HABERLER>GÜNCEL
8 Şubat 2012 Çarşamba - 16:09

Sevgilisini öldürdüğü iddia edilen astsubaya tahliye

Bornova’da birlikte yaşadığı kız arkadaşı 24 yaşındaki Arzu Çapar'ı tabancasıyla ateş edip öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan, hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan evli ve 1 çocuk babası Astsubay A.A., yaklaşık 9 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Sevgilisini öldürdüğü iddia edilen astsubaya tahliye

İZMİR - Olay, geçen yıl 22 Mayıs'ta 01.30 sıralarında, Atatürk Mahalllesi 789/1 Sokak 12 Numaralı Apartmanı'nın 7'nci dairesinde meydana geldi. Turizmci Arzu Çapar, 10 aydır arkadaşlık yaptığı 57'nci Piyade Topçu Tugayı'nda Astsubay olarak görev yapan 28 yaşındaki A.A. ile birlikte yaşamaya başladı. Evli olan A.A., iddiaya göre eşinden boşanıp, Arzu Çapar ile evleneceğini söyledi. Kıskançlık krizine giren A.A., Çapar ile tartıştı. Çıkan tartışmada, Arzu Çapar, iddiaya göre A.A.'nın beylik tabancasından çıkan ve göğsüne isabet eden tek kurşunla, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polis tarafından gözaltına alınan A.A., intihar etmek isteyen Çapar'a mani olmaya çalıştığını, elindeki silahı almak istediğini ancak başarılı olamadığını söyledi. Adliye'ye sevk edilen A.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
 
Astsubay A.A., 'kasten insan öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılandığı davada hakim önüne çıktı. Duruşmaya A.A.'nın avukatı Seyit Ahmet Akyüz ile Çapar'ın avukatı katıldı. Astsubay A.A., Arzu Çapar'ı kendisinin öldürmediğini, intihar ettiğini söyledi. A.A., "Eve girerken, silahı koltuk minderinin altına sakladım. Çıkıp kapıyı açması için zile bastım. Arzu kapıyı kısa bir süre sonra açtı. Elinde silah vardı. Kendisine silahı nereden bulduğunu sordum. Bana cevap vermedi. Silahı elinden almak için hamle yaptım. Balkona doğru koşmaya başladı. Tabancanın horozuyla tetiğe basmaya çalışıyordu. Balkonda elinden silahı almak için müdahale etmek istedim o anda silahın emniyetini açtı. 'Patlamıyor patlamıyor' diye bağırmaya başladı. Silah yere düştü. Kendisi de bayıldı. Ben yere düşmeden tuttum. Baktığımda sağ göğüs tarafından kan geliyordu. Balkondan alıp salona taşıdım. Ardından ambulansı aradım. Benim tabancanın ağzında mermi yoktur. Olay sırasında tabancada 6-7 mermi vardı. Arzu tabancayı kullanmayı biliyordu. Arzu'yu ben öldürmedim. Sevdiğim bir insanı kaybettim. Arzu'yu kurtarmaya çalıştım, ancak başarılı olamadım. Tahliyemi istiyorum" dedi.
 

Mahkeme heyeti, davada delillerin toplandığını ve sanığın da uzun süre tutuklu olduğundan, tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca ölenin olay sırasında alınan el svaplarında sol elinde barut izine rastlandığını ve sol eliyle ateş edip etmediğinin tespit edilmesi için yeni bir rapor alınması gerektiğini belirtip, dosyayı tekrar Adli Tıp Kurumu'na gönderip, duruşmayı Mayıs ayına erteledi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AİHM'den emsal teşkil edecek Ergenekon kararı
Uzun tutukluluktan şikayetçi olan çok sayıda kişi için bu karar emsal ...
'Abdest almadan, çay demlemeyin'
Samanyolu TV’de yayınlanan yemek programında, "Çay demlemeden önce abdest ...
Depremzede besicilerin 100 koyunu çalındı
Van'daki depremin ardından İzmir'in Torbalı İlçesi'ne gelen 3'ü kardeş, ...
 
''Gladyo'da bir numara Cumhurbaşkanı Gül''
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, Silivri ...
Emniyet’te KCK depremi: 2 müdür görevden alındı
MİT yetkililerinin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasının ardından ...
Otomobil dolandırıcılarına büyük darbe
İzmir'in de aralarında bulunduğu 6 ilde, oto galerisi ve kiralama şirketleri ...
 
Merve'nin karaciğeriyle yaşadı, organlarını bağışladı
İzmir'de 9 gün önce, menenjit tanısı konulduktan sonra beyin ölümü gerçekleşen, ...
'Dindar nesil' anketinde çarpıcı sonuçlar!
Başbakan’ın ‘Dindar nesil’ açıklaması toplumda olumlu karşılık buldu. ...
101 yaşındaki Cemile nine ısınmaya çalışırken öldü
Bergama’da 101 yaşındaki Cemile Yalçın, yalnız yaşadığı evinde ısınmak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva