HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2011 Salı - 14:09

Aliağa- Kakanj işbirliğinin temelleri atıldı

Aliağa Belediyesi ile Bosna Hersek'in Kakanj ilçe belediyesi arasında dostluk ve işbirliği ziyaretleri başladı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve beraberindeki heyet, Kakanj’a 4 günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Aliağa- Kakanj işbirliğinin temelleri atıldı

ZENİCA/ KAKANJ - Aliağa ile Bosna Hersek'in Zenica iline bağlı Kakanj İlçesi arasında kardeşlik köprüsü kuruldu. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Meclisi'nin davetlisi olarak beraberindeki heyetle birlikte Bosna Hersek'in Kakanj ilçesine gitti. Kakanj Belediye Başkanı Yaşarspahic, 4 günlük programda heyete kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdirerek Kakanj'ın Bosna Hersek Cumhuriyeti içindeki ekonomik ve sosyal durumu hakkında bilgiler verdi.
 
ALİAĞA- KAKANJ İŞBİRLİĞİNİN TEMELLERİ ATILDI
Aliağa Belediyesi ile Bosna Hersek'in Kakanj ilçe belediyesi arasında dostluk ve işbirliği ziyaretleri başladı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, eşi Emine Oğuz, Belediye Meclis Üyeleri Bahar Deniz, İlknur Köse, Kıymet Baysal, Aliağa Çakmaklı Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer Barış, Dernek yönetim kurulu üyeleri Zekai Erşan, Rıdvan Barış ve Nurettin Çam'dan oluşan Aliağa heyeti, Kakanj'da belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından karşılandı. Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu A. Kemal Baysak'ın da katıldığı ziyarette Aliağa ve Kakanj arasında Türkiye'de imzalanması öngörülen Kardeş Şehir Protokolüne ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Aliağa heyeti ziyaretin ilk gününde Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic ve eşinin de katılımıyla Sarayevo Kovaçi Şehitliğini ziyaret etti. Şehitliğin ardından Sarayevo Baş Çarşı ziyaret edildi. Daha sonra Kakanj'a hareket eden Aliağa heyeti, Kakanj Belediye Başkanı ve Meclis başkanı ve meclis üyelerinin bulunduğu akşam yemeğine katıldı.
 
BAŞKAN OĞUZ’DAN YAĞLI BOYA TABLO HEDİYESİ
Ziyaretin ikinci gününde Şehir turunun ardından Gençlik Merkezi'nde Aliağa Heyetine Kakanj Belediyesinin tanıtımı yapıldı. Toplantının ardından Fransisken Manastırı, eski Boşnak evi, camisi ve Sultan'ın konağı ziyaret edildi. Aliağa Heyetinin Kakanj ziyaretinin üçüncü gününde Sanayi kuruluşları bölgesi ziyaret edildi.
 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, ziyaretin anısına Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic’e Aliağa’nın resmedildiği yağlıboya tablo hediye etti. Ziyarette Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu A. Kemal Baysak da Başkan Oğuz’a Onur ve Teşekkür belgesi takdim etti.
 
BAŞKAN OĞUZ; TARİHİ, KÜLTÜREL VE SOSYAL BAĞLARIMIZ VAR
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Aliağa'nın coğrafi ve demografik olarak Balkan ülkeleri ile tarihi bağlarının olduğunu ifade ederek “Aliağa’da Balkan coğrafyasından göçle gelmiş çok sayıda yurttaşımız yaşıyor. 1924’de Mübadele ile Yunanistan’dan, 1936’da Bulgaristan’dan, 1951’de Bulgaristan ve Yugoslavya’dan, 1989’da da Bulgaristan’dan çok sayıda kişi Aliağa’ya gelmiştir. Nüfusumuzun büyük bölümünün Balkan coğrafyasıyla ilgili yakınlığı vardır. Aliağa Heyeti olarak burada olmaktan son derece mutluyuz. Aliağa ile Kakanj Belediyelerinin yakın bir gelecekte kardeş şehir olma kararlılığından dolayı da Kakanj Belediye meclisine ve sayın Başkana şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
 
KAKANJ BELEDİYE BAŞKANI YAŞARSPAHİC: DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURDUK

Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic, Aliağa ile yakın gelecekte Türkiye’de imzalanacak olan Kardeş Şehir Protokolüyle iki kentin bir çok alanda işbirliği geliştirme olanağı bulacağını kaydetti. Başkan Yaşarspahic, “Aliağa ile Kakanj arasında önemli bir dostluk köprüsü kuruldu. Tarihi ve kültürel bağlarımızı geleceğe taşımak için bu ziyaret bizim için çok önemli. Karşılıklı doğal ve kültürel işbirliği, eğitim, spor, turizm potansiyeli, yatırım olanakları gibi çok sayıda alanda işbirliği yapmayı ümit ediyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'ye okul gibi 'semtevi'
Güzelbahçe Belediyesi’nin Yelki Mahallesi’nde açtığı Semtevi adeta bir ...
Afet gönüllüsü oldular
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan Arama-Kurtarma ekibi, Toplum Afet Gönüllüsü eğitimi aldı.
EXPO'da İzmir'in iki rakibi devre dışı kaldı
Brezilya'nın Sao Paulo kenti yarıştan çekildi. Diğer aday Tayland'ın Ayutthaya ...
 
Brüksel’de Konak Rüzgarı
Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bu yıl 9’uncusu düzenlenen Philippe Rotthier ...
ESHOT 150 yeni otobüs için ihaleye çıktı
Toplu ulaşımda çağdaş standartları hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Başkan Karabağ Makedonya TV’ye konuk oldu
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 20. Kuruluş yıldönümünü yaşayan ...
 
Bornova’da yılda 26 bin ton moloz toplanıyor
Bornova Belediyesi’nin geçen yıl başlattığı “Alo Moloz Hattı” sayesinde ...
Amatörlere bir müjde daha
Karşıyaka Belediyesi, amatörleri ve gençleri unutmayarak ilçeye bir suni çim saha daha kazandırdı.
Büyükşehir’den tarihi borçlanma hamlesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir bölümü devam eden, bir bölümü de planlanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva