HABERLER>GÜNCEL
6 Eylül 2011 Salı - 12:47

80. İzmir Fuar'ı başlıyor

Kapılarını 80. kez açmaya hazırlanan İEF birbirinden görkemli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bir buçuk milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, görsel şovları ile doyumsuz anlar yaşatacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Coşkumuza ortak olun. Herkes davetlimizdir” dedi.

80. İzmir Fuar ı başlıyor

Can Özlü/ Egedesonsöz - Kapılarını 80. kez açmaya hazırlanan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın coşkusu kenti sararken, birbirinden görkemli etkinliklerin halkla buluşması için de son hazırlıklar tamamlandı. 8- 18 Eylül tarihleri arasında yerli ve yabancı konuklarını ağırlayacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl da kültür, sanat, ticaret ve eğlencenin buluşma noktası olacak. Fuarda, İzmir için en önemli gündem maddesi olan EXPO'nun yalnızca İzmir Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan bir stand ile yer alması ise dikkat çekti.
 
ETKİNLİKLER GÖZ KAMAŞTIRACAK
53 ülkenin katılım göstereceği fuarda, 827’si yerli 256’sı yabancı bin 83 firma da yerini alacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji bakanlığı himayesinde düzenlenen fuarı yaklaşık bir buçuk milyon kişi gezecek. 80 yıllık tarihi boyunca birçok konuyu işleyen fuarın bu yıl ki teması ise Çevre ve Çevre Teknolojileri olacak. 11 gün boyunca, geri dönüşüm sistemleri ve çevre teknolojilerinde yaşanan gelişmeler yansıtılacak. Üç gün sürecek olan Çevre Zirvesi de alanında uzman konukları ağırlayacak. 80. İ.E.F.’de bu yıl ilk kez Partner Ülke uygulaması gerçekleştirilecek. Partner ülke olarak belirlenen Avusturya 529 metrekarelik dev stantta, 50’ye yakın firma ile İzmir Fuarı’na katılacak. Uygulama ile ülkelerarası ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi hedeflenecek. Fuarda bu yıl yer alacak onur konuğu il ise Denizli olacak. Fuar Açıkhava Tiyatrosu’ndaki açılış törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilim ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu katılacak. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da açılışta yer alacak.
 
ÜNLÜ YAĞACAK
Fuarda bilişim ve iletişim sektörüne de özel bir bölüm ayrıldı. Web sitesi, donanım ve yazılım alanında çalışmalar yürüten 49 firma katılım gösterecek. Gelecek yıl ihtisas fuarı ile taçlandırılacak olan tekne, yat ve deniz teknolojileri de fuarda kendine yer bulacak. 4 Nolu holde açılacak sergiye, girişler özel davetiyeli ve ücretli olacak. Bu yıl üçüncü ve son kez düzenlenecek olan Tekne ve Yat Denizciliği Özel Bölümü, 2012’de İzmir Boatshow adıyla ayrı bir ihtisas fuarına dönüştürülecek. İzmir Enternasyonal Fuarı, geçici bir süreliğine de olsa istihdamı da geliştirecek. İZFAŞ kadrosunda, fuar boyunca, gişe ve danışmalarda 252 kişi, temizlik kadrosunda 280 kişi ve güvenlik kadrosunda 270 kişi olmak üzere toplamda 880 personel hizmet verecek. Fuarı ziyaret edecek olan konuklar için de çevreye duyarlı hediyelik eşyalar da satışa sunulacak. 80. İ.EF logolu kupa, şapka, magnet, puzzle, rozet, şapka, anahtarlık, kalem gibi hediyelik eşyalar Basmane Kapısı ve Yunuslu Havuz girişinde yer alan stantlarda satılacak. Birbirinden ünlü konukların da katılacağı fuarda, çeşitli konserler de İzmirli müzikseverler ile buluşacak. Gençlerin sevdiği şarkıcılar arasında yer alan Bengü ve Levent Yüksel, 9 Eylül Özel Konseri’nde sahne alacak. Farklı günlerde, Grup 84, Grup Model, Ziynet Sali ve Hande Yener de İzmirli hayranlarına müzik ziyafeti sunacak. Sinema Burada Festivali’nde ise ünlü oyuncular Perran Kutman, Engin Çağlar, Volkan Severcan ve Tamer Karadağlı sinemaseverler ile bir araya gelecek. Özel söyleşiler, Yöresel Lezzetler Festivali de fuar coşkusuna renk katacak. Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin “Aşk Töre(n)leri” isimli fotoğraf sergisi de fuarda açılacak.
 
“FUAR YENİDEN ŞEKİLLENECEK”
80’nci kez kapılarını açacak alan fuar ile ilgili tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu “80 yıl boyunca, böylesine görkemli bir fuarı yaşamak ve yaşatmak kolay değil. Savaş yıllarında bile ayakta kalmayı başaran ve savaşan ülkeleri bünyesinde buluşturan dev bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için onurluyuz. Birbirinden çeşitli görsel etkinlikler ile bu yıl da coşkuyu yaşayacağız. EXPO dahil, 11 gün içinde bir buçuk milyon kişiyi bünyesinde barındıran bir organizasyon yok. İzmir, Akdeniz’in önemli bir şehridir. Bu kentin, tasarım, eko tarım ve yaşam kenti olması için kolları sıvadık.
İzmir’i, Akdeniz’in önemli bir kenti olması nedeniyle Akdeniz’in diğer kentleri ile olan ilişkilerini güçlendirerek bu kentin tasarım, inovasyon ve eko tarım kenti olmasını planlıyoruz” dedi.
 
İ.E.F’nin yeni fuar alanına taşınması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu “80 yıllık fuarı bir yerden başka bir yere taşımak tehlikeli olabilir. Bunun başka sonuçları da olabilir ancak zaman içinde bu değişimi gerçekleştireceğiz. Şuan fuarın içinde bulunduğu Kültürpark, yeni fuar alanının açılması ile birlikte adına yakışır bir hal alacak. Bu bölge tamamen kültür ve kongre merkezi olarak yeniden inşa edilecek. İ.E.F’nin genel ticaret kapsamı dışında, sektörel bir konsept yüklemek de istiyoruz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EŞREFPAŞALI 7 Eylül 2011 Çarşamba 09:44

SAYIN BAŞKANIN SÖYLEDİKLERİNE KATILMAK İMKANSIZ SON 10 YILDA İZMİR FUARI BETON YIĞINI, HANGİ KALİTELİ FİRMA MALINI GETİRİP TEŞHİR EDİYOR SADECE "" YEMEK""" ORMANDA YASAKLANAN PİKNİK FUARDA AÇILIYOR.80 YILLIK FUARIMIZI GERİ VERİN SİZ BU İŞLERİ BECEREMİYORSUNUZ EKİBİNİZ VE SİZ BECERİKSİZLİK ÖRNEĞİ SİNİZ.ONURLU OLMAK İSTİFA ETMEKTİR.

Yorumu oyla      12      6  
Ahmet Çiğdem 6 Eylül 2011 Salı 17:10

Aziz başkan fuarın açılış tarihi verdi ama sonra bir erteleme falan olmasın. Ben pek emin değilim fuarın açılışı ekim sonunu bulur.

Yorumu oyla      13      7  
BUCALI 6 Eylül 2011 Salı 16:20

İzmir fuarının taşınmasına karşıyım ,normal şartlarda taşıma yerine alsancak iki çeşmelik istikametinden yer altı ulaşımı sağlanmaya kalksa böylece 80 yıllık fuar bi 80 yıl daha güzel günler yaşatır bizlere.

Yorumu oyla      13      6  
umıt aydın 6 Eylül 2011 Salı 14:06

eygıdı fuar ey sende bu iş bılmelzerın elınde yok oldun gıttın oncden ızmırlıyı bır heyacn sarıyordu fuar acılacak dıye bu gun bakıyorum da fuarın acılmsına gunler kalmış bır olu toprağı var gıbı ızmırın uzerınde fuarda nasıbını alarak yıkılacak gununu sezınlıyor gıbı.way anam vayyyyyy

Yorumu oyla      16      6  
DEMOKRAT 6 Eylül 2011 Salı 13:41

Nasıl Giriyorlar.Acaba birileri bunları idaremi ediyor diyede merak ediyorum.

Yorumu oyla      15      6  
DEMOKRAT 6 Eylül 2011 Salı 13:40

Her Zamanki gibi Fuar Açılacak,İlk Akşam Her Şey Gayet Normal Gidecek.2.Akşamından itibaren İzmirde Ne kadar Seyyar Satıcı Var ise Hepsi Fuarda Yerlerini Alacaklar.Darı Arabaları-Midyeciler-Gevrekçiler-ayrıca Dilencilerimizde yerlerini alacaklar.Kadın her sene oğlunu kapılardan normal geçiriyor,sonra küçük gölün arkasında pijamalarını giydirip,yere yatırıyor,ondan sonra başlıyor ağlaşmaya,hasılatta sanırım güzel oluyordur.Kapılar dan Resmi araçların bile girmesi yasak iken bu Seyyar Arabalar nas

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaynak: Tutukluluk en ağır karar
Yargıtay Başkanı Kaynak, uzun tutukluluk süreleri ve telefon dinlemelerin ...
'Çok sayıda kaçak servis aracı var'
2011 – 2012 Eğitim yılının açılmasına kısa bir zaman kala Makine Mühendisi ...
Öcalan'ın Suriye günleri
Abdullah Öcalan'ın, PKK'yı 19 yıl boyunca yönettiği Suriye'de kaldığı ...
 
Fransa'ya nükleer için Uzan şartı
Fransızların nükleer santral inşaatı konusunda istekli olduğunu ve bir ...
Birbirlerinden terör ayırdı
Tunceli’de halı sahada gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan ...
İstihbarat Başkanı Pekin tutuklandı
"İnternet andıcı" davası kapsamında hakkında yakalama emri bulunan Korgeneral ...
 
Beyza'nın ardından dayısı da toprağa verildi
İzmir'den üç aylık staj için gittiği Avusturya'da, trafik kazasında ölen, ...
Bilim dünyasını isyan ettiren karar
Hükümetin kanun hükmündeki kararname ile Türkiye Bilimler Akademisi'ne ...
Atlantis'i son kez uçuran astronotlar İzmir’de
NASA'nın son uzay mekiği uçuş görevini yapan STS-135 Atlantis Uzay Mekiği'ndeki ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva