HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2011 Çarşamba - 12:26

SONAR’a göre İzmir emekli ve öğrenci kenti

Ege Koop’un SONAR’a yaptırdığı araştırmadan kentin yatırım ve tanıtım fakiri olduğu çıktı. Kente siyasi nedenlerle yatırım yapılmadığına inanmayanların oranı yüzde 6’da kalırken İzmir’in tanıtımın yapılmadığına inananların oranı yüzde 37 gibi rekor seviyede çıktı.

SONAR’a göre İzmir emekli ve öğrenci kenti

İZMİR - Ege Koop’un SONAR Araştırma Merkezi’ne hazırlattığı “Sizce İzmir’e gerek yurtdışından ve gerekse yurtiçinden neden yatırımcı gelmiyor?” sorusuna kent sakinlerinin verdiği yanıt İzmir’in tanıtımının yeterince yapılmadığının göstergesi oldu.

Konum itibariyle turizmde, eğitimde, sanayide Türkiye’nin en gelişmiş şehri olması gereken İzmir’in sadece öğrenci ve emekli kenti olarak anılmaya başlanması şehre gönül verenleri harekete geçirdi.
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “yatırım fakiri” İzmir’i marka kent haline getirmek amacıyla uluslar arası bir organizasyona imza atılması gerektiğini vurguladı. Aslan, “İzmir’i seven, burada faaliyet gösteren her kurumun desteği ve katkısı gerekiyor” dedi.



Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in marka değerinin yükseltilmesi, ekonomik kültürel ve sosyal yönden güçlü olması için yatırıma ve tanıtıma önem verilmesi gerektiğini bildirdi.

REKLAM YAPILMIYOR YÜZDE 37, SİYASİ NEDENLER YÜZDE 6,5
SONAR Araştırma Merkezi’nin hazırladığı ve İzmir genelinde uyguladığı ankette kent sakinlerine “Sizce İzmir’e gerek yurt dışından ve gerekse yurtiçinden neden yatırımcı gelmiyor?” sorusu yöneltildi. 

İzmirlilerin yüzde 37.1’lik bölümü İzmir için gerekli tanıtımların yapılmadığını ve reklam çalışmalarının yapılmadığını bildirdi. İzmir’e siyasi nedenlerden dolayı yatırım yapılmadığını düşünenlerin oranı yüzde 6.5 oldu. Kent sakinlerinin yüzde 4.4’ü devletin ilgisizliğinden şikayetçi olurken, yüzde 3.4’ü ise yatırım yeri ve sanayi alanlarının olmamasından yakındı.

Ege-Koop’un SONAR Araştırma Merkezi’ne hazırlattığı “Sizce İzmir’e gerek yurt dışından ve gerekse yurtiçinden neden yatırımcı gelmiyor?” sorusuna kent sakinlerinin verdiği yanıtın İzmir’in tanıtımının yeterince yapılmadığının göstergesi olduğuna dikkat çeken Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Konum itibariyle turizmde, eğitimde, sanayide Türkiye’nin en gelişmiş şehri olması gereken İzmir’in sadece öğrenci ve emekli kenti olarak anılmaya başlanması şehre gönül verenleri harekete geçmeli” dedi.



İZMİR YATIRIM FAKİRİ OLDU…

“Yatırım fakiri” İzmir’i marka kent haline getirmek amacıyla uluslararası bir organizasyona imza atılması gerektiğini vurgulayan Aslan, “İzmir’i seven, burada faaliyet gösteren her kurumun desteği ve katkısı gerekiyor. Sosyal sorumluluk projelerinin mimarı Ege-Koop olarak İzmir’i marka kent yapabilmek için tüm gücümüzü kullanacağız. Kentimizi yüceltmek, İzmir’i dünya şehirleri seviyesine getirmek için bütün kurum ve kuruluşların elini taşın altına koyup el ele vermesi gerekiyor. İzmir’in marka değerinin yükseltilmesi, ekonomik, kültürel ve sosyal yönden güçlü olması için yapılması gerekenleri tartışabileceğimiz bir toplantıyı başlangıç olarak kabul edip, bu konuda çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz. Bunun için de her kurumun desteğini ve katkısını bekliyoruz” dedi.

“ULUSLARARASI TOPLANTI DÜZENLEYEREK, DİKKATLER İZMİR’İN ÜZERİNE ÇEKELİM”
Aslan, İzmir’e yatırım yapılması, tanıtım faaliyetlerinin üst düzeye getirilmesi ve İzmir’in “marka kent” haline getirilmesi için uluslar arası bir boyutta toplantı düzenleyerek “Marka Kent İzmir” konusunun masaya yatırılması gerektiğini belirtti. Kurum temsilcilerinden oluşacak bir komisyonun kurulması için hareke geçeceklerini belirten Aslan, “İzmir’e yatırımcı gelmesi için işbirliği şart. Rafta kalmadığı sürece İzmir’in değerinin artırılması için her projeye destek olmaya hazırım” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal Can 7 Eylül 2011 Çarşamba 22:48

Hüseyin Aslan İzmir'e ne verdi? Lüks villalarda oturuyor allah aşkına...

Yorumu oyla      15      6  
Harun Demir 7 Eylül 2011 Çarşamba 14:16

Hüseyin Aslanın düne kadar İzmir'le ilgili sesi çıkmazdı.Belediye başkanlığına aday olacağını günden itibaren sesi çıkıyor.Nasıl sanayi alanı yok.Torbalı-Aliağa-Tire-Çiğli buralardaki organize sanayiler de çoğu yer boş.Sanayicilere ne katkılar sağlıyorsunuz ki.Akp zaten İzmiri ele geçiremediği için yardım yapmaz birde köstek olur.Herşeyi belediyeden beklemekle olmaz bu işler.O yüzden Hüseyin Aslan işkembeden sallamasın.Belediye dışardan gelen yatırımcıya yer bile gösteriyor.

Yorumu oyla      19      7  
umıt aydın 7 Eylül 2011 Çarşamba 12:41

bunun tum sorumlusu ızmırde ıktıdar olan kohnemış zıhnıyetın var olsudur. gelen yatırımcıyı kovalayan ızmırın gelısmesıne engel olan ozel sıvıl toplum kruluşlarıdır(yanlı stk) ayrıca o arastırmada unutulan bır sey ızmır beledıyeden gecımını sağlayan bır kenttır.

Yorumu oyla      14      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Girişimci kadınlar sertifikalarını aldı
Kadınlar girişimcilik eğitimlerini sevdi. Gediz Üniversitesi, İş-Kur ve ...
Tankerle motor çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Kınık’ta, tanker ile çarpışan motosikletteki 2 kişiden 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.
İzmir'in göbeğinde dehşet anları
Alsancak’ta otopark ve market işletmeciliği yapan iki grup arasındaki ...
 
'Birinci göreviniz ölmemek olmalı'
Tunceli'deki saldırıda şehit olan Komiser Cem Kerman'ın cenaze töreninde ...
Demiryolcu yeni rekorlar kırmaya hazır
YOLDER Başkanı Özden Polat, konvansiyonel demiryolu hat yenileme çalışmaları ...
Konak Meydanı'nda bir babanın dramı
Konak Meydanı'nda E.Ö., kemik erimesi rahatsızlığı bulunan oğlu E.'yi ...
 
80. İzmir Fuar'ı başlıyor
Kapılarını 80. kez açmaya hazırlanan İEF birbirinden görkemli etkinliklere ...
Kaynak: Tutukluluk en ağır karar
Yargıtay Başkanı Kaynak, uzun tutukluluk süreleri ve telefon dinlemelerin ...
'Çok sayıda kaçak servis aracı var'
2011 – 2012 Eğitim yılının açılmasına kısa bir zaman kala Makine Mühendisi ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva