HABERLER>POLİTİKA
9 Mayıs 2011 Pazartesi - 10:38

‘AKP’nin korkusu gönüllü ordusu’

Cumhuriyet Güçbirliği İzmir’de Konak Vapur İskelesi üstünde 1000’e yakın Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci gönüllüsü ile birlikte tek yumruk olarak gövde gösterisi yaptı.

‘AKP’nin korkusu gönüllü ordusu’

İZMİR - Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar Müjdeci ve Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu Perinçek Gönüllüleri Toplantısına CHP İzmir Eski İl Başkanı Memiş Yıldırımcan, Emekli Hava Korgeneral Cengiz Aycan, Yazar Zeki Büyüktanır, Avrupa ADD Yönetim Kurulu Üyesi Abbas Aslanboğa, Emekli Vali Aydın Özakın, Balçova Eski Belediye Başkanı ve Dokuz Eylül Cumhuriyet ve Demokrasi Platformu Başkanı Ali İhsan Ülker de  katıldı. Konuşmalardan önce Yaşar Müjdeci, Anneler Günü dolayısıyla, salondaki tüm bayanlara karanfil dağıttı. Ardından Doğu Perinçek ve Yaşar Müjdeci’nin tanıtım kliplerinin gösterildiği toplantıda salon sık sık “ Yurtsever İzmir’e Perinçekyakışır”, “Yurtsever İzmir’e Müjdeci Yakışır”, “ Öncü Cesur Doğu Perinçek” “ AKP’nin Korkusu Gönüllü Ordusu” sloganları ile inledi. İlk konuşmayı Cumhuriyet Güçbirliği MYK Üyesi ve İzmir Sözcüsü Erdoğan Özer yaptı. Özer, Türk siyasi tarihinde örneği olmayan bir milli imece ile hareket ettiklerini söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti:” Bu seçimler ile Türk devrimi yeniden soluk alacak. Gönüllülerimizin sayısı 5 bini geçti. Hiçbir siyasi parti İzmir’de bu sayıya ulaşamamıştır. Her parti tabanından gönüllülerimiz var aramızda. Bizim referansımız Atatürk ve Cumhuriyet Devrimi. Cumhuriyet Güçbirliği Gönüllüsü iseniz 12 Haziran akşamı bizimle aynı onuru yaşayacaksınız demektir. Ne mutlu bizlere, ne mutlu sizlere.”
 
Özer’in ardından konuşan İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin de Türkiye’nin AKP eli ile bölünmeye götürüldüğünü söyledi ve seçimlerin ardından gelecek dönemin Türkiye için büyük bir iç çatışmalar ve kaos dönemi olacağını vurguladı. Gültekin’in konuşmasında vurgu yaptığı diğer tespitleri ise şöyle:” AKP’nin şu an itibariyle iflas etti. AKP’nin seçim politikasını kasetler, F tipi yapılanma ile muhaliflere müdahale ve dini siyasete alet etmektir. Bu nedenle MHP’de kaset skandalları yarattı, bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon düzenlendi. Aşiret devletlerinde bile böylesi bir düzen, YGS’deki gibi şifre skandalları olamaz. Cumhuriyet Güçbirliği, tüm bunların farkında ve hepsine çare olmak için geliyor. Seçimlerin ardından Türkiye’nin sürükleneceği iç çatışma ortamında burada toplanan öncülerin ve gönüllülerin görevi topluma önderlik etmektir. Hepsi de sorumluluklarının farkında olarak, üstün bir çalışma ile vatan savunmasında nefer oluyorlar”
 
Alkışlar ve sloganlar eşliğinde konuşmasına başlayan Yaşar Müjdeci ise salona hitaben ‘sizlerin bir çoğu ile Berlin’de, Lefkoşa’da, Paris’te, bir çoğunuzla da Cumhuriyet Mitingleri’nde tanıştık’ dedi tam bağımsız Türkiye diyerek meclise gireceklerini söyledi. Amaçlarının Kemalist devrimin yarım kalmış taraflarını tamamlamak olduğunu söyleyen Müjdeci’ye salondaki bayan gönüllüler şükranlarını sunmak için çiçek verdiler. Müjdeci konuşmasının sonunda Cumhuriyet Güçbirliği birlikteliğinin seçimlerin ardından da bozulmadan devam edeceğini belitti.
 
GÜÇBİRLİĞİ’NE ALYANSINI BAĞIŞLADI TEKALİF-İ MİLLİYE YENİDEN BAŞLADI
Cumhuriyet Güçbirliği’nin Bağımsız Adaylara nasıl oy toplanacağının slayt gösterileri ile anlatıldığı toplantıda salondaki herkesi gözyaşlarına boğan bir gönüllünün Doğu Perinçek için verdiği hediye oldu. Serfinaz Yürekdeler adlı bir gönüllü yıllardır işsiz olduğu için, parmağındaki evlilik alyansını çıkarak çalışmalara katkı sağlamak için bağışladı. Yurdumun üstünde son ocak sönene kadar mücadelenin bitmeyeceğini söyleyen Yürekdeler, ayakta alkışlanması üzerine “ Cumhuriyet Güçbirliği benim vatanımı, geleceğimi, bağımsızlığımı koruyup kollayacak Bundan şüphem yok. Buna karşılık ben bir tek yüzüğümü vermişim; az bile.” bu hareketi üzerine Erdoğan Özer, Kurtuluş Savaşı Dönemi’ndeki Tekalif-i Milliye’nin şimdilerdeki ilk örneğinin bu davranış olduğunu söyledi.
 
Gönüllülerden bazılarının konuşmaları ise şöyle:
 
Sultan Başer: Ben Cumhuriyet Güçbirliği Gönüllüsü olarak Perinçek’lerin Silivri’den çıkmasını, AKP’nin o zindanlara bir daha çıkmamak üzere tıkılmasını istiyorum; her gün dua ediyorum”
 
Elisa Zileli: AKP’nin bana dayatacağı Anayasa’yı kabul etmek istemiyorum. Çağdaş, laik bir Türk kadını olmamın doğal bir gereği olarak Cumhuriyet Güçbirliği gönüllüsüyüm”
 
Müvit Uyar: Okullarımızda İstiklal Marşı’nın ve andımızın yeniden özgürce okunmasını istiyorum. Türk bayrağını her yerde dalgalandırmak için birleşe birleşe geliyoruz.
 
TRT Radyo Prodüktörü ve ADD Güneydoğu Bölge Sorumlusu Celal Duruoğlu: Yaşar Müjdeci ile Diyarbakır’da birlikteydik, şimdi de burada omuz omuzayız. Gidişata dur demek için ben de gönüllü oldum, tek çıkış yolu Cumhuriyet Güçbirliği.
 
TARİHTE HER DEVRİMİN, İLERLEMENİN ARKASINDA GÖNÜLLÜLERİN, FEDAKARLARIN ÇABALARI VARDIR
Gönüllülerin konuşmalarının ardından TGB Genel Başkanı İlker Yücel ve Gönüllüler Bürosu Sorumlusu Melda Çalışkan slayt gösterisi ile oy toplama hedeflerini ve çalışma düzenlerini salonu dolduran çoşkulu kitleye anlattı. Yücel, bu toplantıda birliğin gücünün gösterildiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:” TGB gibi cesur, atak, devrimci bir gençlik teşkilatı elbette ki Cumhuriyet Güçbirliği’nin yanında yer alacaktı. Ben tarihçiyim, tarih bana şunu öğretti ki tarih boyunca her devrimin, ilerlemenin olmasında mutlaka gönüllülerin ve fedakarların çabaları vardır; Bu Urartular’dan beri değişmedi, değişmeyecek. 13 Haziran sabahında Türkiye’nin yep yeni bir muhalefet ile karşılaşması için biz buradayız”.
 

Bine yakın yurttaşın salonu doldurduğu gönüllüler toplantısı müzik dinletisi ile son buldu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bozoğlu: Halkın iktidarını birlikte kuracağız
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Turgay Bozoğlu, seçim çalışmalarını ...
‘Ya saadet ve izzet ya sefalet ve zillet’
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Adayı Şerafettin ...
Yıldırım anneleri unutmadı
Ulaştırma eski bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, ...
 
Dağ: Gençliğimi İzmir için kullanacağım
AK Parti’nin İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Avukat Hamza Dağ, gençlik ...
Kalkan: İzmir'in kuzeyi yatırıma doyacak
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Erdal Kalkan, şehrin kuzeyinin ...
'Memleket sevgisi lafla değil icraatla olur'
AK Parti İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Ali Aşlık, milletin bütçesini ...
 
5 Ege iline ‘büyükşehir’ müjdesi
Başbakan Erdoğan, seçimden sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerin ...
Kılıçdaroğlu: YGS savcısı o mailleri açıklasın
YGS’yle ilgili bir sürprizinin olduğunu söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Başbakan'a sert pankart: Katil Erdoğan!
Demirtaş ve Geylani'yi karşılayan 10 bin kişilik grup, "Colemerg (Hakkari) ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva