HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2011 Cuma - 14:16

‘Siyasete ülkeme katkı için girdim!’

‘Siyasete ülkeme katkı için girdim!’ CHP İstanbul Milletvekili Pavey, kazada kolunu ve bacağını kaybetmesine rağmen yaşam mücadelesiyle herkese örnek oluyor: “Mutlu olmak ya da olmamak elimizde. ‘Niye ben?’ diyerek küsmek yerine, ben hayata tutunup mutlu olmayı tercih ettim...”

‘Siyasete ülkeme katkı için girdim!’

ANKARA - Evde protez kol ve bacağını çıkaran Pavey, “Bunları günde 6 saatten fazla kullanmamam gerekiyor... Anneme ‘Evlilik programına katılmak istiyorum’ diye şaka yapıyorum” diyor.
 
Gazeteci Ayşe Önal’ın İsviçre’de geçirdiği kaza sonucu kolunu ve bacağını kaybeden kızı olarak tanınan yazar ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, yaşam mücadelesiyle herkese örnek oluyor. Pavey, AA’ya yaptığı açıklamada İsviçre’de geçirdiği kazanın, hayatındaki en önemli iniş noktalarından biri olduğunu belirterek, kazada sol kol ve bacağını kaybettiğini, ancak kazanın engelli bir insanın gözünden dünyaya bakabilme fırsatı verdiğini vurguladı. CHP’li vekil şöyle devam etti:
 
‘Kazazede Şafak’ dediler
“Kazadan sonra artık hep ’kazazede Şafak’ olarak anılır oldum ama BM bünyesinde bütün dünyayı dolaşarak yaptığım insani yardım çalışmaları, kendi yaralarımı sarmamda çok büyük bir rol oynadı. Mülteci kamplarında yoklukların ve sıkıntıların içindeki insanlara çözüm bulmaya çalışmak, derdimi unutturdu. Zaten bu mesleği seçmemin nedeni de kazanın verdiği duyarlılıktı. Öyle ya da böyle bu hayatı yaşayacağız. Mutlu olmak ya da olmamak elimizde. ’Niye ben?’ diyerek küsmek yerine, hayata tutunup mutlu olamayı tercih ettim. İnanıyorum ki her düşüşten bir kazançla çıkıyoruz.”
 
Engelliye sade acınıyor!
Türkiye’de engelliye sadaka kültürü ve acınarak bakıldığını belirten Pavey, “Engellileri eve sıkıştırıp hapsetmeye devam edersek, hiçbirimiz için özgürlük tam olmaz. Aynı toplumun bireyleri olarak, engellilerin o daire içine sıkışıp kaldığının farkında değilsek ve bunu dile getirmiyorsak o zaman hiç birimizin kanatları tam açılmaz. Çözüm üretmek yerine, hala bu sıkışmışlıkta devam ediyoruz. Ancak bana umut veren en önemli şey, bu konuda sivil toplumun giderek daha güçlenmesi” dedi.
 
Siyasete neden girdim?
Bir dünya gezgini olarak yaşarken siyasetle ilgili sürpriz bir teklifle karşılaştığını anlatan Pavey, “Siyasete, siyasi bir kariyer amaçladığım için değil, insanların daha müreffeh bir ülkede yaşamasıyla ilgili düşüncelerimi hayata geçirmek ve ülkeme bu anlamda bir katkı sunmak için girdim” diye konuştu. Türkiye’de sosyal demokrasinin, ana muhalefetin çok önemli olduğunu, giderek çok daha değerleneceğine inandığı için CHP’de siyaset yapmak istediğini anlatan Pavey, “6 aydır siyasetteyim. Şu an ortamı gözlemliyorum” dedi.
 
Kadın siyasetçi sayısı az
TBMM’de kadın siyasetçi sayısının biraz artarak yüzde 17’ye yükselmesinin yeterli olmadığını ifade eden Pavey, “Nüfusumuzun yüzde 51’inin kadın olduğu bir ülkede, kadınla ilgili bunca sorunun yaşandığı bir ülkede kimsenin buna itiraz edeceğini düşünmüyorum. Bence kadın milletvekilleri yüreklerini ortaya koyarak özveriyle çalışıyor. Buna rağmen kadınlar, genel kurulda daha az söz alıyor. Var olan kadınların çok daha ön plana çıkarılması çözümlere ulaşmamızı sağlayacak” dedi.
 
Pantolona mecburum
Pavey, Meclis’te etek giyme konusuna da değindi: “Daha önceki görevlerimde eteğimi de pantolonumu da çok rahatlıkla giyindim. Ancak bu özgür bir seçim ve özgürlüğe inanan bir kişi olarak kadın vekillerin daha rahat çalışmasını sağlayacaksa pantolonu destekliyorum. Ancak biz özgürlükle mecburiyeti birbirine karıştırdık. Ben bacağımla hayat boyu yaşayacağım ve bu benim mecburiyetim. Bunun konu edilerek, bir özgürlük meselesinin konuşulmasından çok büyük rahatsızlık duydum. Meclis’te pantolon giyme konusunda iznim olmadan sadece adım ve bacağım olarak yer almam hoş değildi. Ancak yine de bu sorunun çözülmesine bacağımın bir katkısı olduysa mutluluk duyuyorum.”
 
Annem istifa etti...
Annesinin dünya vatandaşlığını bırakıp Türkiye’de aktif siyasete soyunmasını herkesin önünde kınadığını hatırlatan Şafak Pavey, “Annem, siyaset yolculuğumu onaylamadı ve bu yolculukta yanımda olmayacağını söyledi. Biliyorsunuz, annelikten de istifa etti kamuoyunun önünde... Ancak kavga etmiyor, fikir alışverişinde bulunuyoruz” dedi.
 
Zeytinyağlı yapıyorum
Günlük hayatta yemek yapmayı çok sevdiğini, ancak bu yüzden başına gelmeyenin kalmadığını belirten Pavey, “En son bir yıl önce makarna pişirirken bacağımı yaktım. İkinci derece yanık oluştu. Ondan sonra bu konuda yasaklandım. Ancak en sevdiğim zeytinyağlıları yapmaya devam ediyorum” dedi.
 
Şiiri çok seviyorum...
Şiiri çok sevdiğini, en sevdiği şairin de Orhan Veli olduğunu belirten Pavey, en son Julian Assange’nin biyografisini okuduğunu söyledi.
 
Kol ve bacak protezlerinin gün içindeki kullanım süresini işinin yoğunluğu nedeniyle fazlasıyla aştığını anlatan Pavey, şöyle devam etti: “Ayakkabı gibi düşünün, uzun süre ayakkabıyı giyerseniz nasıl ayağınız şişerse protez bacak da öyle bir şey. Çıkarttığımda ekstra rahatlama hissediyorum. 4 yılda bir değiştirmek gerekiyor. Eve gidince kol ve bacağımı çıkarıyorum. Bunları günde 6 saatten fazla da kullanmamam lazım. O yüzden tekerlekli sandalye ile dönüşümlü kullanıyorum. Ama tekerlekli sandalyeyi daha çok evde kullanıyorum. Meclis sandalyeye uygun değil. Şimdi onu halletmeye çalışıyoruz. Mesela Genel Kurul’a tekerlekli sandalye kullanınca giremiyorum.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan Uludere olayı için ilk açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışı, Irak sınırında 35 kişinin ...
Uludere olayı için Hükümetten ilk açıklama geldi!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ...
Kritik yasa bugün Meclis'te
Hükümlü ve tutuklular için hazırlanan yasa, Öcalan ve Haberal'ı yakından ...
 
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Hükümet özür dilesin
Sınırda 35 sigara kaçakçısının yaşamını yitirmesine yol açan bombardıman ...
Ulema: 2012’de ülkenin tamamı sigortalı olacak
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, partisinin Kemalpaşa İlçe Başkanlığı ...
CHP İzmir’de ‘görevden alma’ yok, hedef kongreler
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, bazı ilçe başkanlarını görevden ...
 
Eski Vekil Hasgür’den yeni inciler!
AK Parti İzmir eski Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, sosyal paylaşım ...
CHP Konak AK Parti'yi vatandaşa şikayet etti
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, 60 ...
'Hak ettikleri bombalanarak öldürülmek değildi'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Türkiye-Irak sınırında meydana ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva