HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mayıs 2023 Pazartesi - 15:05

Soyer’den Erzurum provokasyonu için açıklama: Taş-sopa meselesi bizi Taş Devri'ne geri götürür!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama Ticaret Odası'nda sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, dernekler ile odaların başkanları ve temsilcileriyle buluştu. Erzurum'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırı hakkında konuşan Başkan Tunç Soyer, “Taş sopa meselesi bizi Taş Devri'ne geri götürür” dedi.

Soyer’den Erzurum provokasyonu için açıklama: Taş-sopa meselesi bizi Taş Devri ne geri götürür!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Millet İttifakı milletvekili adayları ile Bergama Ticaret Odası'nda sivil toplum kuruluşları, dernekler, odalar, muhtarlarla buluştu. Bergama Ticaret Odası Başkanı Lütfi Kolat, Başkan Soyer ile beraberindeki heyeti karşıladı. Buluşmada Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, siyasi parti temsilcileri de yer aldı.

SOYER: “TAŞLA SOPAYLA SALDIRI NEDİR?”
Erzurum'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yapılan saldırı hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten taşla sopayla korkutmaya çalışmak, sindirmeye çalışmak nedir? Taşlı sopalı saldırıyı yapanlar terörist Ekrem diye bağırıyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ne zaman terörist oldu? Daha çok yeni, Genelkurmay Başkanımızı terörist diye hapse attık. Terör örgütünden yargıladık. Akıl tutulması yaşıyoruz. Teröristlik bu topraklardaki en ağır suçtur. Bunun cezası belli, eğer biri teröristse verirsin cezayı. Bir siyasi partiyse kapatırsın. Akıl almaz bir tablo yaşıyoruz. Bu taş sopa meselesi taş devrine geri götürür bizi. Biz İstanbul, İzmir, Bergama gibi şehirleri kurmuş milletiz. Nasıl kuruldu, taşla sopayla birbirlerini döverek, öldürerek mi? Tam tersine uzlaşarak, birbirlerini duyup dinleyerek, el vererek, destek vererek kuruldu bu şehirler. Biz birbirimizi vurarak öldürerek nereye gidebiliriz” dedi.

“BU TABLO DIŞ GÜÇLERİN OYUNU FALAN DEĞİL”
Türkiye'nin yüzde 50'den fazlasının asgari ücretle çalıştığını belirten Soyer, “Bütün bu hikaye değişmek zorunda. Bu bir kader değil. Kader olsa yaşarız, pandemiyi yaşadık. Bu da başımıza geldi, çekeriz deriz. Öyle bir durum yok, kader değil ki. Aklımız, fikrimiz, enerjimiz, gücümüz, bilgimiz var. Daha iyisinin nasıl yapılacağını biliyoruz. Bu tablo dış güçlerin oyunu falan değil, komplo değil. Bir tercih, bunun sonucunda bunlar yaşanıyor” dedi.

“1 SENEDİR KAMU BANKALARI BİR KURUŞ KREDİ VERMİYOR”
1 yıldır kamu bankalarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kredi vermediğini belirten Başkan Soyer, “Biz gavur muyuz, neyiz? Kamu kurumu değil miyiz? Sen beni cezalandıracaksın diye bütün milleti cezalandırıyorsun. Biz düşman mıyız?” dedi.

ASLANOĞLU: “DÜN EN KÖTÜ ÖRNEKLERİNDEN BİRİNİ GÖRDÜK”
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Çok çok önemli bir seçime gidiyoruz. Kutuplaşma, ayrıştırma, gerginlik ülkeyi yaşanmaz bir hale getiriyor diye söylemiştik. Dün bunun en kötü örneklerinden birini gördük. Bizler haftaya pazartesi de hep beraber aynı ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Saygı duymayı öğreniyor olmamız lazım. Bu ülkeyi gerçekten seven insanlar, hizmet etmek istiyorlar. Birbirimizin vatan sevgisini sorgulayarak gideceğimiz yer yok. Vatan sevgisi sorgulanan CHP ise abesle iştigal olur. CHP Atatürk'ün kurduğu partidir” dedi. 

Millet İttifakı milletvekili adayı Helil Kınay, “Bu seçimin içinde yapacağımız tercihler, atacağımız oy kimi seçtiğimiz kadar kim olduğumuzu da belirleyecek” dedi.  Milletvekili adayı Rıfat Nalbantoğlu ise “Bu yorgun ve bitmiş iktidardan bu ülke kurtulmak zorunda. Verebileceği hiçbir şey kalmadı” dedi.

KORTEJ VE ESNAF ZİYARETİ
Başkan Soyer ile beraberindeki heyet, Bergama CHP İlçe Başkanlığı önünden vatandaşlarla bayraklar eşliğinde yürüyüş yaptı ve esnaf ziyareti yaptı. Bergama programı kapsamında kurulan pazaryerinde Bergamalılarla bir araya gelindi.

 
Sürdürülebilirlik merkezi proje yarışması başladı!
 
'MEB'i, bağımsız bir yapıya dönüştüreceğiz'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş... 8 Mayıs 2023 Pazartesi 20:35

15 mayıs sabahı biz belediye baskanıyız deyip sıyırıpatacaklar.. olan 6 lı masaya olucak

Yorumu oyla      3      5  
İZMİRLİ 8 Mayıs 2023 Pazartesi 20:33

baskan da kendini olaya sürklemeye çalısıyor...show peşine her zaman ki gibi

Yorumu oyla      5      5  
Vatandaş 8 Mayıs 2023 Pazartesi 16:48

Belediyenin neredeyse tüm birimleri grev kararı alıyor, herkesin suratı bir karış kimse mutlu değil sizde şov üstüne şov peşindesiniz.. Yahu bırakın boş işleride şu insanların emekçilerin TİS sorununu çözün...!! İşiniz gücünüz şov ve boş işler boş beyanatlar...

Yorumu oyla      7      7  
Bucalı.. 8 Mayıs 2023 Pazartesi 15:42

Bir Şey Değişecek Her Şey Değişecek. Geliyor Gelmekte Olan. Korkunun getirdiği davranış ve psikolojik bozukluktur bu tür saldırılar. Bu saldırılara sebep alanlarda nefret ötekileştirme dili kullananlardır. Ama 15 Mayıs sabahı her yerde güneş açacak Baharlar gelecek Güzel Ülkeme ve Halkımıza :)

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürdürülebilirlik merkezi proje yarışması başladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin ilk sürdürülebilirlik merkezini ...
İzmir'de bir mahallenin rüyası gerçek oluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, temeli 15 Ocak'ta atılan ...
Bayındır Çiçek Festivali'ne büyük ilgi
Bayındır Belediyesi tarafından bu yıl 4-7 Mayıs tarihleri arasında 24’üncüsü ...
 
Bakan Kasapoğlu'ndan TCG Anadolu turu: İzmir akın akın geliyor!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Alsancak Limanı'ndaki ...
Aydın'da satranç turnuvasına yoğun ilgi
Aydın Büyükşehir Belediyesi kültür merkezlerinin düzenlediği Geleneksel ...
Başkan Sandal kadınlarla buluştu: Aydınlık bir Türkiye’ye uyanacağız
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, belediye bünyesindeki hobi ve ...
 
Atletizm dünyasının gözü Maraton İzmir’deydi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin World Athletics paydaşlığında Road Label ...
Başkan Kılıç ve CHP'li Gökçen gençlerle buluştu... '14 Mayıs'ta baharı getireceğiz!'
Buca Belediye Başkanı, Erhan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Politikalarından ...
Karabağlar'da CHP'li adaylara coşkulu karşılama!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İzmir milletvekili adayları, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva