HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2011 Pazartesi - 12:23

‘Siyasetin içinde olmaktan utandım’

Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonla ilgili konuşan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın sözlerine cevap verdi.

‘Siyasetin içinde olmaktan utandım’

Soner Çağlar / Egedesonsöz - Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine yönelik operasyonla ilgili soruya, konuyla ilgili siyasilerin yorum yapmaması gerektiğini, yapılan yorumları “ibretle izlediğini” belirtti. Yıldırım, “Bunun üzerinden siyaset yapıp nasıl üç beş oy fazla alırız derdinde olan insanları gördükçe siyasetin içinde olduğumdan hicap duyuyorum” dedi.

Bayır: Bizim yapamadığımızı AKP yaptı...haberi için tıklayın

Bayır'dan Yıldırım'a jet yanıt...haberi için tıklayın...
 
Ulaştırma eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, İzmir Hilton Oteli’nde ekonomi muhabirleriyle biraraya geldi. Toplantıda yıldırım, İzmir için çılgın projeden EXPO 2020’ye, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketlerine yönelik yapılan operasyondan CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, ‘9.sıradakileri kutladım’ açıklamasına kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
İZMİR’İN EKONOMİK DURUMU
Binali Yıldırım, toplantıda ekonomi haberlerinin öneminin giderek arttığını belirterek İzmir'in de ülke ekonomisine yaptığı katkının hızla arttığını kaydetti.
 
2002 yılında yüzde 6.2 olan İzmir'in genel bütçeye katkısının 2010 yüzde 10.13'e çıktığını, oranda iki kata varan artış görüldüğünü ifade eden Yıldırım, ihracatın da bu süreçte 2 katın üzerinde arttığını söyledi. Ülkenin toplam ihracatının yüzde 6'sını gerçekleştirdiğini ve 4. sırada yer aldığını söyleyen Yıldırım, ithalatta ise 5. sırada yer aldığını, kentin diğer illerin kalkınmasına katkı sağladığını söyledi.
 
Milli gelire katkı bakımından ise üçüncü sırada yer alan İzmir'de kişi başına mili gelir 3 bin 215 lira olduğunu ve Türkiye 6.'sı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Nüfus, vergi ve ihracata katkı gibi sıralamalarda daha ön sıralarda yer alan İzmir'in kişi başı milli gelirde 6. sırada olması dikkat çekiyor” dedi.
 
İzmir'de bin 540 yabancı yatırımcıyla bu alanda 4. sırada olduğunu, kentin yurt içi katma değere yüzde 13.5, istihdama ise yüzde 10'luk katkı verdiğini kaydeden Yıldırım, İzmir İktisat Kongresi'nde alınan kararlara dikkat çekti.
 
İZMİR PROJELERİ ERKENE ALINDI
O dönemde alınan kararların bugün halen güncelliğini koruduğunu, bu kararların kendileri için yol gösterici olduğunu söyleyen Yıldırım, İzmir için koydukları 2023 projeksiyonundaki yatırım hedeflerini EXPO 2020 hedefleri nedeniyle daha erken yetiştirmeyi ifade etti.

İzmir'in Cumhuriyetin sembol şehri olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:
“Cumhuriyetin 100. yılı en iyi şekilde hazırlanma yükümlülüğü var. Biz bu sorumluluk duygusu içerisinde seçim beyannamemizde İzmir'e çok özel bir önem verdik.

İzmir'in önemli bir kentsel dönüşüme ihtilacı olduğunu biliyoruz. Artık bunun aciliyet teşkil ettiğini de biliyoruz. Önümüzdeki dönemde en önemli hedeflerimizin başında İzmir'in kentsel dönüşümünü hayata geçirecek projeyi başlatmak olacak. Gerekirse İzmir'e özel bir yasa çıkaracağız. İzmir'in kent merkezinde veya kanatlarında kentsel anlamda herkesi rahatsız eden bir yapı mevcut. İçinde 4 milyon insanın yaşadığı bu güzel şehirde bu kadar uçurumun içiçe olması kimsenin hoşuna gitmiyor.”
 
İZMİR’DE İŞ YAPMAK ZOR
Yıldırım, İzmir'de biri bir iş yapmaya kalktığında diğerinin mahkemenin yolunu tuttuğunu gördüğünü, böyle bir anlayışı aşmak için gerekirse yasa çıkarma yolunu tutacaklarını, bu konuda yerel yönetimle de gereken işbirliğini yapacaklarını söyledi.

İzmir'in kongre ve fuarlar şehri temasına uygun olarak da bir altyapı oluşturulması gerektiğini, bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Gaziemir'deki yeni fuar merkezi projesini desteklediklerini, belediyeye gereken katkıyı vereceklerini söyledi. Yıldırım, mevcut fuar yerinin de kentsel dönüşüm anlamında şehrin akciğeri olarak muhafaza edilmesinin önemli kaydetti.
 
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OPERASYONU
Bir gazetecinin “İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki aramalarla ilgili çıkan siyasi tartışmaların bakanlık ve yerel yönetim arasındaki işbirliği ortamını zedeler mi ?” sorusunu yanıtlayan Yıldırım, konuyla ilgili siyasilerin yorum yapmaması gerektiğini, yapılan yorumları “ibretle izlediğini” söyledi.
 
Yıldırım, şöyle devam etti:
“Bu konuda yorum yapmamız, doğru bir şey değildir. Samimiyetle söylüyorum. İbretle izliyorum. Bunun üzerinden siyaset yapmak, nasıl üç beş oy fazla alırız derdinde olan insanları gördükçe siyasetin içinde olduğumdan hicap duyuyorum. Çok açık söylüyorum. Bir parti başkanı çıkıp diyor ki, ‘bu olaydan sonra 9. sıradakileri arayıp tebrik ettim.’ İşiniz garanti diye. Bu esef verici bir şey. Orada insanlar sıkıntı çekiyor. Siz kalkıp böyle bir şey söylüyorsunuz. Bu siyasetin aracı haline getirilmemeli. Bu yanlıştır. Herkes için yanlıştır. A, partisi için, B partisi için, İzmir için yanlıştır. İzmir’i yıpratır. Siyaseti itibarsızlaştırır.”
 
İŞBİRLİĞİNE DEVAM
Kendileri açısından yerel yönetimlerle işbirliği yapmada hiçbir sorunun olmadığını, rekabet içinde olmadıklarını, hizmete odaklandıklarını ifade eden Yıldırım, “Bugüne kadar işbirliği yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Biz elimizi uzatırız, elimizi havada bırakan olursa elimizi tekrar havaya kaldırır yola devam ederiz. Hizmet noktasında hiçbir şey engelleyemez. Ama böyle bir şey olacağını sanmıyorum. Uzlaşma kültürünü İzmir'de gösterdik. Daha fazlasını da yapabileceğimiz bundan sonra göstereceğiz” diye konuştu.
 
ÇILGIN PROJE
İzmir için açıklanması beklenen çılgın projeyi Başbakan Erdoğan’ın İzmir ziyaretinde açıklayacağını belirten Binali Yıldırım, “Bu projenin Ulaştırma ile ilgili olup olmadığı yönündeki soruya, “ Her proje ulaşımla ilgilidir. Ulaşımla ilgili olan hiçbir proje yoktur. Doğarken, hastaneyi giderken ulaşım var. Hayata noktayı koyduğunuzda da yine ulaşımla işiniz var” şeklinde cevap verdi. “Deniz ulaşımı mı, karayolu ulaşımı mı?” şeklinde ki diğer bir soruya da, “Her türlü ulaşımla ilgili” diyerek yanıt verdi.
 
İZMİR’İN ALDIĞI PAY
Yıldırım, İzmir'in verdiği katkı oranında yatırım alamadığı eleştirileriyle ilgili bir soru üzerine ise İzmir-Ankara yüksek hızlı tren projesi, İstanbul İzmir otoyol projesi, Ege Limanı ve İzmir Çevre Yolu ile Aliağa Menderes hattı gibi projelerin 25 milyar liranın üzerinde olduğunu, bunlar dikkate alındığını İzmir'in verdiğini rahatlıkla aldığını söyleyebileceklerini kaydetti.

Yıldırım, şöyle konuştu:
“İzmir'de böyle bir algılama var. Yerel yönetimlerle iktidarın farklı partilerde olması ve bunun siyaseten kullanılması bu sonucu doğuruyor. İzmir bundan daha fazlasını hakediyor. Potansiyeli çok üzerinde. Önemli olan bu. Verdiğinden daha az alıyor saplantısından çıkması lazım. Daha geniş ufuk sahibi olmamız lazım. Bu tartışma bizi bir çıkmaza sokar. Bunun İzmir'e de ülkemize de faydası yok.”

İzmir körfezine denizin daha etkili kullanımını sağlamak için en az 3 marina yapacaklarını söyleyen Yıldırım, bunlardan birinin Konak Pier'in bulunduğu bölgede olacağını, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Aliağa-Cumaovası Banliyö hattı’ndaki üst ve alt geçitlerin henüz tamamlanamamış olmasına yönelik soruya Yıldırım, söz konusu işlerin yapımı için ‘okyanusu geçip, derede boğulmayın’ dediğini belirterek, bunların da çözüleceğini kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Mayıs 2011 Salı 02:21

bakan bey 9 yıldır bu ülkeye ne yaptınız? dikili agaçlarımızı bile yabancılara,YANDAŞLARINIZA SATTINIZ ,BEDAVAYA VERDİNİZ... BİRMİLYON YEDİYÜZBİN ÖGRENCİNİN AGINI ALDINIZ.. ANKARA,KAYSERİ BELEDİYELERİNİZDE YOLSUZLUK DİZ BOYU.. 9 YILDIR İZMİRE GELMEDİNİZ,HİZMET GETİRMEDİNİZ ŞİMDİ ÇIKIYORSUN İL BAŞKANIMA LAF EDİYORSUN SEN ÖNCE KENDİNE BİR BAK AYNADAN... SİZE OY FALAN YOK... SONUNA KADAR ARKANDAYIZ BÜYÜK BAŞKAN TACETTİN BAYIR İNADINA DEĞİL ÖLÜMÜNE CHP

Yorumu oyla      15      8  
arif 9 Mayıs 2011 Pazartesi 23:21

Seçim oy pusulası ihalesi ihbarlar olmasaydı 12 trilyon çalınacaktı.İHBARLAR NETİCESİNDE,İHALE İPAT OLDU YİNE AYNI FİRMA BU SEFER 900 BİN LİRAYA BASIM İŞİNİ ALDI.kAĞITLARDA DEVLETTEN.Binali bey 12 tilyona ihaleyi vermek isteyenleri görevden aldırsın.Arada 11 trilyon far oluşuyor,hükümet bu soyguna tık demiyor.hani hortumları kesmişlerdi?

Yorumu oyla      12      6  
meçhul 9 Mayıs 2011 Pazartesi 22:53

9yıldır izmere uğramayanlar,izmire gavur diyenler neoldu izmire yunanlı diyenler neolduda izmire bukadar değer vermeye başladınız.seçimden sonra istediğiniz oyu alamadağınızda,vaat ettiğiniz sözleri yerine getirceğinizmi,yoksa küsüp geldiğiniz yere gitcenizmi.sayın bakanlarımız,umarım 12hazirandan sonra biz izmirlileri unutmazsınız

Yorumu oyla      15      9  
AKIN BELKIR 9 Mayıs 2011 Pazartesi 20:26

CHP İL BAŞKANI: HERHALDE AÇ TAVUK KENDİNİ BUĞDAY AMBARINDA SANAR GİBİ, İZMİR'İN OYLARINI BLOKE ALTINAMI ALDINIZ, TÜM BELEDİYELER CHP Lİ OLMASINA RAĞMEN,HANGİ BELEDİYEDEN DÜZGÜN HİZMET ALDIK. ŞİMDİDE OPERASYON BAHANE EDİLEREK, CHP NİN OYLARI YÜKSELECEKMİŞ, 10. SIRADAKİ MİLLETVEKİLİ ADAYINI TEBRİK EDİYORMUŞ, SAYIN İL BAŞKANI KENDİNE ÇOK GÜVENME VE BÜYÜK KONUŞMA, AZA ZAMAN ÖNCE BÜYÜK KONUŞAN AKP İL BAŞKANINI GÖRDÜK. EĞER 10 TANE MİLLETVEKİLİ ÇIKARAMAZ İSEN İSTİFAYA VARMISIN. İZMİR HALKI İNADINA GİDİP AK PARTİYE OY VERECEK. GÖRECEKSİNİZ BÜYÜK KONUŞMAYI VE HİZMET ETMEDEN SADECE İZMİ,R ÇAĞDAŞ DEYİP OY ALMAYI GÖRECEĞİZ 12 HAZİRAN'DA. KULAGINIZA KÜPE OLSUN.

Yorumu oyla      16      11  
Erdi 9 Mayıs 2011 Pazartesi 19:55

Herkes satış satış diyor ne satmışlar 2b li arazişlere bile laf ediyordunuz şimdi onun peşine düşmüş seçim vaati yapıyorsunuz aziz kocaoğlu şu yolsuzlukların bitmeyen metronun hesabını versin seçim zaanı kaldırım taşı değiştirmekle oluyor bu işler

Yorumu oyla      15      10  
MUSTAFA ÖZDEMİR 9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:53

SAYIN YILDIRIM'A KATILIYORUM,İZMİR KESİNLİKLE CHP İÇİN ÇANTADA KEKLİK DEĞİL VE İZMİR CHP'NİN KALESİ FALAN DEĞİL.UZUN YILAR İZMİR'DE DYP VE ANANAVATAN PARTİSİ 1. PARTİ OLDULAR.İZMİR'DE AKP'NİN BİR TÜRLÜ SEÇİM KAZANAMAMASININ NEDENİ YAPTIĞI TAKTİK HATALARI VE KENDİNİ İYİ ANLATAMAMASI.ÖZELLİKLE CHP İDEOLOJİSİNDEKİLERİN GERÇEK DIŞI BİLE OLSA YAPTIĞI PROPAGANDALARA YERİNDE,YETERLİ VE TUTARLI BİLGİLENDİRMELERLE CEVAP VEREMEMELERİDİR.CHP İZMİR'DE BAŞARILI BİR PARTİ OLMAMASINA RAĞMEN AKP'NİN KENDİNİ İYİ ANLATAMASI NEDENİYLE (ÇOK BAŞARILIYMIŞ GİBİ)SEÇİM KAZANIYOR.AMA BU SEÇİM HERŞEY DEĞİŞEBİLİR,ÇÜNKİ ÖZELLİKLE BİNALİ YILDIRIM ÇOK GÜZEL ÇALIŞIYOR..

Yorumu oyla      21      12  
İZMİRLİ 9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:42

SEÇİM ZAMANI YAPILAN VAATLERE İNANMAYACAK KADAR ZEKAMIZ VAR ÇOK ŞÜKÜR.. MADEM BUNLARI YAPACAK GÜCÜNÜZ VARDI DA 9 YILDIR NEREDEYDİNİZ... KALDIKİ SİZ ŞİMDİYE KADAR UĞRAMADIĞINIZ GAVUR DEDİĞİNİZ İZMİR E NEDEN DÜŞTÜNÜZ BU KADAR. LÜTFEN ÖNCE AYNANIN KARŞISINI GEÇİN AKP Lİ BAKAN BAŞKAN VE VEKİLLER KENDİNİZE HESAP VERİN SONRA ÖTEKİ DÜNYADA BU ÜLKEYİ SATMANIN VEBALİNİ ÖDEYEMEYECEKSİNİZ YOL YAKINKEN BIRAKIN İZMİR İ DE KENDİNİZE ORTAK ETMEYİN ÇEKİN ELİNİZİ ÜZERİMİZDEN...

Yorumu oyla      18      10  
HASAN TUFAN 9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:17

SAYIN BİNALİ YILDIRIM BEY; SİZ ACABA BUNU SÖYLERKEN DENİZ FENERİ,KAYSERİ,ELAZIĞ BELEDİYELERİ GİBİ AYYUKA ÇIKMIŞ YOLSUZLUKLARI DUYUNCA SİYASETTEN UTANMADINIZ MI? UTANMADIYSANIN BUNDA YOLSUZLUKLARI AKP Lİ ARKADAŞLARINIZ YAPTIĞI İÇİNMİDİR?

Yorumu oyla      20      11  
yağmur 9 Mayıs 2011 Pazartesi 16:59

sayın bakanım izmir için geç kaldınız.izmirden sizlere hayır gelmez,siz kayseriyi,konyayı,ankarayı kalkındırmaya devam edin.doğu ve güneydoğu illeri izmirden daha da köy kalmış vaziyette oraları ıslah edin.sihirli eliniz izmire 9senedir değmediyse bundan sonrada uzanmasın AKP Yİ İSTEMİYORUZ.....!

Yorumu oyla      18      11  
chpli dürüstlere 9 Mayıs 2011 Pazartesi 14:34

sen hasta mısın hemşerim? her haberin altına aynı yorum. noluyor yazınca izmirliler seni mi dinliyor? veya etkileyebileceğini mi sanıyorsun?

Yorumu oyla      25      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Kadın istihdamını yüzde 17’den yüzde 23’e yükselttik’
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema, dünyadaki ekonomik ...
Mumcu: Engellerin kalktığı bir Türkiye için çalışacağız
Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm’ün ilçe genelinde yaşayan engelliler ...
Doğan’ın çağrısına ANAP’tan yanıt geldi
AK Parti İzmir adayı Bilal Doğan ve AK Parti Balçova İlçe Başkanı Oktay ...
 
On günde devr-i alem
Seçim sürecine yoğun bir tempoda çalışmaya devam eden AK Parti İzmir İl ...
‘AKP’nin korkusu gönüllü ordusu’
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir’de Konak Vapur İskelesi üstünde 1000’e yakın ...
Bozoğlu: Halkın iktidarını birlikte kuracağız
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Turgay Bozoğlu, seçim çalışmalarını ...
 
‘Ya saadet ve izzet ya sefalet ve zillet’
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Şerafettin ...
Yıldırım anneleri unutmadı
Ulaştırma eski bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
Dağ: Gençliğimi İzmir için kullanacağım
AK Parti’nin İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Avukat Hamza Dağ, gençlik ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva