yılanlı kooperatifine üye olduk, bunun sayesinde kuyumuza kavuşacağız. Su sorunu çözülmeden burada hiçbir sorun çözülmez. Tunç başkanımız bunu da hallederse, onu sırtımızda taşırız.”

Köydeki seçmenlerin Tunç Soyer’e karşı sempatisinin arttığına dikkat çeken Muhtar Akçaoğlanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP, KÖYÜMÜZE DOKUNDUĞU SÜRECE DOKUZLAR’DA VAR
“Ben buraların çocuğuyum. 1955 doğumluyum. Kiraz’a gittim okumaya. Kiraz Lisesi’nin ilk mezunlarındanım. Ankara İlahiyat Fakültesi’nden ayrıldım. Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk’ün öğrencisiyim. Köyüme 2000 yılında geri döndüm. Geldim, bir baktım, köyde hiçbir şey yok. Dokunmadığınız köy, sizin köy olmaz. Nazım Hikmet ne diyor, orada bir köy var uzakta, gitsek de gitmesek de o köy bizim, diyor. Ama sen CHP olarak o köye hiç gitmemişsin, görmemişsin, o köyden sana oy çıkar mı? Çıkmaz tabii ki. Bu düşünce, bizim kuşaktaki insanlarda ciddi biçimde hala geçerli. Fakat şimdiki gençler, farklı düşünüyor. Dokunduğu sürece, CHP burada da var, yani Dokuzlar köyünde. Tunç başkanımız Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ilk buraya geldi. O günden beri CHP lehine olumlu gelişmeler yaşanıyor.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN ÇOK DAHA FAZLA OY ALIR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in köylülerin gönüllerine girdiğini, köye gelen hizmetlerle insanların artık mutlu bireyler haline geldiğini anlatan Muhtar Mahmut Akçaoğlanoğlu, “Bugün seçim olsa ve Tunç Soyer aday olsa, ciddi oy alır. Hatta Kılıçdaroğlu’na verilen oyun çok daha fazlasını alır” ifadesini kullandı. Akçaoğlanoğlu, ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:

“CHP lideri, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, köyümüzden belki istediği oyu alamayacak. Fakat Tunç Soyer, yeniden aday olduğunda, buradan çok ciddi miktarda oy alacak. Onun samimiyetini vatandaşımız, köylümüz gördü, ona inandı. 2019 seçimlerinde 17 oy almıştı. Toplam 360 seçmenimiz vardı. Bugün seçim olsa, Tunç Bey yeniden aday olsa, kendisine en az 200 oy çıkar. Hele hele 3-5 kilometre daha parke taşlı yolumuzu yaparsa, sulama kuyusu problemini de çözerse, inanıyorum ki bu sayı daha da artar.Burada insanlar particiliği eskisi gibi çok öne çıkarmıyorlar. Köylülerimiz artık oy vereceği zaman, köye yapılan yatırımlara; hizmete bakıyor, ona göre oy veriyor. Tunç Bey köyümüze gelmeseydi, bu gelişmeler kesinlikle yaşanmazdı. Köylülerimiz, Tunç Bey’in köyümüze getirdiği hizmetlerden duydukları memnuniyeti sık sık dile getiriyorlar, oyumuzu Tunç Soyer’e vereceğiz, diyorlar.  Çok iddialı konuşuyorum, Tunç Bey yeniden aday olarak karşımıza çıkarsa, tahminlerin ötesinde oy alır. Eğer CHP başka bir aday çıkarırsa, köylümüz onu tanımadığı için oy sayısı düşer, bu notu da ortaya koyalım. Çünkü köylülerimizin Tunç Soyer’e karşı inanılmaz bir sevgisi, saygısı var, gönül bağı var.”

 
ÖSYM, 30 sözleşmeli personel istihdam edecek
 
Thodex kurucusu Fatih Özer Türkiye'de
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 20 Nisan 2023 Perşembe 11:56

seçimden seçime hatırlanırsınız o kadar. oyunuzu iki kovana ..

Yorumu oyla      2      4  
vatandas 20 Nisan 2023 Perşembe 10:42

250 kişinin yasadıgı sadece 250 oy ıcın bekle sen soyeri aday yaparlar

Yorumu oyla      6      6  
Mustafa 20 Nisan 2023 Perşembe 10:36

AKP o köye ne yaptı da oy verdiniz, çok mu geldi gittiler, çok mu sorununuzu çözdüler !

Yorumu oyla      6      5  
SOKAK 20 Nisan 2023 Perşembe 10:28

Güzel Ülkemin insanının en çok beğendiyim yanı; yapılanı inkar etmemesi ve gönül bağını oluşturup buna sahip çıkmasıdır. Sayın Başkanla olan iletişimde bu net olarak görülmektedir.

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur işçilerle buluştu... '14 Mayıs'ta bayram var!'
Konak Belediyesi’nin şantiyelerine giderek işçilerle bayramlaşan Başkan ...
Balçova’da Ramazan dayanışması
Ramazan ayı Balçova’da tam bir dayanışma içinde geçti. Balçova belediyesi ...
Menderesliler iftar sofrasında buluştu
Menderes Belediye Başkanvekili Erkan Özkan onlarca Menderesli vatandaşları ...
 
Başkan Kılıç, belediye personeli ile bayramlaştı
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Ramazan Bayramı öncesinde belediye ...
Başkan Sengel'den TİS açıklaması: 16 bin 600 TL'lik teklifimiz reddeldi!
Devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili açıklama yapan Selçuk ...
Selvi Kılıçdaroğlu İzmir'de kooperatifler ve çocuklarla buluştu
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ...
 
'SUMP İzmir Projesi' üniversiteli bursiyerlerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, SUMP/SKUp İzmir Projesi kapsamında kentsel ...
Karşıyaka hedef koydu... 2030'da net sıfır karbon!
Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan ‘2022 Yılı Sürdürülebilirlik ...
'Bayramlar arası kutlayacağımız en güzel zaman 14 Mayıs'
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 14 Mayıs’ın bayram olarak kutlanacak ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva