HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Ekim 2011 Çarşamba - 08:32

Solak'tan çöp resti

Harmandalı Çöplüğü'ne yönelik eylemlere değinen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak bu konusunda yetkililerin yakalarını bırakmayacaklarını söyledi.

Solak tan çöp resti

Fatih YAPAR/Egedesonsöz -  Çiğli Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Metin Solak, ilçenin yıllardır en büyük sorunu ve gündem maddesi olan Harmandalı Çöp Depolama Alanı hakkında konuştu. Vatandaşların tepki göstermesi ve eylemleri hatırlatarak görevlerini yaptıklarını ve bu zamana kadar nöbetlerini tuttuklarını söyleyen Başkan Solak, “Bu konu çözülene kadar ne Aziz Bey’in, ne Bakanlığın ne de İzmir Milletvekillerinin yakasını bırakmayacağız” dedi.
 
SADECE 5 PROJE
2012-2016 Stratejik Planı’nın görüşüldüğü toplantıda söz alan. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Akar, Başkan Solak’ın verdiği sözleri yerine getirmediğini öne sürerek, “Çiğli İzmir’in en geri kalmış ilçesi. Diğer belediyeler bir yatırım yapıyorsa bizim 10 yatırım yapmamız lazım. Çiğli Belediyesi ufak tefek işlerle uğraşıyor. Rutin işler dışında bir şey yapmıyor. Stratejik planda sadece 5 proje var. Bunların da gerçekleşeceğine inanmıyorum” diye konuştu.
 
ZOR DURUMDAYIZ
Başkan Solak ise, stratejik planlarda bir hedef ortaya konulduğunu söyledi. Solak, “Ekonomik anlamda zor durumdayız. Bir yandan belediye gelirlerini artırmaya çalışıyoruz bir yandan dengeyi koruyoruz bir yandan da stratejik planda yazanları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bazı hedefler zamanında gerçekleşmeyebilir. Bu da gayet normal. Önümüzdeki dönemde projelerimizi birer birer gerçekleştireceğiz” dedi.
 
ÇÖP KALKACAK
Solak, Çiğli’de yaşanan çöp sorunun sadece İzmir Büyükşehir ve Çiğli Belediyeleri’nin sorunu olmadığını vurgulayarak, “Bu sorun İzmir’in sorunu. Kapsının önündeki çöp kutusuna çöp atan herkesin sorunu. Bu sorunun partisi yok. Eğer bu konuda Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi fark etmez kim yanlış yaparsa bunu parti ayrımı gözetmeden dile getiririm. Bu çöp buradan eninde sonunda kalkacak. Bence çöp depolama alanı Torbalı’ya taşınacak. Biz görevimizi tamamladık. 20 yıl bunu sırtımızda taşıdık. Hangi ilçe belediye bu görevi teslim alacaksa alsın, bizi ilgilendirmiyor” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Caner Vardarlı 19 Ekim 2011 Çarşamba 13:48

CHP Çiğil’den ne istiyor. Karşıyaka Alsancak, Güzelyalı mis gibi olacak diye bütün pislik Çiğli'ye mi atılacak. Ciğli'nin kabahati CHP'ye oy vermek mi? Çiğli'de AKP'li belediye olsa aslanlar gibi direnirdi. Solak fazla direnemiyor. Cöpü Çiğli’ye döken CHP'liler nasıl olsa Solak'ın adaylığına karar verecekler. O sebeple Solak'ın yapabilecekleri de bir yere kadar. CHP çöpü gene Çiğli'ye yıkar. Zavallı Ciğli. CHP’ yüzünden İzmir köy oldu Ciğli’de İzmir’in çöplüğü.

Yorumu oyla      15      7  
Avni Öztürk 19 Ekim 2011 Çarşamba 11:58

Sayın Başkanım çiğli çöp konusunda üzerine düşen görevi yerine getirdi. Sizinde desteğinizle bu çöp olayından kurtulacağız. Göstermiş olduğunuz çabadan dolayı sizi kutlarım.

Yorumu oyla      14      6  
murat 19 Ekim 2011 Çarşamba 10:19

önce sen sokakları temiz tut da, ondan sonra "çöp" sorununa el at(bkz:Egekent)... bu arada betoncu cevat en azından sokakları temiz tutuyor,

Yorumu oyla      12      10  
Tebrikler... 19 Ekim 2011 Çarşamba 09:14

Sayın Solak!...Çöp konusundaki kararlı duruşunuz için sizi kutluyorum.Aynı duruşu şu meşhur stad konusunda da sürdürün lütfen ve Betoncu Cevat'ın kucağınıza bıraktığı(çünkü o bölge daha önce K.Yaka'nındı);Koçtaş'ın yanındaki Folkart ucubesi ile karşısındaki PO benzin istasyonunun yarattığı huni ağzını genişletmenizirica ediyorum.Trafik kördüğüm oluyor ve yol devamlı kazılıyor.Ne bulunmaz defineymiş?!......

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ın bütçesi ne kadar oldu?
Konak Belediyesi’nin 2012 yılı bütçesi 162 milyon lira olarak belirlendi. ...
Buca Yenigün Mahallesi'nde mutlu son
Buca Belediyesi, Yenigün Mahallesi’nde tamamladığı iki parktan birini ...
Selçuk Huzurevi bu kış daha sıcak olacak
Selçuk Belediyesi Akıncılar Huzurevi’nin ısınma ve sıcak su sistemi yenilendi.
 
Aliağa- Kakanj işbirliğinin temelleri atıldı
Aliağa Belediyesi ile Bosna Hersek'in Kakanj ilçe belediyesi arasında ...
Güzelbahçe'ye okul gibi 'semtevi'
Güzelbahçe Belediyesi’nin Yelki Mahallesi’nde açtığı Semtevi adeta bir ...
Afet gönüllüsü oldular
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Arama-Kurtarma ekibi, Toplum Afet Gönüllüsü eğitimi aldı.
 
EXPO'da İzmir'in iki rakibi devre dışı kaldı
Brezilya'nın Sao Paulo kenti yarıştan çekildi. Diğer aday Tayland'ın Ayutthaya ...
Brüksel’de Konak Rüzgarı
Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bu yıl 9’uncusu düzenlenen Philippe Rotthier ...
ESHOT 150 yeni otobüs için ihaleye çıktı
Toplu ulaşımda çağdaş standartları hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva