HABERLER>EGE
12 Ocak 2016 Salı - 18:55

Sosyal medyada hedef gösterilen müdür ilçeyi terk etti ...

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde bir lisede müdür olarak görev yapan Eğitim- Sen üyesi A.K.Ö.'nün 'terör örgütü propagandasını yaptığı' iddia edilince, ilçe karıştı. A.K.Ö.'nün evinin önünde biriken grup, tehditler yağdırdı. Can güvenliğinin olmadığını söyleyen A.K.Ö., ilçeyi terk etti

Sosyal medyada hedef gösterilen müdür ilçeyi terk etti ...

BALIKESİR - Dursunbey'deki bir lisede müdür olarak görev yapan A.K.Ö., Facebook hesabındaki paylaşımlarıyla dikkat çekti. KESK'e bağlı Eğitim- Sen üyesi olan A.K.Ö., geçen 29 Ekim'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Trabzonspor Kulübü eski Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlarla ilgili sözlerini eleştiren videosunu paylaşınca, 'Vine politik' adlı sitede, 'Bu bir ihbardır' başlığıyla, terör örgütünün propagandasını yapmak ve gençleri devlete karşı ayaklanmaya teşvik etmekle suçlandı.

A.K.Ö., bir anda ilçede hedef adam haline geldi. Geçen 7 Ocak'ta 30 kişilik grup, A.K.Ö.'nün evinin önünde toplanıp, tehditler yağdırdı. Grup adına konuşan Seyit Ali Çeşme, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz arasında terör propagandasını yaptığını gördüğümüz iki şahsın ilçemizden derhal gönderilmesini istiyoruz" dedi. A.K.Ö., yaşadığı baskının ardından 10 Ocak Pazar günü eşyalarını toparlayıp, ilçeyi terk edip, Ankara'daki ailesinin yanına gitti. Yine Eğitim- Sen üyesi kadın öğretmen Ç.S.E. de can güvenliği olmadığı için derslere girmemeye başladı.

SENDİKA'DAN TEPKİ
Eğitim-Sen Balıkesir Şube Sekreteri Abdurrahman Bulut, bugün düzenlediği basın toplantısıyla üyeleri A.K.Ö.'ye yapılan saldırıya tepki gösterdi. Bulut, "Dursunbey'de müdür olarak çalışan üyemiz sosyal medyadaki paylaşımları yüzünden bir sosyal medya sitesinde hedef gösterilmiştir. Dursunbey'de halk kışkırtılmış ve bir linç kampanyası başlatılmıştır. Evinin önünde toplanan grup, ilçeyi terk etmesini istemiştir. Sendikamız yetkililerle görüşmüştür. Ancak, can güvenliğinin sağlanamayacağı söylenmiştir. Sosyal medya aracılığıyla yürütülen bu nefret söyleminin anında linç girişimine dönüşmesi, ilçe emniyet yetkilileri ve kaymakamlığın görevini yapmak yerine 'can güvenliğinin olmadığı' gerekçesiyle üyelerimizin ilçeyi terk etmeye yönlendirmesi Türkiye'nin geldiği durumu gözler önüne sermektedir" dedi.

Dursunbey'de yine Eğitim- Sen üyesi kadın öğretmen Ç.S.E.'nin de ilçeyi terk etmesinin istendiğini belirten Bulut, "Görüyoruz ki yöneticiler sessiz kaldıkça saldırılar artmaktadır. Biz üyelerimize yönelik linç saldırılarına sessiz kalmayacağız. Üyelerimizin hakkını sonuna dek savunacağız. Bu ülkede hiç kimse zorbalıkla bir başkasını susturamayacaktır" diye konuştu.

SİTE İÇİN SUÇ DUYURUSU
Özgüler'i hedef gösteren sosyal paylaşım sitesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Bulut, "Üyelerimizi hedef gösteren sosyal paylaşım hesabı incelendiğinde, CHP yöneticilerinden HDP yöneticilerine, ünlü simalardan baro başkanlarına kadar çok sayıda kişi hakkında nefret içerikli haberlerin karalama kampanyalarının yapıldığı görülmektedir. Sendika genel merkezimiz bu hesabın kapatılması için gerekli girişimlere başladı" dedi.

'BU PAYLAŞIMLA BÖLÜCÜ OLUNUR MU?'
Okul Müdürü Ali Kürşat Özgüler'in HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğu'nun "Kadın gibi ağlayacağıma, erkek gibi yaşarım" sözlerini eleştiren videosunu üzerine 'Kadınlarımız, analarımız, bacılarımız...Tüm erkekler adına sizlerden özür diliyorum' yazarak paylaştığını belirten Bulut, "Eğer bu paylaşım ve sözlerle insanlar terör propagandası yapıyor ve bölücü oluyorsa biraz daha fazla düşünmemiz gerekiyor. Arkadaşımızın paylaşımı 29 Ekim'de oluyor. Bunun biriktirilerek piyasaya çıkarıldığını ve linç operasyonu paylaşıldığını düşünüyoruz. Arkadaşımızın ilçeden ayrılması da onun suçlu olduğunu değil yalnız bırakıldığını göstermektedir" dedi.

SÜRGÜN GELİP, DÖNMEMİŞTİ
52 yaşındaki A.K.Ö.'nün Manyas'ta okul müdürüyken Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı 'Kadınlık bizde kalsın' isimli oyunu sahnelettiği için Dursunbey'e sürgün edildiği, açtığı davayı kazanmasına rağmen ilçedeki çalışma ortamından çok memnun olduğu için kaldığı ve 3 yıldır görev yaptığı öğrenildi. (dha)

 

 

 
Keçisini aramaya gitti, 2 gündür haber yok!
 
AK Partili Başkan’dan hemşireye hakaret iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydınlı öğrenciler sordu, NASA cevapladı
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile ABD Uzay ...
Flaş! Aydın’da 3 kişide domuz gribi
Aydın Valiliği, kentte üç hastada domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne ...
'Ölüme yürüyüş' otobüs kamerasında!
Denizli'de, belediye otobüsünün altında kalarak ölen Çameli MHP İlçe Başkan ...
 
Otomobilden 1343 parça tarihi eser çıktı
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde jandarma, bir otomobilde 1343 parça tarihi ...
Ertuğrul Firkateyni kazısında yeni dönem 15 Ocak'ta başlıyor
Bodrum'da düzenlenen toplantıda, Japonya'nın Kushimoto kenti açıklarında ...
Köpeklerin kavgası balıkçı kahvesini birbirine kattı
Bodrum'da, biri sahipli iki köpeğin boğuşması balıkçı kahvesini birbirine ...
 
Zaten don vurmuştu, bir de Rusya vurdu...
Türkiye'nin üzüm ambarı Alaşehir’in dünyaca ünlü 'sultaniye' ihracatı, ...
Belçikalı Tuğçe'den hepimize organ bağışı dersi...
Marmaris'te, 16 yıl önce aşık olduğu turizmci Ferit Tuncel'le evlenen ...
Didim'deki dev cezaevi projesi hortladı!
Didim'de yapılması gündeme gelen ancak tepkiler üzerine iptal edildiği ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva