HABERLER>GÜNCEL
8 Şubat 2012 Çarşamba - 13:39

Otomobil dolandırıcılarına büyük darbe

İzmir'in de aralarında bulunduğu 6 ilde, oto galerisi ve kiralama şirketleri görünümünde işyerleri açıp, araçlarını satan kişilerle bağlantı kurarak, noterden üzerlerine alan, parayı da bankaya yatırdıklarını söyleyerek dolandıran şebeke ile ilgili 16 şüpheli gözaltına alındı.

Otomobil dolandırıcılarına büyük darbe

İZMİR - Otomobillerini satmak için internete verdikleri ilandan kendilerine ulaşan kişiler tarafından dolandırıldıklarını bildirenlerin şikayeti üzerine, İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Mağdurların satış yaptıkları noterdeki kayıtlar üzerinden sürdürülen araştırmada, araçların hep aynı kişilerce satın alındığı belirlendi. Bu kişiler üzerinde takip başlatan polis, şebeke elemanlarının kimliklerini tespit etti.
 
6 İLDE 24 MAĞDUR ÇIKTI
İzmir, İstanbul ve Antalya'da eş zamanlı yapılan baskınlarda şebeke elebaşı İ.K.'nin İbrahim Kınalı'nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Genellikle İstanbul'da faaliyet göseten şüphelilerin zaman zaman İzmir'e gelerek önce göstermelik, sekreter de bulunan bürolar açtıkları ortaya çıktı. Daha sonra ise, internet üzerinden araç satış ilanı veren ya da otomobil pazarlarında bulunan kişilerle bağlantıya geçen şebeke üyelerinin yüksek fiyat vererek insanları inandırdıkları saptandı. Planın son aşamasında ise, şüphelilerin satıcılarla buluştukları, noterde araçları üzerlerine aldıkları, paranın da bir kısmı için sahte senet verip diğerinin de banka hesaplarına yattığını söyledikten sonra mağdurları oyalayıp kayıplara karıştıkları tespit edildi. Şebeke üyelerinin işyeri olarak kullandığı yere giden mağdurlar, tüm eşyaların taşınmış olduğunu görüp, boş bir büroyla karşılaşınca ikinci şoku yaşadı.
 
AYNI GÜN SATMIŞLAR
Şüphelilerin otomobil alıp satımı yapıyor gibi davranıp, yasal sorumluluktan kurtulmak için de, satın aldıkları araçları hemen başka şebeke elemanlarına sattıkları belirlendi. Otomobil sahiplerinin yanı sıra, şüphelilerin işyeri kurmak için büro malzemesi satın aldıkları, kartvizit bastırdıkları ve boya badana işlerini yapan kişileri de dolandırdıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin İzmir, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Antalya, Eskişehir'de, toplam 24 kişiyi benzer yöntemlerle dolandırıp haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
 
BABA DOLANDIRILDI, DÜĞÜN ERTELENDİ
Şebeke üyelerinden şikayetçi olan mağdurlar arasında bulunan emekli olan E.Z.'nin, oğlunun düğün masraflarını karşılayabilmek üzere otomobilini satışa çıkardığı, şebeke üyelerinin aynı yöntemle kendisini dolandırdığı belirlendi. E.Z.'nin, bu nedenle oğlunun düğününü ertelemek zorunda kaldıkları belirtildi. Ayrıca emekli ikramiyesi ile otomobil alan A.E.'nin de, ailesi için satmak zorunda kaldığı aracını elinden alıp dolandırdığı anlaşıldı. A.E.'nin tüm birikimini elinden aldıkları belirlendi. Şüphelilerin sorgularının devam ettiği, verdikleri yeni bilgiler doğrultusunda operasyonun da, genişleyebileceği bildirildi.
 
POLİS UYARDI
Operasyonu düzenleyen polis yetkilileri araç satışı yapacak olan kişilerin, alıcılardan teminat almalarını, ayrıca noterde, paranın hesaplarına geçtiğinden emin olmadan da son satış imzasını atmamaları, belgelerin de gerçekliği konusunda dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merve'nin karaciğeriyle yaşadı, organlarını bağışladı
İzmir'de 9 gün önce, menenjit tanısı konulduktan sonra beyin ölümü gerçekleşen, ...
'Dindar nesil' anketinde çarpıcı sonuçlar!
Başbakan’ın ‘Dindar nesil’ açıklaması toplumda olumlu karşılık buldu. ...
101 yaşındaki Cemile nine ısınmaya çalışırken öldü
Bergama’da 101 yaşındaki Cemile Yalçın, yalnız yaşadığı evinde ısınmak ...
 
Karşıyaka'da kaçak sigara operasyonu
Karşıyaka’da şüphe üzerine hafif ticari araç ile otomobilde yapılan aramada ...
'Biz sokaklarda açken yanımızda dindarlar yoktu'
Cüneyt Özdemir, Başbakan Erdoğan’ın tartışma yaratan sözleri üzerine tinerci ...
Uşak’ta erkek kavgası, İzmir’de de alkol can aldı
Uşak’ta çıkan ‘erkek kavgası’nda 16 yaşında hayatını kaybeden Zülfü Çelik’in ...
 
Azeri gazında kriz aşıldı, İran'la devam ediyor
Azeri Şahdeniz platformundaki teknik sorun giderildi. Türkiye'ye gaz akışının ...
Gaziemir'de aşırız ve alkol: 1 ölü 1 yaralı
Gaziemir’de alkollü olduğu ve hız yaptığı öne sürülen sürücünün kullandığı ...
Mahkemede konuşmak için MİT'ten görüş istemiş
İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Hasan Ataman Yıldırım, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva